Kudacior Napisano 24 Września 2023 Napisano 24 Września 2023 (edytowane) W końcu po kilkudziesięciu godzinach klejenia model jest gotowy do malowania, niestety jak to trumpeter, nie obyło się bez brzydkich słów a niektóre części pasowały tak słabo, że czasami czułem się jakbym sklejał model tamiyi z lat 70. Model prosto z pudła, dodałem tylko gąski z zestawu menga t-72b3m i wyrzutniki granatów dymnych z abera. Edytowane 25 Września 2023 przez Kudacior 2 Cytuj
robertmodelarz Napisano 24 Września 2023 Napisano 24 Września 2023 Spoko wyszło, ja mam model Zvezdy- tam wszystko pasuje. Farba khaki ukryje wszystkie braki!!!! Cytuj
Kudacior Napisano 24 Września 2023 Autor Napisano 24 Września 2023 (edytowane) 3 minuty temu, robertmodelarz napisał: Spoko wyszło, ja mam model Zvezdy- tam wszystko pasuje. Farba khaki ukryje wszystkie braki!!!! A jak się trzyma spasowanie u zvezdy? A dobra nie ważne, źle przeczytałem Edytowane 24 Września 2023 przez Kudacior Cytuj
robertmodelarz Napisano 24 Września 2023 Napisano 24 Września 2023 1 minutę temu, Kudacior napisał: A jak się trzyma spasowanie u zvezdy? To nowy wypust -jak na Zvezdę to model nieco skomplikowany. Części dużo, ale wszystko gra i buczy. Zero szpachli i pilnika. Cytuj
Kudacior Napisano 24 Września 2023 Autor Napisano 24 Września 2023 1 minutę temu, robertmodelarz napisał: To nowy wypust -jak na Zvezdę to model nieco skomplikowany. Części dużo, ale wszystko gra i buczy. Zero szpachli i pilnika. Czyli jak miałbyś oceniać to zvezda prześcignęła już trumpetera? Cytuj
robertmodelarz Napisano 24 Września 2023 Napisano 24 Września 2023 1 minutę temu, Kudacior napisał: Czyli jak miałbyś oceniać to zvezda prześcignęła już trumpetera? Ne tak do końca, Trumpeter bazuje na uniwersalnych formach do czołgów rodziny T-72/90, Zvezda opracowała na jednej wannie kadłuba tylko T-90, Terminatora i T-90 MS. Poza tym nie ma blaszek i gąsienice są z odcinków. Coś za coś- cena trumpetera to dwa modele Zvezdy. Cytuj
Kudacior Napisano 5 Października 2023 Autor Napisano 5 Października 2023 Mały update, model zmalowany i zaaplikowany wash, którego jeszcze będe musiał zmyć gdzie nie gdzie. I tak wiem, że t-90ms nie występują w zielonym camo ale jakiś to camo z expo nie bardzo mi siedzi dlatego zdecydowałem się na fikcyjne. 1 Cytuj
wprzybylak Napisano 6 Października 2023 Napisano 6 Października 2023 Jakby z innej beczki, mianowicie chcę zbudować ten pojazd obwieszony "sieciami" dookoła wieży. Takie coś pojawiło się jakiś czas temu przynajmniej na pojazdach pokazowych. I tutaj moja prośbą, czy ktoś ma jakieś sugestie z czego je wykonać? Cytuj
C3PO Napisano 6 Października 2023 Napisano 6 Października 2023 1 godzinę temu, wprzybylak napisał: Jakby z innej beczki, mianowicie chcę zbudować ten pojazd obwieszony "sieciami" dookoła wieży. Takie coś pojawiło się jakiś czas temu przynajmniej na pojazdach pokazowych. I tutaj moja prośbą, czy ktoś ma jakieś sugestie z czego je wykonać? Z tego konkretnego modelu Trumpetera, nie zrobisz, tego obwieszonego siatką anty-RPG. Dlaczego? A no dlatego, że T-90M (ten z siatkami), to modernizacja czołgu, będącego przedmiotem tego wątku, i wygląda podobnie, a jednak inaczej. Cytuj
wprzybylak Napisano 6 Października 2023 Napisano 6 Października 2023 Pytane wtrącone w ten wątek raczej ze względu na zbieżność tematu, chodzi mi o jeden element wozu nie koniecznie w tej konkretnej wersji. Cytuj
robertmodelarz Napisano 6 Października 2023 Napisano 6 Października 2023 12 godzin temu, wprzybylak napisał: Jakby z innej beczki, mianowicie chcę zbudować ten pojazd obwieszony "sieciami" dookoła wieży. Takie coś pojawiło się jakiś czas temu przynajmniej na pojazdach pokazowych. I tutaj moja prośbą, czy ktoś ma jakieś sugestie z czego je wykonać? Siatki przeciwkumulacyjne pasują idealnie od naszego Rosomaka wersja Green Devil firmy IBG. Cytuj
wprzybylak Napisano 6 Października 2023 Napisano 6 Października 2023 Tak się składa, że mam i nie planuję korzystać. Dzięki niezwłocznie przetestuję. Cytuj
robertmodelarz Napisano 7 Października 2023 Napisano 7 Października 2023 11 godzin temu, wprzybylak napisał: Tak się składa, że mam i nie planuję korzystać. Dzięki niezwłocznie przetestuję. Polecam warsztat kolegi x_bandit: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi