kopernik Napisano 8 Lutego 2024 Share Napisano 8 Lutego 2024 (edytowane) Ciekawa zapowiedź. Będą szachownice Edytowane 8 Lutego 2024 przez kopernik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Marca 2024 Autor Share Napisano 7 Marca 2024 (edytowane) Saab 340B AEW-300 klasy AEW&C Już jest oddzielny wątek, ale w tym wątku chciałem umieszczać wszystkie nowości Edytowane 7 Marca 2024 przez kopernik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Marca 2024 Share Napisano 7 Marca 2024 (edytowane) Coś mu zniknęły oprofilowania łączenia podpór radaru z kadłubem i "trumienką". Aaa, to nie są zdjęcia z Polski. Patrzyłem na samolot i śniegu nie zauważyłem. Edytowane 7 Marca 2024 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Marca 2024 Share Napisano 7 Marca 2024 Z tego co widziałem, to do Polski przeleciał z zasłoniętymi szachownicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Marca 2024 Share Napisano 7 Marca 2024 1 minutę temu, Kolekcjoner WP napisał: do Polski przeleciał z zasłoniętymi szachownicami. Bo leciał zapewne jako cywil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 8 Marca 2024 Share Napisano 8 Marca 2024 Ten jeszcze jest do nas nie dotarł- to drugi egzemplarz 3402 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 13 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2024 Kupiliśmy drony MQ-9B SkyGuardian. Ciekawe, czy będą miały nasze znaki rozpoznawcze ? MQ-9 Reaper miał ( takie zdjęcie opublikował ówczesny MON . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Grudnia 2024 Share Napisano 17 Grudnia 2024 Dziś w Gdańsku wylądowały nowe Turbolety dla SG. W pikselowym kamo. Jak ja tego nie lubię ... https://www.facebook.com/100040325866570/posts/1378940870126762/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Grudnia 2024 Share Napisano 17 Grudnia 2024 2 godziny temu, Wymysl napisał: Turbolety dla SG. W pikselowym kamo. Osz q...wa. W malowaniu lotnictwa SG zaczyna być totalny pieprznik, a to kolor biały, a to srebrny, a teraz piksele. Szachownice raz w lewo raz w prawo, czerwono-żółte pasy też jak kto zrobi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2024 4 godziny temu, Wymysl napisał: Dziś w Gdańsku wylądowały nowe Turbolety dla SG. W pikselowym kamo. Jak ja tego nie lubię ... https://www.facebook.com/100040325866570/posts/1378940870126762/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Zaraz ktoś zrobi kalki ! Jedynie prawidłowe rozmieszczenie i naklejenie może być problem. Model w takim kamo na bank ozdobi każdą kolekcję podobnie jak w lozenge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 16 godzin temu, Grzes napisał: Szachownice raz w lewo raz w prawo Szachownice cały czas tak samo w "starożytnym" układzie, ale ciii, bo jeszcze zauważą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 3 godziny temu, Wymysl napisał: Szachownice cały czas tak samo w "starożytnym" Ech, dobrze by było. Zobacz, że na nowym Turbolecie przyszły poodwracane. To można by jeszcze wytłumaczyć gapiostwem Czechów... Ale w tym co lata w SG jest identycznie. Zarówno na starych... ...jak i nowych sprzętach: Wisienką na torcie jest Mewa prezentująca ów bajzel na górze i spodzie skrzydeł Jeszcze na początku formowania się lotnictwa SG miałem ochotę na zrobienie miniatur ich sprzętów, ale po tym jakie dziadostwo zaczęli odwalać z oznakowaniami, przeszło mi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Czwartek o 12:45 Share Napisano Czwartek o 12:45 Jakiś cwaniaki znów chcieliby zrobić skok na kasę. Za "Rzeczpospolitą": "Problem w tym, że MON od lat ignoruje inne głosy heraldyków: o tym, że szachownica malowana jest prawidłowo tylko na lewej stronie samolotów. (...) Zdaniem specjalistów na prawej burcie i prawej stronie statecznika powinno się umieszczać jej lustrzane odbicie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Czwartek o 12:51 Share Napisano Czwartek o 12:51 4 minuty temu, Wymysl napisał: Jakiś cwaniaki znów chcieliby zrobić skok na kasę. Właśnie o tym czytam... ręce opadają. Zrobię jakiś większy opis tego cyrku w temacie o szachownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi