ZIO BY NAITT Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 Mój najnowszy ulepek - znowu z ilością płatów większą niż jeden i jak zwykle z najpiękniejszymi znakami rozpoznawczymi na świecie Model powstał z zestawu Eduarda "Nieuport 23c1 Dual Combo" przy zastosowaniu wszelkiej dobroci które zawierało pudełko + szachownice Techmodu . Ponieważ były opinie iż moje modele są zbyt sterylne , tym razem zrobiłem "syfa" - mam nadzieję że teraz jest ok ... Enjoy : PZDR 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilex7 Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 Dla mnie extra . Czym malowałeś przednią część silnika? Pozdr. - Wojtek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 Model tradycyjnie pierwsza klasa. Podoba mi sie subtelne brudzenie kółek pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 Łeee...taki umorusanyyy A poważnie - przepiękny wyszedł, nie wiem, czy to nie najfajniejszy z niuporciaków , jakie do tej pory w 72-ce widziałem. Szczere wyrazy zazdrości ! I ma rację Ostach co do kółek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmokHaosu Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 A co to ten patyczek na którym wisi śmigło jest ? No i powiem szczerze, że moim zdaniem km wygląda ubogo względem całej reszty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 No widzisz Konradzie Zdecydowanie lepiej wygląda lekko usyfiony . Ale jak zwykle się do czegoś przyczepię (sorry). Karabin przemaluj proszę na jakiś ciemny gunmetal, bo ten jest za jasny i wygląda jak szary albo srebrny. Najlepiej zrób czarny, a potem srebrzanką (suchopędzlową) przeleć owego kulomiota. Druga sprawa - bądź konsekwentny - jesli już 'zasyfiłeś' część modelu, to dobrudź resztę - np. przy panelach bocznych. Może trochę też w załamaniach bryły pigmentu jakiegoś ciemnego wrzucić - uplastyczni to model. Jak te rzeczy zrobisz, to będzie już zupełnie GIT. Wszystkie są proste do wykonania, a Ty tym bardziej nie będziesz miał z tym problemu. A model, nawet bez w/w czynności i tak wygląda świetnie. Zatem tradycyjne Gratularum!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted September 20, 2008 Share Posted September 20, 2008 Witam! Bardzo ładny, no i ten brud- wreszcie coś frontowego. Dopieść karabinek, jak wspomniał Avi . Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted September 20, 2008 Share Posted September 20, 2008 Do diaska ! Tego kaemu nie zauważyłem, ma rację Avi! Choć raczej polecałbym gunmetale np modelmaster a potem pactry - ten drugi suchym pędzlem. Nie zmienia to faktu, że i tak fajowski jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted September 22, 2008 Author Share Posted September 22, 2008 Wersja ostateczna - z Vickersem w bardziej odpowiednim kolorze , z lusterkiem wstecznym i bardziej konsekwentnie upaprana . PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostach Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Korci mnie przez Ciebie na dwupłata :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted September 23, 2008 Author Share Posted September 23, 2008 Skuś się , skuś się ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts