Sasini Napisano 31 Maja 2025 Autor Napisano 31 Maja 2025 Myślę, że rok to dobry czas na aktualizację… Nie ironicznie, zabieranie się z doskoku za projekt, który w założeniu miał być tym ambitnym nie do końca jest dobrym pomysłem… ale! Chęć pogrzebania przy tym statku powietrznym była silniejsza, niż brak umiejętności Tym sposobem jestem w miejscu, gdzie kokpit jest praaawie zamknięty i prawie jestem z niego zadowolona. Już wiem co chciałabym zrobić na pewno lepiej i oczywiście poprawniej merytorycznie przy kolejnym Su-34 (tak wiem, nie oceniajcie ale będzie kolejny, pewnie w tym tempie za 10 lat). Z rzeczy istotnych, fotele dostały nieco detalu, kalki 3D z Red Fox średnio się dopasowały do zestawu Metallic Details. Więc było trochę kombinowania, trochę rozkmin czy to w ogóle jest poprawne. Generalnie dorobiłam element, który nie wiem jak poprawnie się nazywa ale jest to jakby płachta materiału, która chyba ma za zadanie odbijać światło/chronić przed nagrzewaniem? Rozciągnięta jest na szerokość kokpitu i naciągnięta na stelaż. Myślę, że po fakcie zdobiłabym to jednak inaczej ale też nie wygląda najgorzej. Pierwszy raz zetknęłam się z pracą Paper Shaperem od VMS, więc to nowe doświadczenie. Dobra koniec pisania, trochę fot, następny post za milion lat. Pozdrawiam 21 Cytuj
panDespota Napisano 2 Czerwca 2025 Napisano 2 Czerwca 2025 Plastycznie. Podoba mi się bardzo. 1 Cytuj
smialus Napisano 4 Czerwca 2025 Napisano 4 Czerwca 2025 Też mnie się podoba kokpit. Dla urozmaicenia możesz tą osłonę dać na biało. Bo w wielu wariantach ona jest w kolorze białym. 1 Cytuj
Sasini Napisano 4 Czerwca 2025 Autor Napisano 4 Czerwca 2025 Tak, właśnie taki mam plan. Ona na początku była jasno szara ale za bardzo spodobało mi się „poprawianie” czarnymi olejami i się zrobiła za ciemna. Także będę rozjaśniać. Cytuj
Sasini Napisano 15 Czerwca 2025 Autor Napisano 15 Czerwca 2025 Mała aktualizacja, osłona wyprana w wybielaczu i kilka detali. Była walka z blaszkami, wyszło jak wyszło. W mojej ocenie nie do końca są dopasowane na szerokość i długość, przez co umiejscowienie ich zmuszało do kompromisu. Rolety robione z papieru na tej samej zasadzie co osłona powyżej. 8 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi