enerdzajzd Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 AVE Chcjał bym zapytać o podkład. A więc czy biały podkład mocno zmieni odcień czarnej farby bo taką mam zamiar pomalować kastę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Biały podkład sprawi że czarny będzie wytazisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enerdzajzd Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Ave Jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Taki głeboki,bo czarny na białym fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enerdzajzd Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Ave Świetnie dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Maluj białym podkladem śmiało pod czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Żeby nie zakładać nowego wątku Jestem początkującym modelarzem i mam takie pytanie Po co się model podkładem maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Żeby farba się lepiej modelu trzymała i żeby po jakimś czasie nie zeszła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Podlaczę się pod temat, bo nie wiem co robię nie tak. Kupiłem ostatnio podkład Vallejo-szary (maluję akrylami też Vallejo). No i staram się już drugi raz pokryć tym podkładem-pierwszy raz zakończył się kąpielą w zmywaczu. Drugi raz wyszło to samo: nie ma gładkiej faktury, nie chodzi o to, że jest szorstki tylko taki jakiś nierówny, jakby porowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Hmm... Moje pierwsze przypuszczenie jest takie, ze cos nie tak z konsystencja. Ponad to, podklad mozesz smialo delikatnie przetrzec drobnym papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus270393 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Jaki podkład i ogólnie, jakie farby na trucka. Ostateczny kolor, mocna czerń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Podkład ja używam Mr. Surfacer 1200 i jestem bardzo zadowolony, cholera się szybko kończy ale tak nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Mart72 - przede wszystkim bardzo dobrze wymieszaj zawartość puszki. Potem nakładaj 2-3 cieniutkie warstwy - dosłownie takie migiełki, a ostatnią trochę grubszą (ale taką, żeby materiał się nie zlewał). Dobrze pomalowania powierzchnia powinna być matowa ale jednorodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus270393 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Podkład ja używam Mr. Surfacer 1200 i jestem bardzo zadowolony, cholera się szybko kończy ale tak nie jest źle. Jakie na to farby mogę położyć? (typ,firma) I ile warstw podkładu i właściwej farby mam nałożyć na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi