jmx62 Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 Takiego dziada ustrzeliłem ostatnio za marne grosze. Jest to przepak naszego MisterCrafta z roku gdzieś po 2000, oryginalny czeski Ś-16 pochodzi z 1982 (przynajmniej tak twierdzi scalemates) a więc się mieści w granicach czasowych "vintage". Jak widać na fotkach zjechane formy, przesunięcia, nad i niedolewki, rozmyte szczegóły, kalkomanie niestety jak to u MC już popękały, na szczęście to tylko czeskie kokardy a tych zapas to chyba każdy vintadżysta na spory z dawnych czasów świetności KP. 3 schematy malowania do bólu nuuuudne, u mnie będzie najnudniejsze bo ze szkoły lotniczej w Prostejovie (bo pasuje mi do kolekcji samolotów szkolnych). I chyba każdy kto pamięta tamte czasy PRLu to zna ten model do bólu więc więcej nie ma co pisać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Sympatyczny model - oczywiście na vizus, bo jak znam stare KP to szpachla, pilnik, szpachla pilnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia 3 godziny temu, WujekAlice napisał: stare KP to szpachla, pilnik, szpachla pilnik. I jeszcze ze 2 wiadra przekleństw. Ale coś z tego gluta da się wystrugać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Ej tam, zaraz przeklęnstw - wiesz, za co się zabrałeś, to nie marudź tylko dawaj jeszcze kilo szpachli Jako osobnik który spędził sporo czasu na klejeniu tych modeli wiem, ze idzie się z nimi dogadać i efekt koncowy potrafi być całkiem przyjemny. I szczerze mówiąc aż tak duzo szpachli nie trzeba - za to pilnik w robocie non-stop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Nigdy tego Letova nie miałem za PRL. Dysponując ograniczonym budżetem unikałem tematów tak mało interesujących jak ten. Wolałem kolejnego S.328, czy B.534. Teraz jest interesujące nowe opracowanie Brenguna, również w tureckiej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi