Erni Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 Pierwszy w tym roku skończony. Merkava IV z Menga 1/35 z dodatkami z Legenda. Osobiście jestem bardzo zadowolony z uzyskanego efektu. Całość brudzona farbami AK 3 gen , pigmentu tylko troszkę na gąsienicach. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 8 godzin temu, Erni napisał: Pierwszy w tym roku skończony..... Erni pierwszy i oby nie ostatni taki model w twoim wykonaniu. Resztę masz gdzie indziej wrzuconą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 Super. Podoba mi się. Dwa pytania od "znafcy" tematu. Co to za ustrojstwo z przodu co wygląda trochę jak końskie chomąto? Po co w tym wozie tyle anten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni Posted January 6, 2024 Author Share Posted January 6, 2024 Godzinę temu, Endrju napisał: Super. Podoba mi się. Dwa pytania od "znafcy" tematu. Co to za ustrojstwo z przodu co wygląda trochę jak końskie chomąto? Po co w tym wozie tyle anten? Sam nie mam pojęcia co to za kły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykd Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 Jaki kolor użyty do kurzenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Filipek Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 Piękny. Aż przyjemnie się patrzy. Gratulacje. Jest też i na mojej liście. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyStrike Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 Super wykonanie, gratuluje! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni Posted January 6, 2024 Author Share Posted January 6, 2024 17 minut temu, patrykd napisał: Jaki kolor użyty do kurzenia? Kilka odcieni piasku i brązy oraz szary , wszystko mieszane w zależności od potrzeby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 Fajny podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted January 7, 2024 Share Posted January 7, 2024 (edited) 22 godziny temu, Endrju napisał: Co to za ustrojstwo z przodu co wygląda trochę jak końskie chomąto? Po co w tym wozie tyle anten? 21 godzin temu, Erni napisał: Sam nie mam pojęcia co to za kły Chomonto , kły służą do holowania uszkodzonych pojazdów , są często montowane na przemian , w jednych pojazdach z przodu w innych z tylu, system ten jest bezobsługowy . Anteny nie oznaczają ze dany pojazd ma 4-5 radiostacji, może być również np.GPS. itp. Mniej więcej tak to wygląda, oczywiście armata holującego czołgu odwrócona do tyłu i pomijając tego stojącego żołnierza. Edited January 7, 2024 by bulik58 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts