Skocz do zawartości

Su-34 Kitty Hawk 1:48

Sasini

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że rok to dobry czas na aktualizację… Nie ironicznie, zabieranie się z doskoku za projekt, który w założeniu miał być tym ambitnym nie do końca jest dobrym pomysłem… ale! Chęć pogrzebania przy tym statku powietrznym była silniejsza, niż brak umiejętności 😆 Tym sposobem jestem w miejscu, gdzie kokpit jest praaawie zamknięty i prawie jestem z niego zadowolona. Już wiem co chciałabym zrobić na pewno lepiej i oczywiście poprawniej merytorycznie przy kolejnym Su-34 (tak wiem, nie oceniajcie ale będzie kolejny, pewnie w tym tempie za 10 lat). 
Z rzeczy istotnych, fotele dostały nieco detalu, kalki 3D z Red Fox średnio się dopasowały do zestawu Metallic Details. Więc było trochę kombinowania, trochę rozkmin czy to w ogóle jest poprawne. Generalnie dorobiłam element, który nie wiem jak poprawnie się nazywa ale jest to jakby płachta materiału, która chyba ma za zadanie odbijać światło/chronić przed nagrzewaniem? Rozciągnięta jest na szerokość kokpitu i naciągnięta na stelaż. Myślę, że po fakcie zdobiłabym to jednak inaczej ale też nie wygląda najgorzej. Pierwszy raz zetknęłam się z pracą Paper Shaperem od VMS, więc to nowe doświadczenie. 

Dobra koniec pisania, trochę fot, następny post za milion lat. Pozdrawiam :D 

IMG_1201.jpeg

IMG_1199.jpeg

IMG_1198.jpeg

IMG_1197.jpeg

• Like 20

Też mnie się podoba kokpit. Dla urozmaicenia możesz tą osłonę dać na biało. Bo w wielu wariantach ona jest w kolorze białym.

• Like 1

Tak, właśnie taki mam plan. Ona na początku była jasno szara ale za bardzo spodobało mi się „poprawianie” czarnymi olejami i się zrobiła za ciemna. Także będę rozjaśniać. 

• 2 weeks later...

Mała aktualizacja, osłona wyprana w wybielaczu i kilka detali. 

image.thumb.jpeg.2ef79725adde5c3d9df6555e8c112cdb.jpeg

Była walka z blaszkami, wyszło jak wyszło. W mojej ocenie nie do końca są dopasowane na szerokość i długość, przez co umiejscowienie ich zmuszało do kompromisu. 
Rolety robione z papieru na tej samej zasadzie co osłona powyżej.

image.thumb.jpeg.6a520e212e502c1df8a9f3422ac91023.jpeg

image.thumb.jpeg.49b3a51e588d9fbf3ac3a940cca3b7a0.jpeg

image.thumb.jpeg.be5c5e2f0f6a3399ba88e0e62ec2bfcb.jpeg

• Like 8