skarczu Napisano 2 Marca Autor Napisano 2 Marca Kolejny etap - maskowanie Kilka warstw Dark Green C016 Hataki Trochę przetarć papierem ściernym Kilka następnych warstw Dark Green. I efekt po zdjęciu masek. 14 Cytuj
barszczo Napisano 2 Marca Napisano 2 Marca No i jest już bardzo dobrze. Fajnie ta góra wygląda . 1 1 Cytuj
skarczu Napisano 2 Marca Autor Napisano 2 Marca Cieszę się, że się podoba. Jednak są momenty gdy muszę ten model odstawić i głęboko pooddychać . 1 Cytuj
skarczu Napisano 4 Marca Autor Napisano 4 Marca Zamaskowałem górę modelu i położyłem pierwsze warstwy C041 Night Black Hataki. Następnie szlifowanie wypukłych elementów poszycia i jeszcze kilka warstw Night Black rozcieńczoną kroplą bieli C101 Traffic White w stosunku 10:1, tak by powierzchnia nie była jednolicie czarna. A potem chwila prawdy po ściągnięciu masek. Niestety na zdjęciach tego cieniowania nie widać, choć w rzeczywistości jest na razie widoczne. Zobaczymy jak wyjdzie po lakierach i washach??? 7 Cytuj
Poland_aviation Napisano 4 Marca Napisano 4 Marca (edytowane) Zawsze możesz zmienić cieniowanie rozświetlając środki paneli mocno rozcieńczonym białym 10 minut temu, skarczu napisał: Zamaskowałem górę modelu i położyłem pierwsze warstwy C041 Night Black Hataki. Następnie szlifowanie wypukłych elementów poszycia i jeszcze kilka warstw Night Black rozcieńczoną kroplą bieli C101 Traffic White w stosunku 10:1, tak by powierzchnia nie była jednolicie czarna. A potem chwila prawdy po ściągnięciu masek. Niestety na zdjęciach tego cieniowania nie widać, choć w rzeczywistości jest na razie widoczne. Zobaczymy jak wyjdzie po lakierach i washach??? Edytowane 4 Marca przez Poland_aviation 1 Cytuj
skarczu Napisano 19 Marca Autor Napisano 19 Marca (edytowane) W końcu udało mi się położyć lakier błyszczący - kilka warstw glossa od Hataki. Na to przyszły kalki Techmodu - świetnie się je kładło, i kilka napisów eksploatacyjnych z zestawu Airfix'a. Następnie kolejne kilka warstw lakieru błyszczącego. Teraz model musi trochę postać przed washem. Edytowane 19 Marca przez skarczu Literówka 14 Cytuj
skarczu Napisano 21 Marca Autor Napisano 21 Marca Podczas gdy lakier schnie, zająłem się silnikami i śmigłami. Silniki są zestawowe - prawie ich nie będzie widać. 4 Cytuj
drab Napisano 21 Lipca Napisano 21 Lipca I jak, udało się skończyć? Pytam, bo galerii jeszcze nie było, a ostatnio patrzę z zainteresowaniem na te Airfixowe Wellingtony. Cytuj
skarczu Napisano 21 Lipca Autor Napisano 21 Lipca 8 godzin temu, drab napisał: I jak, udało się skończyć? Pytam, bo galerii jeszcze nie było, a ostatnio patrzę z zainteresowaniem na te Airfixowe Wellingtony. Brak weny, brak czasu... Ale po malutku coś tam grzebię Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi