Damian_Nowicki Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Witam wszystkich, chciałbym pochwalić się swoim ostatnim ukończonym modelem. Czyli tak jak w tytule Su-35 w skali 1/48. Model zrobiłem prosto z pudła. jedyne "ulepszenie" jakie wprowadziłem do przerobienie ekranów w tablicy przyżądów. Oryginalnie producent przewiduje w tym miejscu kalkomanię z imitcją map. Jako że model zrobiłem bez figurki pilota, ekrany zrobiłem wyłączone. W tym celu wkleiłem odpowiednio przycięte prostokąty z plexi malując z jedną ze stron czarną farbą z domieszką navy blue. Cały płatowiec pomalowany farbami z palety mr.hobby, washe to linia Oilbrusher od Ammo MiG. Imitację przepaleń powierzchni w okolicach silnika wykonałem techniką suchego pędzla. Całość prezentuję poniżej. Zapraszam do oceny. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Witamy! Ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Ładny. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia (edytowane) Ładny Do dwóch rzeczy tylko bym się przyczepił: 1. Wash jest nierówny, w tylnej części jest, w przedniej i centralnej (na górze) go brakuje. Na zdjęciach 3, 4, 7 i 9 widać najbardziej; 2. Przepalenia, głównie na usterzeniu poziomym. Jest kolor niebieski i czysty metal, praktycznie brak żółtego. Oczywiście da się znaleźć fotki samolotów z wymęczonymi, mocno niebieskimi przepaleniami ale nigdy nie wiadomo, na ile jest to efekt jakiegoś odbicia błękitu nieba / podbicia kolorów w photoshopie, no i raczej niebieski będzie miał żółto-brązowe otoczenie. Może kwestia zdjęć, ale U ciebie tego żółtego przebarwienia brak. Edytowane 8 Stycznia przez Tap-chan 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian_Nowicki Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Washe celowo zrobiłem w ten sposób, części nosowe i okolice za owiewką wydają się być czystsze od tyłu samolotu i skrzydeł, może faktycznie jest zbyt duża różnica. co do silników to dzięki za uwagę, przepalenia zrobiłem całkowicie kierując się gustem, nie zastanawiając się jak postępuje odbarwienie metalu względem temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Ładnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi