orkan Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Na zdjęciach zbudowany z zestawu Italeri nr. 6519 Maultier. Model jest na etapie lakieru błyszczącego. W zamierzeniu chciałbym uzyskać kamuflaż jaki widać na zdjęciach zaczerpniętych z Nuts & Bolts vol. 28. Przy okazji dobrze było by pojazd pobrudzić/postarzyć. Drzwi będą doklejone jako uchylone, w założeniu pojazd stoi np. porzucony. Jak to ugryźć ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Maluj pędzlem kamuflaż, to będzie zgodnie, gdzieś czytałem że malowali tak odpowiednim pędzlem ,albo szmatę na trzonek ,a nawet sierść zwierząt i tak to mazali, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Pośpieszyłeś się nieco z tym kamuflażem, łatwiej jest pomalować pojazd na biało, zamaskować taśmą elastyczną do łuków i dopiero malować na szaro. Teraz pozostaje już tylko pędzel. Potem filtr, wash i parę obić. Daj trochę kurzu i ziemi na dolne powierzchnię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 No nie wiem, ja bym też zaczął od szarego a potem pędzlem malował białe kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Washable White od Miga i pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 1 Stycznia Autor Share Napisano 1 Stycznia Na zdjęciach szkic kamuflażu. Jakoś trzeba ujednolicić kolor (biały) i równo poszerzyć te wygibasy. Tylko jak ? Malowane pędzlem specyfikami pokazanymi na zdjęciu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Stycznia Share Napisano 1 Stycznia Wyszło pierwsza klasa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 1 Stycznia Autor Share Napisano 1 Stycznia W zaznaczonych miejscach dokonałem niewielkich korekt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Ładnie Ci to wychodzi. Ja się kompletnie nie znam na tym sprzęcie ale porównując ze zdjęciami to czy te białe pasy nie powinny być szersze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia (edytowane) Jak pisałem jest to szkic, który w mniejszym lub większym stopniu ulega zmianom. Modyfikacje dotyczą głównie części niewidocznej na zdjęciu. Gdy będę pewny ostatecznej wersji wtedy zajmę się szerokością . Do tego czasu muszę wymyślić jak to zrobić. Edytowane 2 Stycznia przez orkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Jasne. Gdzieś mi to uciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia Ten bok zbliża się do ostatecznej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 21 Stycznia Autor Share Napisano 21 Stycznia Powoli do przodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Nowy przód 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia Tył zrobiony. To wszystko musi nabrać jeszcze wyrazistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Trochę jeszcze podrapię, jakieś zacieki i tak zostanie. Potem szeroko rozumiany dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi