Mierzu Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 (edytowane) Ja mogę naliczyć tutaj , na tym forum w galerii co najmniej kilkadziesiąt różnych pojazdów niemieckich z II wojny światowej i nie tylko Tigerów. Edytowane 17 Września 2008 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Mierzu mielismy skonczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Już raz moderator tego forum, zwrócił uwagę by tego zaniechać, bądź wprowadzać takie akademickie dyskusje/opinie/osądy do właściwego miejsca. I dlatego moderator jeszcze raz prosi i zaniechanie kłótni o wyższości modeli narodowości X od Y, a raczej zachęca do wskazania czegoś miłego w sklejaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Dobra konczymy ale chciałem zauważyc że nie pierwszy raz do chodzi do tego sporu kto jaka pancerke skleja i uważam niech każdy zajmie sie tym co naj bardziej sie podoba i lubi a Ci co sądza np ze pancerka nowoczesna jest lepsza i bardzie nie wiem ciekawa to niech wiecje nam pokaża i zacheca do sklejania np Abramsów a nie narzekaja ze znów kolejnny Tygrys... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Amen! Niech każdy skleja co chce w końcu ma wolną wole i prawo do swobody wypowiedzi na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Tak czytam i czytam, i widzę, że niezła kłótnia tu rozgorzała. Tak podsumowując, może i nie złożyłem dużo modeli - parę, kilka - z różnych powodów nigdy nie miałem w rękach wyprasek Tamiyi, a co dopiero Dragona. Więc nie pomogę w tym przypadku. Wg mnie Academy składa się lepiej niż Zvezde. W moim PzIV nawet ciekawe zawieszenie (żadnych problemów z zmontowaniem, ale o zwisach gąsienic można zapomnieć...). Ogólnie wszystko do siebie pasuje. Hmm, ale sądze, że cena mówi swoje. Model za 120 nie będzie modelem za 40. Powracając, wydanie 80-120zł na model Academy jest bezsensu, jak za podobną cenę można mieć full wypasik od Tamiyi, może i Dragona. Z tych 3 wybrałbym Shermana (dobra cena i firma), oczywiście nie z powodu, że nie lubie panzerwaffe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 nie wiem ciekawa to niech wiecje nam pokaża czyzby tu byla aluzja do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 I shermanów dużo, i tygrysów. Jeśli o mnie chodzi, wzął bym tego: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=212619&kateg=288849 albo tego: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=454343&kateg=288854 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek123 Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Właśnie dziś na niego spoglądałem i też mi się bardzo podoba. http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=212619&kateg=288849 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Churchil, wybierz churchila, piękny jest on w tej swojej brzydocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Churchil, wybierz churchila, piękny jest on w tej swojej brzydocie. Rzekłeś, im brzydszy czołg, tym piękniejszy. Angole robili piękne, brzydkie czołgi A ten drugi-krokodyl-jeszcze ma przyczepę na paliwo do miotacza, za taką samą cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 czyzby tu byla aluzja do mnie Nie tylko do Ciebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 czyzby tu byla aluzja do mnie Nie tylko do Ciebie... do mnie też?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 nie bo za 4 dni sam będę miał t-55 skifa :P To życzę powodzenia już lepszy będzie stary ESCI w pudełku Italieri, jeśli nie chciałeś kupować Tamiya A tak nie dość, że się będziesz wkurzał składając "to coś" w kupę to jeszcze niekoniecznie będzie wyglądać jak T-55 po złożeniu. Jak to mawia mój kolego w przypadku "Teciaków" SKIF=Syf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 nie bo za 4 dni sam będę miał t-55 skifa :P To życzę powodzenia już lepszy będzie stary ESCI w pudełku Italieri, jeśli nie chciałeś kupować Tamiya A tak nie dość, że się będziesz wkurzał składając "to coś" w kupę to jeszcze niekoniecznie będzie wyglądać jak T-55 po złożeniu. Jak to mawia mój kolego w przypadku "Teciaków" SKIF=Syf. A dziękuje, ja mawiam tak "z każdej rzeczy da się zrobić COŚ" Tamka za droga na razie wolę zepsuć skifa niż tamke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Tamka za droga na razie wolę zepsuć skifa niż tamke Skifa nie trzeba psuć, sam w sobie jest już zepsuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Tamka za droga na razie wolę zepsuć skifa niż tamke Skifa nie trzeba psuć, sam w sobie jest już zepsuty Zrobię skifa!!! każdej rzeczy trzeba spróbować na pewno nie jest gorszy od MC To za big-foota się wezmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 mroko94 skif owszem kijowy jest jednak ma tą zaletę że całkiem dobrze się składa cześci pasują do siebie i pozłożeniu prezentuje sie nienajgożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 skif owszem kijowy jest jednak ma tą zaletę że całkiem dobrze się składa cześci pasują do siebie i pozłożeniu prezentuje sie nienajgożej Także zabieram się do sklejania T-55 Skifa. Wypraski nawet ciekawe. Wnętrze nawet ma! Ubogie, ale jest. A i troszeczke fototrawionek jest. In-box modelu za 47zł na prawdę wygląda dobrze. No, oprócz dużej ilości nadlewek, śladów po wypychaczach i tłustego plastiku (sic!). No i gąski jakieś takie dziwne, ale zobacze. Zresztą lepszy Skif niż Kitech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Ale niż skif lepsza tamka. Właśnie kończę swojego T-55, wybrałem tamkę ze wzgledu na jakość. W ogóle nie ma co do czego porównywać. Tamka warta jest swojej kasy, choć mogło by sie jeszcze kilka rzeczy znaleźć w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Wiem, że o pięniążkach się nie rozmawia, ale należy porównać sobie cenę Skifa, a Tamki. Za jedną tamkę to 2,5 modela skifa. Mówie o nowej Tamiyi... Skrajnie duża różnica jakości. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek123 Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Już sobie wybrałem 2 modele w skali 1:35 Shermana Puma Dziś sobie je zamawiam. Jeszcze chciałem do tych modeli zamówić figurki tylko nie wiem jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1269719&kateg=288498 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109452&kateg=288498 <- takie do shermana moga być Do pumy -> http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109330&kateg=288497 lub te http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=279857&kateg=288497 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 skif owszem kijowy jest jednak ma tą zaletę że całkiem dobrze się składa cześci pasują do siebie i pozłożeniu prezentuje sie nienajgożej Także zabieram się do sklejania T-55 Skifa. Wypraski nawet ciekawe. Wnętrze nawet ma! Ubogie, ale jest. A i troszeczke fototrawionek jest. In-box modelu za 47zł na prawdę wygląda dobrze. No, oprócz dużej ilości nadlewek, śladów po wypychaczach i tłustego plastiku (sic!). No i gąski jakieś takie dziwne, ale zobacze. Zresztą lepszy Skif niż Kitech... Nadlewki i tłusty plastik, gdzie Ty to widziałeś Ja skleiłem T-55AM skifa i nie napotkałem żadnej nadlewki a tym bardziej tłuszczu a i nawet śladów wypychaczy mało trzeba było usunąć były tylko skurcze tworzywa ale mało a gąski się nawet ładnie dały ułożyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek123 Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi