Andrzej_LK Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 z tego co wiem to stugi były artylerią - mundury raczej feldgrau. ale pewnie zaraz wypowiedzą się specjaliści, którzy więcej wiedzą. bardzo ładna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Ta beczka 0,5 ma tam być? Wygląda trochę głupawo. Mundurki Feldgrau. Koleś ze sztuga ozdóbki na czerwono (naramienniki, patki, furażerka) - artyleria, ten drugi np. białe - piechota. Chyba, że chcesz Recon (żółte) lub jeger (zielone). Csałość bardzo fajna, szczególnie wąż na cysternie. Szkoda, że nie otworzyłeś włazu. Jak biedaczysko dostanie sie do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Dzięki za opinie Bardzo podoba mi się flaszka ze złocistym. Dokładne zdjęcia będą jak zrobię lepszą, ogólnie to rozciągnięta przezroczysta ramka, z pomalowanym kawałkiem rozcieńczoną żółtą farba, a potem cała na błysk pomalowana Wstępnie uformowałem podłoże, jeszcze tylko osadzić dokładnie pojazdy, dodać roślinność i liście na drzewie Po ciężkich walkach pomalowałem ludzi na zielono, a jak miałem robić zdjęcia to przypomniałem sobie, że mają ten sam kolor co Gaz i śmiesznie wyszło Trzeba ich jakoś przemalować Macie jakiś sprawdzony kolor na Feldgrau? Najlepiej Vallejo Modele postaram się po raz pierwszy wykonać bez lakieru matowego, dlatego pomalowane są lakierem satynowym, przed dalszą zabawą. Jakby ktoś miał przed sobą walkę z kalkami UM'u to proponuję uważać, bo są strasznie kruche i grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Jakby ktoś miał przed sobą walkę z kalkami UM'u to proponuję uważać Dzięki za ostrzeżenie a używałeś do nich jakiś płynów czy dało rade bez? A co do dioramki to zacnie się prezentuje Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Fakt! Świetnie się prezentuje. Słowa uznania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Wygląda ciekawie ale jak na to patrzę nasuwa mi się pytanie dlaczego rosjanie porzucili tego gaz-a? Przydałby się jakiś (widoczny) powód: (...) 6 ..???? Strach przed nadciągającym Wehrmachtem i Waffen SS :> Jeśli chodzi o dioramę, to bardzo ładnie się prezentuje. Super kompozycja, wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 też nabywam tego StuGa (w poniedziałek) tyle że E, fajnie to wygląda narazie, ale może zrób coś z Gazikiem żeby patrząc można było widzieć czemu go zostawili, no nie wiem, złamana oś/półoś (nie znam się) a za nim jakiś kamień na którym go złamał, miał być w rowie, rowu nie ma i z czego zrobiłeś nawierzchnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Dzięki wszystkim za słowa otuchy używałeś do nich jakiś płynów czy dało rade bez? Bez płynów to sobie nie wyobrażam, te kalki mają z metr grubości Ja je moczyłem kilkanaście minut, a i tak trochę odstają. też nabywam tego StuGa (w poniedziałek) tyle że E Kup go jeżeli na prawdę Ci się podoba ten konkretny model, i masz dużo cierpliwości Jak chcesz pożyć dłużej to bierz jakiegoś Dragona z czego zrobiłeś nawierzchnie??? Piasek Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 ale może zrób coś z Gazikiem żeby patrząc można było widzieć czemu go zostawili, Alez sie upieracie. Strach przed nadciągającym Wehrmachtem i Waffen SS :> Jakub ma racje. W 41 roku prosty zolnierz rosyjsaki mial w d.... "ojca" stalina, "matuszke" Rosje i cala ta wojne. Wiele sprawnego sprzetu wpadlo w rece niemieckie, jak widac na zalaczonym obrazku ten GAZ-cysterna tez Pozatym nie wszystko musi byc oczywiste. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Witam! Pozatym nie wszystko musi byc oczywiste. Tak właśnie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Dobra. Przekonaliście mnie. Już się nie upieram. Otwarty "właz" w cysternie jest wystarczająco sugestywny... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Dzięki za zainteresowanie Trochę pobawiłem się farbami olejnymi, zróżnicowałem delikatnie powierzchnie zaciekami, teraz obicia, potem trochę więcej zacieków, błotko i ew poprawki Oczywiście mój super aparat jak zawsze "wiernie oddaje rzeczywistość" Sama kabina dla porównania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Trochę pomalowałem i poobijałem Stuga, jeszcze tylko zacieki, kurz i błotko: Zbliżenie na figurki i Piwko Reflektor pomalowałem srebrnym i zalałem lakierem błyszczącym, jeszcze poobijać Gaza i zabrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Bardzo ładnie obity STUG. Naprawde podoba mi się Twój styl. Piwko robi klimat, z figurek i zamknietych wlazów pieknie wybrnełes. czekam na dalsze postepy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Dzięki za słowa otuchy Koniec obijania się, trochę wolnego czasu to się zabrałem do roboty Błotko na stugu wstępnie zrobione, zostało tylko dopracować szczegóły i pomęczyć jeszcze górę Podstawka pomalowana na kolory bazowe, teraz tylko ją zróżnicować, zatopić pojazdy itp, itd I tu piękny blond Niemiec Jakoś tak czysto wygląda przy tym stugu, ale też mu się dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 temu rasowemu blond Aryjczykowi wycieniuj włosy bo wyglądają jak żółta plastelina na głowie, oraz zakurz GAZika na kołach, bo są za czyste świetnie to wszystko razem wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Zniszcz go, zniszcz go! Więcej błota i brudu na cysternie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 W ogóle to on strasznie blady był, więc dostał filtr z burnt sienna i już wygląda lepiej, włosy zróżnicowałem i poprawiłem kolory ekwipunku Fotki będą wieczorem, Gaz jeszcze nic nie ruszany prawie, w założeniu ma być zapuszczony trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Wreszcie zmęczyłem drugiego ludzia Trochę zbliżeń, w rzeczywistości wyglądają trochę lepiej Z obiciami na Gazie trochę przesadziłem, więc ja jak ich trochę zmażę jutro to będą zbliżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Balu, ten szwabek na stugu....Zrób mu coś z twarzą!!!! Daj trochę błota, połóż jakąś szmatę, zasłoń skrzynkami albo coś. :] Przecież wiem, że możesz go pomalować dużo lepiej. Bo ta twarz..hmmm, ja bym go nie wziął na błotnik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Twarze strasznie kukielkowo-lalkowo wygladaja. Trzeba cos z tym zrobic. I do tego jeszcze te wasy. Proponuje calosc potraktowac farba olejna dla plastykow. i poprzecierac zgodnie z modelarska szkola. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 WOW Piękna ramka Jak będę robił czołg na pewno zgłoszę się o "przepis" na zrobienie tak realistycznego "wybrudzenia i poobijania" czołgu bo jestem "młodym" modelarzem, albo może zrobie dioramę ...... nigdy jeszcze nie robiłem, podziwiam Cię P.S w jakiej skali są te figurki ?? bo ja zawsze w modelach w skali 1/72 są strasznie kijowe figurki takie małe i czasami źle odlane, można dokupić tak samo same figurki ? EDIT: a czy mogłby mi ktoś dac link do tematu "jak zrobić diorame w skali 1/7" bo chyba zrobie sobie coś takiego a niemam pojęcia jak bo nigdy nie robiłem dioram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 I do tego jeszcze te wasy. Ale mnie pojechałeś, a byłem z nich taki dumy Jak będę robił czołg na pewno zgłoszę się o "przepis" na zrobienie tak realistycznego "wybrudzenia i poobijania" czołgu bo jestem "młodym" modelarzem, albo może zrobie dioramę ...... nigdy jeszcze nie robiłem, podziwiam Cię Jak nie będziesz czegoś wiedział to pisz.w jakiej skali są te figurki ?? bo ja zawsze w modelach w skali 1/72 są strasznie kijowe figurki takie małe i czasami źle odlane, można dokupić tak samo same figurki ? No w 1:72. Można kupić bardzo ładne figurki, np. Preisera, Pegasusa, niektóre Italeri itp.Balu, ten szwabek na stugu....Zrób mu coś z twarzą!!!! Daj trochę błota, połóż jakąś szmatę, zasłoń skrzynkami albo coś. :] Mi tam się podoba, następne będą lepsze, bo tak to nigdy tego nie skończę Filtr z sieny palonej i przetarty bielą tytanową: Pojazdy przytwierdziłem na stałe, teraz tylko trzeba wszystko połączyć kolorystycznie i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Powoli skłaniam się ku końcowi Jeszcze liście muszę poprawić przez gazem i koło tylnych kół Zdjęcia z różnych stron: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Czapki z głów Gratuluje, bardzo ładnie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi