balu Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Witam po przerwie Na rozgrzewkę przed powrotem do starych projektów, trzeba zacząć coś nowego Pojazdy standardowo prosto z pudła, taki szybki projekt. Gaz z UM-u całkiem przyjemnie się składał miał tylko jedną wpadkę w postaci tylnej części zbiornika. Stug trampkowy, i kupiłem go tylko dlatego, że nie robi go dragon, a to mój ulubiony stug Bo do modelu bez siekiery lepiej nie podchodzić. Scena ma przedstawiać porzuconą cysternę i przejeżdżającego obok Stuga z klamotami ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Zapowiada sie bajerancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 No no cysterna "zwaloryzowana " ślicznie robi wrażenie . Co do StUG-a proszę o podzielenie się przemyśleniami gdzie siekierę przyłożyć , bo własnie jedzie do mnie identyczny z HOBBYSTY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Scena ma przedstawiać porzuconą cysternę i przejeżdżającego obok Stuga z klamotami ;o) Podoba mi się koncepcja. Ładnie poprawiłeś drobne detale na tym rusku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 Dzięki Panowie, Co do StUG-a proszę o podzielenie się przemyśleniami gdzie siekierę przyłożyć , bo właśnie jedzie do mnie identyczny z HOBBYSTY. Co do Stuga to wszystkie zawiasy do poprawki, zwłaszcza te z przodu, gąski za długie, kwadratowe koła z śladami łączenia form na boku, wszystkie światła to jakaś pomyłka, trzeba trochę popracować, ale można z niego zrobić "ludzi" Gaz pomalowany podkładem, czeka na kilka poprawek: Tu poćwiartowany: Trampek zrobił nam niespodziankę w postaci 3 nadmiarowych ogniw Po skróceniu: Po wymianie błotników: Jeszcze kilka pierdółek, bagażnik i na scenę Stug przejeżdżający obok porzuconego w rowie Gaza: A tu nie mogłem się powstrzymać, czyż to nie zachęca do zakupu? Ach te jamy skurczowe na reflektorach z przodu, subtelne łącznie gąsek, wszechobecne przesunięcia form, świecące kalki .... poezja, aż krzyczy KUP MNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Po wycięciu nadmiarowych ogniwek można zrobić dodatkowe opancerzenie ;) No i w moim trzeba było też odpowiednio zadbać o przymiarkę kół napędowych - aby były równoległe do reszty kół, i nie odstawały spod błotników. Super zgrabnie, drobnym kosztem, poprawiasz drobne elementy, sprawia to że modele wyglądają na ładniej odwzorowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 ale ekstra, ciekawe pojazdy w dobrym wykonaniu... może zaoferujesz trumpkowi swoje usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Postaraj się, aby modele nie były umieszczone równolegle do krawędzi dioramki - czyli tak jak przedstawiłeś na podkładce w poprzednim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Dzięki Panowie Już Andrzeju nie chodzi o to, żeby cuda z tym robić, tylko żeby ktoś to uczciwie skleił chociaż Zmagań ciąg dalszy, czyli bagażnik i kilka drobiazgów: Kandydaci na tył: A tu przewidywany ogólny zarys scenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Mmmm...pyszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 I to jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Trochę sobie pomalowałem, pierwsze delikatne cieniowanie na stugu, na gazie trochę mniej widoczne Pomęczyłem też krzak z komosy, 15 minut i nie ma nasionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Bardzo ladnie tak zielono, niebiesko Milo sie zapowiada. Kilka pytan? 1. Beda figurki (bez nich nuda) 2. Wlazy w stugu, (trumpeter) bez opcji otwarte/zamkniete? 3. Jakiego podkladu uzywasz, jak malujesz i czym mozna wyczyscic areo po tym malowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Bardzo fajnie zapowiadająca sie dioramka. Bardzo podoba mi się cieniowanie stuga mnie tez to czeka z tym że w ausf a w 35 z dragona ,nie wiem czy widziałeś to może ci sie przydac http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=4594 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 1. Beda figurki (bez nich nuda) 2. Wlazy w stugu, (trumpeter) bez opcji otwarte/zamkniete? 3. Jakiego podkladu uzywasz, jak malujesz i czym mozna wyczyscic areo po tym malowaniu. Pozdrawiam. Ad 1. Dziś przyszły 2 paczki Preisera mam w domu trzy to bym coś dobrał, tylko nie mam pomysłu jakie figurki dać Jakieś sugestie? Ad 2. Nic nie da się zrobić, ale w ramach rekompensaty ma kwadratowe koła Ad 3. Podkład to Surfacer 1000 szary ze słoika, rozcieńczony Mr. Color Thinner'em, bardzo szybko schnie(nie zdarzysz wyczyścić aero, a model suchy) i wypełnia rysy Aero czyszczę zmywaczem Wamodu, któremu nic się nie oprze Dzięki Tomku za link, właśnie na tym stugu mam zamiar się wzorować Jakby kogoś interesowały kolory to na stugu: german grey i rozjaśnienia neutral grey, Na gazie: russian green i rozjaśnienia reflective green z dodatkiem żółtego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Ad 1. Dziś przyszły 2 paczki Preisera mam w domu trzy to bym coś dobrał, tylko nie mam pomysłu jakie figurki dać Jakieś sugestie? Ciezko bedzie, ze wzgledu na zamkniete wlazy. Jedyna opcja to skradajacy sie zolnierze za Stugiem. Ale czy takie figurki sa w tej skali? A moze ten desant: http://www.jadarhobby.pl/preiser-72501-niemiecka-piechota-p-3639.html Nic nie da się zrobić, ale w ramach rekompensaty ma kwadratowe koła Jak to nie da. Chyba, az sobie go kupie Ad 3. Podkład to Surfacer 1000 szary ze słoika, rozcieńczony Mr. Color Thinner'em, bardzo szybko schnie(nie zdarzysz wyczyścić aero, a model suchy) i wypełnia rysy Aero czyszczę zmywaczem Wamodu, któremu nic się nie oprze Dzieki pewnie sie skusze, niebawem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Mówisz, masz Ciężki jest los piechura ... Ludki posklejane na szybko, dla zobrazowania sytuacji, jeden pije sobie piwko, jeździ Stugiem, a drugi musi na sucho latać Załogant z zestawu Preisera "German tank crew" + głowa miga, stojący z zestawu Odpoczywający Niemieccy żołnierze Zastanawiam się nad rozmieszczeniem bagażu i sposobem jego zamocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 jakaś długa ta szyja MIGa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 jakaś długa ta szyja MIGa Fakt. Pozatym bardzo ladnie wybrneles z tych pozamykanych przez Trumpetera wlazow. (figurki) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 No szyja była za długa, bo ludki były sklejone CA bez żadnej obróbki Co by było ciekawiej dorobiłem węża owijając drut 0,5 mm drutem 0,3 mm Strasznie ciężko uformować i przykleić miedziany wąż na pomalowanym modelu tak więc poszedł na szybko do cleanluxu Mam teraz pytanie, czy wie ktoś na jaki kolor pomalować mundury?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Balu - zrobiłeś Czakowi wielką konkurencję - wspaniała scenka. Wszystko mi się podoba - wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 ciekawie wygląda. Powodzenia w dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Wygląda ciekawie ale jak na to patrzę nasuwa mi się pytanie dlaczego rosjanie porzucili tego gaz-a? Przydałby się jakiś (widoczny) powód: 1. złapał kichę 2. kłopoty z silnikiem (podniesiona lyb lekko uchylona maska) 3. wpadl do rowu i nie było czsau wyciągać 4. jakiś wyciek 5. woda się zagotowała w chłodnicy 6 ..???? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 Dzięki za zainteresowanie Co do postoju to o ironio możemy przejąć, że mu paliwa brakło Nauczony poprzednimi modelami i radami kolegów, postanowiłem rozjaśnić jeszcze Stuga Aktualnie po filtrach, jutro kalki i bawimy się dalej Dorobiłem butelkę ze złocistym trunkiem, ale chyba ją jeszcze wymienię Oczywiście fotki co innego, a rzeczywistość co innego Ponawiam pytanie, co do kolorów mundurów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Co do mundurów to nie siedzę w temacie ale jak przejżysz fotki z blitzkrieg-u to powieneś sobie szybko zdanie wyrobić. Co do braku paliwa: rzuć gdzieś pusty kanister, albo postaw na stopniu szoferki. Będzie sugerowało, że goście coś kombinowali ale nie wyszło ;-) Bardzo podoba mi się flaszka ze złocistym. Przy okazji daj na nią jakieś zbliżenie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi