Endrju Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Jest dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego (edytowane) Tak delikatnie chciałem się nadpisać co do MARSów, żeby na przyszłość nie musieć wyważać otwartych drzwi i modyfikować całkiem fajnych zestawów RESIKIT-a: Mars-2 Rocked pod for Mi-2 Lim, TS-11 (4pcs) Plane Type | 7204 | BILMODEL | 1:72 (martola.com.pl) Jakość całkiem fajna, jakbyście chcieli dokładne fotki to dajcie znać. Edytowane 23 Lutego przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego dajemy znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego No niestety pamięć nie jest najlepszym doradcą... Jednak na tych Marsach widać ząb czasu, jaki nadgryzł starsze technologie XX wieku , niestety projektowanie 3D Resikitu to XXI wiek i konkurencji brak... Poniżej zbliżenia Topguna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 26 Maja Autor Share Napisano 26 Maja Postępy prac poniżej. Podkład kontrolny w kolorze szarym położony. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca Srebrny kolor pod kamuflaż położony. Teraz czas na końcowy etap malowania. Tomek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca 58 minut temu, tomekk napisał: Teraz czas na końcowy etap malowania. Zaczyna się najlepsze Będzie odrapany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca 27 minut temu, Grzes napisał: Zaczyna się najlepsze Będzie odrapany? Oczywiście. Nie wiem jeszcze który egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca 7 minut temu, tomekk napisał: Oczywiście Super! Jedziesz z tematem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca Teraz tak. Mam na myśli ten egzemplarz - zdjęcie poniżej z internetu, zamieszczone poglądowo. Czy ma ktoś zdjęcie które dokumentuje kamuflaż przed "zużyciem". Jakie kolory występowały ? Jeśli będzie kłopot z tym konkretnym samolotem, to może kolejny niżej. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 7 minut temu, tomekk napisał: Jeśli nie będzie materiałów do 626, to do pomocy przy 523 się zgłaszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 26 minut temu, tomekk napisał: Czy ma ktoś zdjęcie które dokumentuje kamuflaż przed "zużyciem". Jakie kolory występowały ? Jeśli będzie kłopot z tym konkretnym samolotem, to może kolejny niżej. Po południu przejrzę zasoby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Znalazłem na razie tylko 523 w widoku z prawej strony: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 1 Lipca Autor Share Napisano 1 Lipca Może jednak zrobię 523, są już zdjęcia z dwóch stron. Mam tylko jeden kłopot - brakuje mi dwóch 3, reszta cyfer jest na dodatkowym zestawie kalkomanii, który kupiłem. Patrząc na te 2 zdjęcia, to przydałby się jakiś podgląd dolnej części. Co do kolorów to wyjdę z jakiejś podstawy, rozjaśniając je stopniowo. Testowo użyję płynu maskującego, tam gdzie odpadły duże płaty farby. W pozostałych miejscach - przecierki patyczkiem. Kolor bazowy będzie z akryli. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca (edytowane) Kolory bazowe położone. Teraz będziemy odkrywać srebro. Znowu zdjęcia z telefonu zmieniły odcień. Tomek Edytowane 6 Lipca przez tomekk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca Jest tak jak miało być. Tomek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca No, powiem że odważnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca Ten spód taki szary będzie czy to jakieś przekłamanie kolorów na fotkach? Pamiętaj żeby numerów nie drapać. Numery były regularnie poprawiane podczas przejść na eksploatację zimową/letnią ale i poza tymi działaniami były poprawiane przez mechaników jeśli ktoś z przełożonych uznał, że należy je poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca Godzinę temu, Endrju napisał: Ten spód taki szary będzie czy to jakieś przekłamanie kolorów na fotkach? Pamiętaj żeby numerów nie drapać. Numery były regularnie poprawiane podczas przejść na eksploatację zimową/letnią ale i poza tymi działaniami były poprawiane przez mechaników jeśli ktoś z przełożonych uznał, że należy je poprawić. Spód jest w niebieskim odcieniu. Zdjęcia trochę przekłamują trochę, ale i tak do końca z kolorami chyba nie trafiłem. Będę później "filtrował" olejami. Tak, napisy będą "czyste". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Lipca Autor Share Napisano 24 Lipca W Lim -ku są kalkomanie, połysk i wash. Powoli idziemy do przodu. Tomek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lipca Share Napisano 24 Lipca No, dobry będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia Prace zakończone. Zapraszam do galerii. Tomek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi