BRAVO112 Napisano 20 Września 2024 Napisano 20 Września 2024 jestes pewien, ze ten pas z folii alu byl dobrym pomyslem? na zdjeciach sa jakies zwichrowania niestety nie wiem, jak to wyglada w oryginale, dlatego pytam Cytuj
zenek_65 Napisano 20 Września 2024 Napisano 20 Września 2024 Też jestem, na etapie tego pasa. Robiłem testy z paskiem fofii , ale nie jestem zadowolony. Teraz kombinuję z naniesieniem kilku warstw podkładu - efekt jest wg mnie lepszy. W oryginale ten pasek nie jest równy. Raz, że są wgniecenia od poderwanych podmuchem kamyczków, a dwa nity mocujące powodowały falowanie. 2 Cytuj
eldiabllo Napisano 20 Września 2024 Autor Napisano 20 Września 2024 16 minut temu, zenek_65 napisał: Też jestem, na etapie tego pasa. Robiłem testy z paskiem fofii , ale nie jestem zadowolony. Teraz kombinuję z naniesieniem kilku warstw podkładu - efekt jest wg mnie lepszy. W oryginale ten pasek nie jest równy. Raz, że są wgniecenia od poderwanych podmuchem kamyczków, a dwa nity mocujące powodowały falowanie. No właśnie, ona nie jest gładka, widać takie falowanie. Zobaczę, najwyżej zrobię jak mówisz, albo dam taśmy , szpachla pomiędzy , po ściągnięciu maskowania powinien być fajny efekt. Pewnie kolega szybciej skończy drugiego niż ja jednego w tym czasie , tak że podglądam . Cytuj
zenek_65 Napisano 20 Września 2024 Napisano 20 Września 2024 1 godzinę temu, eldiabllo napisał: .... Pewnie kolega szybciej skończy drugiego niż ja jednego w tym czasie , tak że podglądam . hmm, rozsądzę. Będę zadowolony jak uda mi się go skończyć w tym roku - prace idą bardzo wolno, tak z doskoku. Od trzech miesięcy robię zamówione modele i nie mogę ich skończyć: dwa Dromadery, Mewa, dwie Irydy oraz Iskra. A w kolejce ustawił się IŁ-28 w 1:48 dla muzeum w Pucku - ten ma być gotowy na wiosnę. Cytuj
eldiabllo Napisano 20 Września 2024 Autor Napisano 20 Września 2024 29 minut temu, zenek_65 napisał: hmm, rozsądzę. Będę zadowolony jak uda mi się go skończyć w tym roku - prace idą bardzo wolno, tak z doskoku. Od trzech miesięcy robię zamówione modele i nie mogę ich skończyć: dwa Dromadery, Mewa, dwie Irydy oraz Iskra. A w kolejce ustawił się IŁ-28 w 1:48 dla muzeum w Pucku - ten ma być gotowy na wiosnę. A to kolega jeszcze komercyjnie składa, a to może mi się uda być wcześniej , bo ja to tylko dla siebie . Cytuj
BRAVO112 Napisano 20 Września 2024 Napisano 20 Września 2024 35 minut temu, zenek_65 napisał: dwa Dromadery, Mewa, dwie Irydy oraz Iskra. to czekamy ( ja na pewno ) na zdjecia !!!!!!!!!! 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 20 Września 2024 Napisano 20 Września 2024 47 minut temu, eldiabllo napisał: A to kolega jeszcze komercyjnie składa, a to może mi się uda być wcześniej , bo ja to tylko dla siebie . Żadna komercja. Kolega odziedziczył po ojcu różne modele z PZL Mielec - odlewy żywiczne, laminaty.... . Stan opłakany. Poprosił mnie o nadanie im trochę życia, tak aby mogły stanąć na półce i jako tako wyglądać. A tego IŁa-28 do muzeum w Pucku robię za free - to będzie "rozpoznanie bojem" przed budową swojego modelu. Może będzie z tego krótki warsztacie - zobaczę. 49 minut temu, BRAVO112 napisał: to czekamy ( ja na pewno ) na zdjecia !!!!!!!!!! Zobaczymy - to nie moje modele, muszę zapytać. Jeden Dromader i jedna Iryda to wyglądają na modele koncepcyjne - trochę się różnią od tego co powstało. Zapytam, może da się namówić 1 Cytuj
eldiabllo Napisano 5 Października 2024 Autor Napisano 5 Października 2024 Prace malarskie zakończone. Kolory tym razem od Bilmodel Makers, kolory zgodne z FS z drugiego remontu naszych AN26. Plus wiadro szpachli i metryyyyyy papieru ściernego, pilników , siatek jakos się udało dopchać projekt do przodu. 14 Cytuj
barszczo Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 1 godzinę temu, eldiabllo napisał: Plus wiadro szpachli i metryyyyyy papieru ściernego, pilników , siatek jakos się udało dopchać projekt do przodu. Ale wybrnąłeś i jest bardzo fajnie, podoba się . 1 Cytuj
Grzes Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 No, niezły z Ciebie diabllo! 4 godziny temu, eldiabllo napisał: Kolory tym razem od Bilmodel Makers, Jak się malowało tymi farbami? 1 Cytuj
eldiabllo Napisano 5 Października 2024 Autor Napisano 5 Października 2024 9 minut temu, Grzes napisał: No, niezły z Ciebie diabllo! Jak się malowało tymi farbami? Krótko, świetnie, nie wymagały rozcieńczenia , ja malowałem na 0,15 i było ok. Lekkie, gładkie . Polecam . 2 Cytuj
zenek_65 Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 Wyglada nieźle, a nawet powiem więcej - bardzo ładnie. Kamo z ręki czy bylo maskowanie? 1 Cytuj
eldiabllo Napisano 5 Października 2024 Autor Napisano 5 Października 2024 3 godziny temu, zenek_65 napisał: Wyglada nieźle, a nawet powiem więcej - bardzo ładnie. Kamo z ręki czy bylo maskowanie? Głównie z ręki, ale w ciasnych miejscach poszedł patafix. Ogólnie Bilmodel Makers farby polecam. Dużo maskowania , krawędzie natarcia , silniki itd. Mam nadzieję że już z górki. Koła będą z żywicy oraz kołpaki i śmigła. Te ostatnie jadą z kraju Ru poprzez Słowację bo nasz kraj przesyłek z Ru nie przyjmuje , a najbliżej miałem na Słowację Cytuj
zenek_65 Napisano 6 Października 2024 Napisano 6 Października 2024 9 godzin temu, eldiabllo napisał: Głównie z ręki, ale w ciasnych miejscach poszedł patafix. Ogólnie Bilmodel Makers farby polecam. Dużo maskowania , krawędzie natarcia , silniki itd. Mam nadzieję że już z górki. Koła będą z żywicy oraz kołpaki i śmigła. Te ostatnie jadą z kraju Ru poprzez Słowację bo nasz kraj przesyłek z Ru nie przyjmuje , a najbliżej miałem na Słowację Farb Tomka B. Używam od dłuższego czasu - sam "podpowiadalem" mu w skompletowaniu Twojego zestawu farb . Co do wysyłki z ru to przynajmniej masz jakieś rozwiązanie awaryjne, ja niestety nie i mogę tylko podglądać co jest . Cytuj
eldiabllo Napisano 6 Października 2024 Autor Napisano 6 Października 2024 Godzinę temu, zenek_65 napisał: Farb Tomka B. Używam od dłuższego czasu - sam "podpowiadalem" mu w skompletowaniu Twojego zestawu farb . Co do wysyłki z ru to przynajmniej masz jakieś rozwiązanie awaryjne, ja niestety nie i mogę tylko podglądać co jest . No pisałem z Tomkiem właśnie o te farby ,. Porównałem je z tymi co na "oko" do dobrałem wtedy z kolorów Tamiya to prawie dobrałem identyczne. Tym razem jeśli miałem możliwość to wolałem kupić już wymieszane . 1 Cytuj
eldiabllo Napisano 17 Października 2024 Autor Napisano 17 Października 2024 (edytowane) Już prawie na finiszu, małe doróbki jak wycieraczki, została do doklejenia antena i śmigła , te będą za tydzień bo postawiłem na żywice kołpaki i śmigła. Te z pudełka akurat miałem niedolane koplaki. Miał być 1509 "Pueblo" ale nie udo mi się zdobyć grafik w rozdzielczości do druku więc zostałem przy 1602. Edytowane 17 Października 2024 przez eldiabllo 6 Cytuj
barszczo Napisano 17 Października 2024 Napisano 17 Października 2024 No panie, wycieraczki bomba . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi