RadekZ Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 Portfolio, Ostateczna granica (żenady), Oto (po)twory, które wyszły spod mej ręki. Może kiedyś stworzy ona coś bez skazy Skoro już zdecydowałem się dołączyć do Szanownego Gremium , to chyba czas też pochwalić się urobkiem, tym przeszłym (przed dołączeniem), jak i tym, którym będę zaśmiecał forum w różnych warsztatach. Uprzedzam, że przedstawione okazy będą zawierały błędy, niedokładności, historyczne herezje (bynajmniej nie Horusa ) oraz poziom uwłaczający dobremu smakowi. Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate Na dzień dobry kilka starszych wyrobów modelopodobnych, czyli mroczne lata 2013-2020. Tygrys, Tamiya, skala 1:35, malowany Tamiyami Jagdtiger, Tamiya , skala 1:48, malowanie AK Interactive Pz III Ausf L (chyba), Tamiya + MB Rommel i załoga, skala 1:35 Chi-Ha, Tamiya, skala 1:35, malunki Tamiyami/Gunze akryl F-102 Delta Dagger, Meng, skala 1:72, malowany tamiyami/Gunze akryl Me-110, Eduard, skala 1:72, tutaj również poszła tamka/Gunze akryl + gościnnie Dornier Do-17, do którego mi zdjęć brakuje Brewster Buffalo, Tamiya, skala 1:48, malowany również Tamiya/gunze akrylowymi TKS z nkm 20mm, IBG, skala 1:35, malowana już pomarańczową hataką + gościnnie Pz II z Tamiya (jeden z 1 modeli jakie slepiłem po powrocie). Pz IV Ausf H, Tamiya, Skala 1:35 – tu chyba już też poszła hataka pomarańczowa, ale nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 13 Października 2023 Autor Share Napisano 13 Października 2023 Wkraczamy w erę po 2020… powiedzmy, że zacząłem się starać, aby ograniczyć liczbę błędów do mniej niż 2 tuzinów na model PZL P.11 IBG/Arma, skala 1:72, malowane Hataką pomarańczową, jedna dostała winietkę, a druga też… ale o tem potem 2x Hurricane od Army, skala 1:72, malowane HO + smerf gumowy od Airfixa P-38J, Hobby 2000/ex… Dragon(?), skala 1:72, malowane HO + Tamiya, ten model łamał mi się tyle razy, że w końcu go na masę epoxy i CA dokleiłem skrzydła, żeby mu nie odpadały pod własnym ciężarem… 7TP jednowieżowy, IBG, skala 1:35, malowane HO + tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 13 Października 2023 Autor Share Napisano 13 Października 2023 Rok 2023, przed forum 2x F2M Wildcat, Arma Hobby, skala 1:72, malowane HO Ki-84 Hayate , Arma Hobby, skala 1:72, malowane HO + gumisie z Airfixa P-51C Mustang, Arma Hobby, skala 1:72, malowane HO F-4U Corsair, Tamiya, skala 1:72, malowane HO + Tamiya Łoś i Karaś, IBG, skala 1:72, malowane HO – miałem na półce jeszcze tego P.11 od Army, to sobie zrobiłem taką małą dioramkę a’la muzeum lotnictwa . Figurki to wydruki 3D + żywica (FCM, Scibor i Stork bodajże). Mała odmiana – Thorin i drużyna z LOTR, skala to chyba 28 albo 32mm… nie wiem , malowane Citadelami + czasem coś Vallejo + bonusowo szaman i jego żabopies z wydruku 3d. FW-190 D-9, IBG, skala 1:72, malowany HO (zdjęcia z wytrymowanym hakenkrojcem - normalnie to on tam jest na stateczniku ) No to tyle by było tego, tzn. jest tego więcej, ale po pierwsze primo - nie mam zdjęć, po drugie primo poziom jest jeszcze niższy od tego powyżej... a po trzecie primo czas odciąć grubą kreską to co robiłem przed dołączeniem, a co będę klecił po 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 To mi się bardzo podoba 26 minut temu, RadekZ napisał: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 Widać u ciebie postęp. Te pierwsze to faktycznie potworki. Ale po 2020 widać znaczącą poprawę. Będzie z ciebie ludzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 Godzinę temu, RadekZ napisał: podoba się, ma urok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Października 2023 Share Napisano 14 Października 2023 Wielkiej tragedii nie ma. Widać postęp. Dioramka muzealna bardzo fajna, przydałyby się jeszcze tabliczki z nazwami i opisem samolotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Października 2023 Share Napisano 14 Października 2023 Piękna kolekcja! Figurki z LOTRa drukowałeś sam, czy można gdzie je kupić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 15 Października 2023 Autor Share Napisano 15 Października 2023 15 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Piękna kolekcja! Dziękuję. 15 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Figurki z LOTRa drukowałeś sam, czy można gdzie je kupić? To gotowy zestaw od GW: https://www.games-workshop.com/en-PL/Thorin-Oakenshield-And-Company-2018 Chyba w Agtomie kupowałem, albo w Graalu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 25 Listopada 2023 Autor Share Napisano 25 Listopada 2023 Ostatnio skończona stara Jagdpanthera od Tamiya (1:35). Malowanie i oznaczenia scifi. Malowana farbami Hataka (pomarańczowa seria), weathering washami i pigmentami od Modellers World oraz olejami od Abteilunga. Wyszło jak zwykle... jakotako 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi