przemek261 Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca Witam, Szykuje się piękny model, z zainteresowaniem i podziwem patrzę na postępy prac. Co do koloru raczej na pewno nie żółty jak jest na aktualnym Twoim zdjęciu. Żółty to kolor gruntu a tutaj mamy luk otwierany bardzo często, a więc na pewno na grunt wrzucili dodatkowo farbę. Pierwsze z brzegu zdjęcie z internetu pokazuje szary? Jest to samolot pomnikowy ale wnętrze tego luku wygląda na sfatygowane a więc autentyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 1 Lipca Autor Share Napisano 1 Lipca Dzięki za odzew. Raczej przemaluję w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 13 Sierpnia Autor Share Napisano 13 Sierpnia (edytowane) Czas wakacyjny, także trochę więcej czasu przebywałem poza domem. Udało mi się jednak coś podziałać przy modelu. Dorobiłem wlot znajdujący się na pokrywie sondy do tankowania oraz kilka drobnych elementów do umocowania w komorach podwozia. Są też malunki. Preshading trochę ginie na zdjęciach ale na żywo jest bardziej widoczny. Komora na skrzydło w zasadzie na gotowo. Może jeszcze dorobię na niej uszczelkę po bokach kadłuba ale to jeszcze do przemyślenia. Edytowane 13 Sierpnia przez MAREK74 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Bardzo ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września Model dostał kalkomanie. Skrzydło i stery praktycznie gotowe. Może jeszcze trochę pobrudzę chodniki ale czy i w ogóle to się zobaczy po brudzeniu kadłuba, na którym też są chodniki i chcę by były podobnie zużyte. Kadłub dostał wash na dolnej części i stateczniku, reszta niestety czeka... Była awaria, niestety, przy "gaszeniu" czarnych napisów eksploatacyjnych maskowanie urwało kawałek miecza z kadłuba i czekam na drugi zestaw kalkomanii, by go dosztukować. Przy okazji wykorzystam szachownice z tego zestawu i dołożę je trochę dalej w kierunku dzioba (producent według mnie zrobił je za krótkie). Dorobiłem też parę drobiazgów w komorach podwozia. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września Jest dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 27 Września Autor Share Napisano 27 Września Wszystkie elementy mam gotowe i jestem na etapie składania w całość. Brudzenie zrobiłem dość skromne. Na zdjęciach poniżej wygląda jeszcze skromniej niż na żywo... Stopnie: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września W dniu 27.09.2024 o 22:07, MAREK74 napisał: Brudzenie zrobiłem dość skromne. Na zdjęciach poniżej wygląda jeszcze skromniej niż na żywo... Nic więcej nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 5 Października Autor Share Napisano 5 Października Model skończony. Link do galerii - Galeria F-8J Crusader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi