ZIO BY NAITT Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Mój najnowszy ulepek - znowu z ilością płatów większą niż jeden i jak zwykle z najpiękniejszymi znakami rozpoznawczymi na świecie Model powstał z zestawu Eduarda "Nieuport 23c1 Dual Combo" przy zastosowaniu wszelkiej dobroci które zawierało pudełko + szachownice Techmodu . Ponieważ były opinie iż moje modele są zbyt sterylne , tym razem zrobiłem "syfa" - mam nadzieję że teraz jest ok ... Enjoy : PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Dla mnie extra . Czym malowałeś przednią część silnika? Pozdr. - Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Model tradycyjnie pierwsza klasa. Podoba mi sie subtelne brudzenie kółek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Łeee...taki umorusanyyy A poważnie - przepiękny wyszedł, nie wiem, czy to nie najfajniejszy z niuporciaków , jakie do tej pory w 72-ce widziałem. Szczere wyrazy zazdrości ! I ma rację Ostach co do kółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 A co to ten patyczek na którym wisi śmigło jest ? No i powiem szczerze, że moim zdaniem km wygląda ubogo względem całej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 No widzisz Konradzie Zdecydowanie lepiej wygląda lekko usyfiony . Ale jak zwykle się do czegoś przyczepię (sorry). Karabin przemaluj proszę na jakiś ciemny gunmetal, bo ten jest za jasny i wygląda jak szary albo srebrny. Najlepiej zrób czarny, a potem srebrzanką (suchopędzlową) przeleć owego kulomiota. Druga sprawa - bądź konsekwentny - jesli już 'zasyfiłeś' część modelu, to dobrudź resztę - np. przy panelach bocznych. Może trochę też w załamaniach bryły pigmentu jakiegoś ciemnego wrzucić - uplastyczni to model. Jak te rzeczy zrobisz, to będzie już zupełnie GIT. Wszystkie są proste do wykonania, a Ty tym bardziej nie będziesz miał z tym problemu. A model, nawet bez w/w czynności i tak wygląda świetnie. Zatem tradycyjne Gratularum!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Witam! Bardzo ładny, no i ten brud- wreszcie coś frontowego. Dopieść karabinek, jak wspomniał Avi . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Do diaska ! Tego kaemu nie zauważyłem, ma rację Avi! Choć raczej polecałbym gunmetale np modelmaster a potem pactry - ten drugi suchym pędzlem. Nie zmienia to faktu, że i tak fajowski jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Wersja ostateczna - z Vickersem w bardziej odpowiednim kolorze , z lusterkiem wstecznym i bardziej konsekwentnie upaprana . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Korci mnie przez Ciebie na dwupłata :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 Skuś się , skuś się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi