BRAVO112 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września jestes pewien, ze ten pas z folii alu byl dobrym pomyslem? na zdjeciach sa jakies zwichrowania niestety nie wiem, jak to wyglada w oryginale, dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września Też jestem, na etapie tego pasa. Robiłem testy z paskiem fofii , ale nie jestem zadowolony. Teraz kombinuję z naniesieniem kilku warstw podkładu - efekt jest wg mnie lepszy. W oryginale ten pasek nie jest równy. Raz, że są wgniecenia od poderwanych podmuchem kamyczków, a dwa nity mocujące powodowały falowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Września Autor Share Napisano 20 Września 16 minut temu, zenek_65 napisał: Też jestem, na etapie tego pasa. Robiłem testy z paskiem fofii , ale nie jestem zadowolony. Teraz kombinuję z naniesieniem kilku warstw podkładu - efekt jest wg mnie lepszy. W oryginale ten pasek nie jest równy. Raz, że są wgniecenia od poderwanych podmuchem kamyczków, a dwa nity mocujące powodowały falowanie. No właśnie, ona nie jest gładka, widać takie falowanie. Zobaczę, najwyżej zrobię jak mówisz, albo dam taśmy , szpachla pomiędzy , po ściągnięciu maskowania powinien być fajny efekt. Pewnie kolega szybciej skończy drugiego niż ja jednego w tym czasie , tak że podglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września 1 godzinę temu, eldiabllo napisał: .... Pewnie kolega szybciej skończy drugiego niż ja jednego w tym czasie , tak że podglądam . hmm, rozsądzę. Będę zadowolony jak uda mi się go skończyć w tym roku - prace idą bardzo wolno, tak z doskoku. Od trzech miesięcy robię zamówione modele i nie mogę ich skończyć: dwa Dromadery, Mewa, dwie Irydy oraz Iskra. A w kolejce ustawił się IŁ-28 w 1:48 dla muzeum w Pucku - ten ma być gotowy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Września Autor Share Napisano 20 Września 29 minut temu, zenek_65 napisał: hmm, rozsądzę. Będę zadowolony jak uda mi się go skończyć w tym roku - prace idą bardzo wolno, tak z doskoku. Od trzech miesięcy robię zamówione modele i nie mogę ich skończyć: dwa Dromadery, Mewa, dwie Irydy oraz Iskra. A w kolejce ustawił się IŁ-28 w 1:48 dla muzeum w Pucku - ten ma być gotowy na wiosnę. A to kolega jeszcze komercyjnie składa, a to może mi się uda być wcześniej , bo ja to tylko dla siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września 35 minut temu, zenek_65 napisał: dwa Dromadery, Mewa, dwie Irydy oraz Iskra. to czekamy ( ja na pewno ) na zdjecia !!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września 47 minut temu, eldiabllo napisał: A to kolega jeszcze komercyjnie składa, a to może mi się uda być wcześniej , bo ja to tylko dla siebie . Żadna komercja. Kolega odziedziczył po ojcu różne modele z PZL Mielec - odlewy żywiczne, laminaty.... . Stan opłakany. Poprosił mnie o nadanie im trochę życia, tak aby mogły stanąć na półce i jako tako wyglądać. A tego IŁa-28 do muzeum w Pucku robię za free - to będzie "rozpoznanie bojem" przed budową swojego modelu. Może będzie z tego krótki warsztacie - zobaczę. 49 minut temu, BRAVO112 napisał: to czekamy ( ja na pewno ) na zdjecia !!!!!!!!!! Zobaczymy - to nie moje modele, muszę zapytać. Jeden Dromader i jedna Iryda to wyglądają na modele koncepcyjne - trochę się różnią od tego co powstało. Zapytam, może da się namówić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października Prace malarskie zakończone. Kolory tym razem od Bilmodel Makers, kolory zgodne z FS z drugiego remontu naszych AN26. Plus wiadro szpachli i metryyyyyy papieru ściernego, pilników , siatek jakos się udało dopchać projekt do przodu. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października 1 godzinę temu, eldiabllo napisał: Plus wiadro szpachli i metryyyyyy papieru ściernego, pilników , siatek jakos się udało dopchać projekt do przodu. Ale wybrnąłeś i jest bardzo fajnie, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października No, niezły z Ciebie diabllo! 4 godziny temu, eldiabllo napisał: Kolory tym razem od Bilmodel Makers, Jak się malowało tymi farbami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października 9 minut temu, Grzes napisał: No, niezły z Ciebie diabllo! Jak się malowało tymi farbami? Krótko, świetnie, nie wymagały rozcieńczenia , ja malowałem na 0,15 i było ok. Lekkie, gładkie . Polecam . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Wyglada nieźle, a nawet powiem więcej - bardzo ładnie. Kamo z ręki czy bylo maskowanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października 3 godziny temu, zenek_65 napisał: Wyglada nieźle, a nawet powiem więcej - bardzo ładnie. Kamo z ręki czy bylo maskowanie? Głównie z ręki, ale w ciasnych miejscach poszedł patafix. Ogólnie Bilmodel Makers farby polecam. Dużo maskowania , krawędzie natarcia , silniki itd. Mam nadzieję że już z górki. Koła będą z żywicy oraz kołpaki i śmigła. Te ostatnie jadą z kraju Ru poprzez Słowację bo nasz kraj przesyłek z Ru nie przyjmuje , a najbliżej miałem na Słowację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października 9 godzin temu, eldiabllo napisał: Głównie z ręki, ale w ciasnych miejscach poszedł patafix. Ogólnie Bilmodel Makers farby polecam. Dużo maskowania , krawędzie natarcia , silniki itd. Mam nadzieję że już z górki. Koła będą z żywicy oraz kołpaki i śmigła. Te ostatnie jadą z kraju Ru poprzez Słowację bo nasz kraj przesyłek z Ru nie przyjmuje , a najbliżej miałem na Słowację Farb Tomka B. Używam od dłuższego czasu - sam "podpowiadalem" mu w skompletowaniu Twojego zestawu farb . Co do wysyłki z ru to przynajmniej masz jakieś rozwiązanie awaryjne, ja niestety nie i mogę tylko podglądać co jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października Godzinę temu, zenek_65 napisał: Farb Tomka B. Używam od dłuższego czasu - sam "podpowiadalem" mu w skompletowaniu Twojego zestawu farb . Co do wysyłki z ru to przynajmniej masz jakieś rozwiązanie awaryjne, ja niestety nie i mogę tylko podglądać co jest . No pisałem z Tomkiem właśnie o te farby ,. Porównałem je z tymi co na "oko" do dobrałem wtedy z kolorów Tamiya to prawie dobrałem identyczne. Tym razem jeśli miałem możliwość to wolałem kupić już wymieszane . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 17 Października Autor Share Napisano 17 Października (edytowane) Już prawie na finiszu, małe doróbki jak wycieraczki, została do doklejenia antena i śmigła , te będą za tydzień bo postawiłem na żywice kołpaki i śmigła. Te z pudełka akurat miałem niedolane koplaki. Miał być 1509 "Pueblo" ale nie udo mi się zdobyć grafik w rozdzielczości do druku więc zostałem przy 1602. Edytowane 17 Października przez eldiabllo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października No panie, wycieraczki bomba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi