Moses Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 W sumie to nad czym teraz pracuje, jest na wykończeniu, także można rozpocząć nowy zestaw. Nowy bo pojawił się w sklepie tuż przed świętami. Na nowego Bronco mam w sumie dwa plany, pierwszy zakłada zrobienie podstawki przedstawiającej startującego z USS T. Roosevelt do bazy Al. Jubail w Arabii Saudyjskiej w kamuflażu Wrap Araund, z podwieszonymi tylko zbiornikami paliwa. A jak się nie uda wepchnąć pilotów do kokpitu, to klasyczne pustynne malowanie z ODSa Póki co powycinalem z ramek części kokpitu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Stycznia Autor Share Napisano 1 Stycznia (edytowane) Posiedziałem dziś nad kokpitem. Fajny detal, ładnie spasowany. Przymierzałem też figurki pilotów, pasują po delikatnym odchudzeniu Także bedzie trójkolorowy Bronco z VMO-1. Teraz zasiadam kombinować z kabloteką w kokpicie Edytowane 1 Stycznia przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Stycznia Autor Share Napisano 1 Stycznia Koszmar BHPowca, czyli stanowisko pracy obserwatora i operatora systemów uzbrojenia. Trochę Sci-Fi bo nie znalazłem dobrych fotek, wić zrobiłem misz masz tego co zobaczyłem, plus co ludzie robili w swoich warsztatach. Teraz po skończeniu widzę że jednak mogłem użyć drutu 0,1mm a nie 0,2. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia Jak powstają moje modele Gdy mnie ktoś tak spyta..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia Kokpit zyskał kolorki bazowe. Najpierw poszedł czarny surfacer na to Gunze C317 (36231), panele pozostały w kolorze podkładu, natomiast osłony tablic przyrządów pomalowałem tire Black. Nastepnie suchym pędzlem olejna biała farbę. Po tym pędzlem domalowalem detale. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Po kalkach, łoszach, kokpit skończony. Jak na 72 detal fajny, nawet ujdzie bez blaszek i innych aftermakietów 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia W sumie wersja, która średnio mi się podoba ale z ciekawości będę podpatrywał bo to jednak nowy Bronco jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Maszyna, choć ciekawa, to poza kręgiem moich zainteresowań. Co nie oznacza , że do warsztatu nie zajrzę, ależ skąd, z chęcią podpatrzę co i jak. Patent z kabelkami już ściągnięty do pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia (edytowane) Zmalowalem (starymi Humbrolami), co by nie powiedzieć zmajstrowalem, takich dwóch kolesi do kokpitu Edytowane 15 Stycznia przez Moses 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Stycznia Autor Share Napisano 16 Stycznia Wziąłem się za komory podwozia. Najpierw zapodkladowalem je, później dalem wasza dla Landing gearów, i maznąlem MRPowym Insignia White. Czemu tak? Bo Migowski siuwaks jest bardzo ciemno, i słabo wygląda w białych wnękach, w szczególności że komory w Bronco, aż tak bardzo się nie syfily Następnie począlem wszystko składać do przysłowiowej kupy Póki co, puzzle wszystko świetnie do siebie pasuje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia W dniu 16.01.2024 o 23:29, Moses napisał: Póki co, puzzle wszystko świetnie do siebie pasuje Miło słyszeć, że się dobrze skleja Mohawk'a też masz w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Nie no, Mohawk nie jest w mojej sferze zainteresowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia 16 minut temu, Moses napisał: Nie no, Mohawk nie jest w mojej sferze zainteresowań Jesteś pewien ? Ktoś swojego czasu koszerne tematy też zbierał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia W dniu 23.01.2024 o 16:01, mirage3 napisał: Jesteś pewien ? Ktoś swojego czasu koszerne tematy też zbierał... Cholercia, zapomniałem że Mohawk latał z gwiazdami Dawida. Zobaczymy, kto wie Główne elementy płatowca Kucyka sklejone do kupy, będzie trzeba delikatnie dotrzeć łączenia, ale ogólnie, nadal idzie świetnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca W sumie to nic ciekawego się nie dzieje, bo pozostała drobnica do przyklejenia. Tak więc dziś doszły klapy (póki co na sucho wsadzone), lotki na skrzydłach, i oszklenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca Co z tym Bronkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi