Skocz do zawartości

Co wybrać?

jacek123

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mogę naliczyć tutaj , na tym forum w galerii co najmniej kilkadziesiąt różnych pojazdów niemieckich z II wojny światowej i nie tylko Tigerów.

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Już raz moderator tego forum, zwrócił uwagę by tego zaniechać, bądź wprowadzać takie akademickie dyskusje/opinie/osądy do właściwego miejsca.

I dlatego moderator jeszcze raz prosi i zaniechanie kłótni o wyższości modeli narodowości X od Y, a raczej zachęca do wskazania czegoś miłego w sklejaniu...

Dobra konczymy ale chciałem zauważyc że nie pierwszy raz do chodzi do tego sporu kto jaka pancerke skleja i uważam niech każdy zajmie sie tym co naj bardziej sie podoba i lubi a Ci co sądza np ze pancerka nowoczesna jest lepsza i bardzie nie wiem ciekawa to niech wiecje nam pokaża i zacheca do sklejania np Abramsów a nie narzekaja ze znów kolejnny Tygrys...

Tak czytam i czytam, i widzę, że niezła kłótnia tu rozgorzała. Tak podsumowując, może i nie złożyłem dużo modeli - parę, kilka - z różnych powodów nigdy nie miałem w rękach wyprasek Tamiyi, a co dopiero Dragona. Więc nie pomogę w tym przypadku. Wg mnie Academy składa się lepiej niż Zvezde. W moim PzIV nawet ciekawe zawieszenie (żadnych problemów z zmontowaniem, ale o zwisach gąsienic można zapomnieć...). Ogólnie wszystko do siebie pasuje. Hmm, ale sądze, że cena mówi swoje. Model za 120 nie będzie modelem za 40. Powracając, wydanie 80-120zł na model Academy jest bezsensu, jak za podobną cenę można mieć full wypasik od Tamiyi, może i Dragona. Z tych 3 wybrałbym Shermana (dobra cena i firma), oczywiście nie z powodu, że nie lubie panzerwaffe.

Churchil, wybierz churchila, piękny jest on w tej swojej brzydocie.

Rzekłeś, im brzydszy czołg, tym piękniejszy. Angole robili piękne, brzydkie czołgi

A ten drugi-krokodyl-jeszcze ma przyczepę na paliwo do miotacza, za taką samą cenę.

nie bo za 4 dni sam będę miał t-55 skifa :P

To życzę powodzenia już lepszy będzie stary ESCI w pudełku Italieri, jeśli nie chciałeś kupować Tamiya

A tak nie dość, że się będziesz wkurzał składając "to coś" w kupę to jeszcze niekoniecznie będzie wyglądać jak T-55 po złożeniu.

Jak to mawia mój kolego w przypadku "Teciaków" SKIF=Syf.

nie bo za 4 dni sam będę miał t-55 skifa :P

To życzę powodzenia już lepszy będzie stary ESCI w pudełku Italieri, jeśli nie chciałeś kupować Tamiya

A tak nie dość, że się będziesz wkurzał składając "to coś" w kupę to jeszcze niekoniecznie będzie wyglądać jak T-55 po złożeniu.

Jak to mawia mój kolego w przypadku "Teciaków" SKIF=Syf.

A dziękuje, ja mawiam tak "z każdej rzeczy da się zrobić COŚ"

Tamka za droga na razie wolę zepsuć skifa niż tamke

skif owszem kijowy jest jednak ma tą zaletę że całkiem dobrze się składa cześci pasują do siebie i pozłożeniu prezentuje sie nienajgożej

Także zabieram się do sklejania T-55 Skifa. Wypraski nawet ciekawe. Wnętrze nawet ma! Ubogie, ale jest. A i troszeczke fototrawionek jest. In-box modelu za 47zł na prawdę wygląda dobrze. No, oprócz dużej ilości nadlewek, śladów po wypychaczach i tłustego plastiku (sic!). No i gąski jakieś takie dziwne, ale zobacze.

Zresztą lepszy Skif niż Kitech...

skif owszem kijowy jest jednak ma tą zaletę że całkiem dobrze się składa cześci pasują do siebie i pozłożeniu prezentuje sie nienajgożej

Także zabieram się do sklejania T-55 Skifa. Wypraski nawet ciekawe. Wnętrze nawet ma! Ubogie, ale jest. A i troszeczke fototrawionek jest. In-box modelu za 47zł na prawdę wygląda dobrze. No, oprócz dużej ilości nadlewek, śladów po wypychaczach i tłustego plastiku (sic!). No i gąski jakieś takie dziwne, ale zobacze.

Zresztą lepszy Skif niż Kitech...

Nadlewki i tłusty plastik, gdzie Ty to widziałeś Ja skleiłem T-55AM skifa i nie napotkałem żadnej nadlewki a tym bardziej tłuszczu a i nawet śladów wypychaczy mało trzeba było usunąć były tylko skurcze tworzywa ale mało a gąski się nawet ładnie dały ułożyć .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.