chorąży Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 THX za podpowiedź, niestety nie udało mi się kupić tej "kalki" 3d Quinta Studio. Wg instrukcji i opisów pojazd "pudełkowy" miał czarno czerwone siedzenia. Zdjęcia wnętrza jakie opublikowałeś nie znałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 Pierwsze zdjęcie z drugiej serii to jest inny typ Kamaza. Na filmie zresztą widać 2 typy. Różnią sie szybą dzielona lub w całości, inny jest kształt "tyłu", w filmie, który w poprzednim podpiąłeś też mieszają sceny z różnym typem pojazdu. Inaczej wygląda układ wzmocnienia, pałąków w kabinie, chyba ze ten Zvezdy jest sciencie fiction. Maja różne typy siedzeń siedzeń, różne pasy, cała menażeria. Porównam koła z wojskowymi wersjami Kamaza, szczerze nie pamiętam, nie zwróciłem uwagi. Żywica jest fajna ale guma poza wagą też nienajgorsza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 Apropos kół: Typhon, Kamaz 4-4350 - 2 osiowy, i rajdowy 43509 każde inne ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 Godzinę temu, bulik58 napisał: Czego ma dowodzić lub czego dotyczy to zdjęcie ? Niejednemu psu na imię Burek, ale pomimo tego są innej rasy. Dowodzi tego, że w zestawie są specjalnie pod niego zaprojektowane koła/opony, a więc projektując zestaw nie poszli na łatwiznę. Kalki pod pojazd załogi: Karginov A., Mokkev I., Malkov I. Wg. mnie kołą są prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 Po malućku maskujemy, malujemy, maskujemy, malujemy, doklejamy i "apiat". Aż szkoda zamykać... Podszedłem do tego pojazdu jak do czołgu, a miałem delikatnie z wyczuciem, okazało się , ze trzeba innych farb, innych lakierów, chemii czy innych materiałów a przede wszystkim innych umiejetności i spojrzenia. Niestety zmuszony jestem ograniczyć czyli będzie zamknięty, ale nabrałem trochę doświadczenia, wiec kolejny z tego teamu, kto wie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 Finiszując, kalki zbyt szerokie o ok. 0.8 mm, piszę o kalkach 32 i 33. Odciąłem od góry. Relacja pomiędzy kalkami 33 a 34, 34 pod 33 czyli inaczej niż logika wskazuje, gdyż na drugiej burcie, 34 na 32. Fajny model z tego wychodzi (moim zdaniem)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2023 Kolejny kroczek, teraz okablowanie świateł tylnych, kabina, a więc fotele, pasy itd., jeden figurant, a co do burt i dachu, nie wiem, może zostanie nieosłonięte, tak ciekawiej wygląda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2023 Kolejny kroczek i przymiarka.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Grudnia 2023 Share Napisano 12 Grudnia 2023 Dobra robota, dobry temat, dobry model..! Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2023 (edytowane) Tył na swoim miejscu, do zrobienia siedzenia z pasami + kalki na to + водитель этого автомобиля .. Co do kalek w kabinie, kupiłem kilka arkuszy do pojazdów rajdowych 1/42 bo wydaje sie ze coś dopasuję... ps. Mandrivecs thx za miłe słowa Edytowane 13 Grudnia 2023 przez chorąży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2023 apropos ddyskusji o odwzorowaniu kół, jak widać na poniższym zdjeciu, te zestawowe są ok.... zdjecie tylko do celów dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2023 Przymiarka do foteli, blacha po rozchartowaniu, podkładzie i na czerwono bazowo. Trwada blacha, nie umiem w realistyczny sposób położyć pasów na fotel. Znalazłem pasy w 1/24, są ze "wstążki" chyba tędy droga, czyli pasmanteria + resztki tej blach a więc zapięcia .... Wprawdzie i tak prawie tego nie widać, ale .... poza tym nie da sie tej blachy położyć na figurancie, wyglada jak rycecz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi