giberes Napisano 29 Października 2023 Share Napisano 29 Października 2023 (edytowane) Witam, ostatnio szukałem tych farbę sklepach i stwierdziłem, że słabo jest z dostępnością "starej" palety tych farb, czyli metalików, transparentnych "Hot", a nawet pryzmatyczne też słabiutko. Można kupić jeden, dwa kolory w jednym sklepie, że dwa inne w innym. Ktoś wie, o co chodzi? Ja łączę te problemy z pojawieniem się palety "zwykłych" kolorów. Czy to przez współpracę z Mig? Edytowane 29 Października 2023 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Października 2023 Share Napisano 29 Października 2023 (edytowane) Prawdopodobnie przez to, że wprowadzili nową linię produktów Alclad II. Edytowane 11 Czerwca przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 29 Października 2023 Share Napisano 29 Października 2023 ..raczej przez to, że stracili prawa do marki, po czym próbowali rebrandigu w sposób tak udany, że nikt o tym nie wiedział. A teraz chyba są po prostu podwykonawcą metalizerów dla ammo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 29 Października 2023 Share Napisano 29 Października 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, robertmodelarz napisał: Prawdopodobnie przez to, że wprowadzili nową linię produktów Alclad II. Prawdopodobnie piszesz o czymś, chociaż nie wiesz. Alclad II został wprowadzony na rynek wieki temu, a oryginalna marka Alclad zniknęła. Teraz firma podzieliła się na dwie. Jedna jest w USA i ma prawa do nazwy Alclad II. Druga została w UK i nazywa się HR Hobbies. Robia farby dla Ammo, ale niby też sprzedają to samo pod nową marką. Z dostepnością jest kiepsko. Na swojej stronie sprzedają olejne Mil-Spec: https://www.hrhobbies.co.uk/product-category/airbrush-enamels Ale metalizerów tam nie uświadczysz. W innych sklepach w UK też zniknęły. Może być i tak, że metalizerów w ogóle zaprzestali i Ammo ich też nie będzie miało w ofercie. Edytowane 29 Października 2023 przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Października 2023 Autor Share Napisano 29 Października 2023 Dzięki za odpowiedzi. Czyli jak chce się coś mieć, to trzeba po sklepach odpadki zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Października 2023 Share Napisano 30 Października 2023 Czyli nie jednemu psu na imię Burek. Mam parę starych metalizerów Alclad i nie miałem pojęcia, że zniknęli z rynku. Metalizery innych firm też są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 31 Października 2023 Share Napisano 31 Października 2023 12 godzin temu, robertmodelarz napisał: Czyli nie jednemu psu na imię Burek. Mam parę starych metalizerów Alclad Masz oryginalne Alclad-y bez dwójki (II) w nazwie? Muszą mieć ze 25 lat. Mógłbyś pokazać zdjęcie? Opakowania starych Alcladów nigdy nie widziałem. W sieci też nie mogłem znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 31 Października 2023 Share Napisano 31 Października 2023 Zdjęcie z forum "Modelcarsmag" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Października 2023 Share Napisano 31 Października 2023 (edytowane) W dniu 31.10.2023 o 07:17, HKK napisał: Masz oryginalne Alclad-y bez dwójki (II) w nazwie? Muszą mieć ze 25 lat. Mógłbyś pokazać zdjęcie? Opakowania starych Alcladów nigdy nie widziałem. W sieci też nie mogłem znaleźć. Są stare mam je ponad 10 lat są jednak z 2. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 31 Października 2023 Share Napisano 31 Października 2023 Fakt, że jakiś czas temu zaczęli uzywać na etykietach nazwy Alclad II zamiast Alclad 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi