kopernik Posted February 8, 2024 Share Posted February 8, 2024 (edited) Ciekawa zapowiedź. Będą szachownice Edited February 8, 2024 by kopernik 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted March 7, 2024 Author Share Posted March 7, 2024 (edited) Saab 340B AEW-300 klasy AEW&C Już jest oddzielny wątek, ale w tym wątku chciałem umieszczać wszystkie nowości Edited March 7, 2024 by kopernik 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted March 7, 2024 Share Posted March 7, 2024 (edited) Coś mu zniknęły oprofilowania łączenia podpór radaru z kadłubem i "trumienką". Aaa, to nie są zdjęcia z Polski. Patrzyłem na samolot i śniegu nie zauważyłem. Edited March 7, 2024 by Wymysl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolekcjoner WP Posted March 7, 2024 Share Posted March 7, 2024 Z tego co widziałem, to do Polski przeleciał z zasłoniętymi szachownicami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 7, 2024 Share Posted March 7, 2024 1 minutę temu, Kolekcjoner WP napisał: do Polski przeleciał z zasłoniętymi szachownicami. Bo leciał zapewne jako cywil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zenek_65 Posted March 8, 2024 Share Posted March 8, 2024 Ten jeszcze jest do nas nie dotarł- to drugi egzemplarz 3402 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted December 13, 2024 Author Share Posted December 13, 2024 Kupiliśmy drony MQ-9B SkyGuardian. Ciekawe, czy będą miały nasze znaki rozpoznawcze ? MQ-9 Reaper miał ( takie zdjęcie opublikował ówczesny MON . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted December 17, 2024 Share Posted December 17, 2024 Dziś w Gdańsku wylądowały nowe Turbolety dla SG. W pikselowym kamo. Jak ja tego nie lubię ... https://www.facebook.com/100040325866570/posts/1378940870126762/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted December 17, 2024 Share Posted December 17, 2024 2 godziny temu, Wymysl napisał: Turbolety dla SG. W pikselowym kamo. Osz q...wa. W malowaniu lotnictwa SG zaczyna być totalny pieprznik, a to kolor biały, a to srebrny, a teraz piksele. Szachownice raz w lewo raz w prawo, czerwono-żółte pasy też jak kto zrobi... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted December 17, 2024 Author Share Posted December 17, 2024 4 godziny temu, Wymysl napisał: Dziś w Gdańsku wylądowały nowe Turbolety dla SG. W pikselowym kamo. Jak ja tego nie lubię ... https://www.facebook.com/100040325866570/posts/1378940870126762/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Zaraz ktoś zrobi kalki ! Jedynie prawidłowe rozmieszczenie i naklejenie może być problem. Model w takim kamo na bank ozdobi każdą kolekcję podobnie jak w lozenge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted December 18, 2024 Share Posted December 18, 2024 16 godzin temu, Grzes napisał: Szachownice raz w lewo raz w prawo Szachownice cały czas tak samo w "starożytnym" układzie, ale ciii, bo jeszcze zauważą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted December 18, 2024 Share Posted December 18, 2024 3 godziny temu, Wymysl napisał: Szachownice cały czas tak samo w "starożytnym" Ech, dobrze by było. Zobacz, że na nowym Turbolecie przyszły poodwracane. To można by jeszcze wytłumaczyć gapiostwem Czechów... Ale w tym co lata w SG jest identycznie. Zarówno na starych... ...jak i nowych sprzętach: Wisienką na torcie jest Mewa prezentująca ów bajzel na górze i spodzie skrzydeł Jeszcze na początku formowania się lotnictwa SG miałem ochotę na zrobienie miniatur ich sprzętów, ale po tym jakie dziadostwo zaczęli odwalać z oznakowaniami, przeszło mi. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted January 2, 2025 Share Posted January 2, 2025 Jakiś cwaniaki znów chcieliby zrobić skok na kasę. Za "Rzeczpospolitą": "Problem w tym, że MON od lat ignoruje inne głosy heraldyków: o tym, że szachownica malowana jest prawidłowo tylko na lewej stronie samolotów. (...) Zdaniem specjalistów na prawej burcie i prawej stronie statecznika powinno się umieszczać jej lustrzane odbicie". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 2, 2025 Share Posted January 2, 2025 4 minuty temu, Wymysl napisał: Jakiś cwaniaki znów chcieliby zrobić skok na kasę. Właśnie o tym czytam... ręce opadają. Zrobię jakiś większy opis tego cyrku w temacie o szachownicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted February 6, 2025 Share Posted February 6, 2025 W dniu 18.12.2024 o 18:33, Grzes napisał: Jeszcze na początku formowania się lotnictwa SG miałem ochotę na zrobienie miniatur ich sprzętów, ale po tym jakie dziadostwo zaczęli odwalać z oznakowaniami, przeszło mi. Bałaganu ciąg dalszy. Chyba że to tylko na czas doposażania do docelowej konfiguracji. Te nowe Turbolety znów mają cywilne regi. Zdjęcia w Lotnictwie AI 1/2025 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts