copycat Napisano 10 Lutego 2024 Napisano 10 Lutego 2024 Model zaczęty 8 lat temu, czas go skończyć. Wybrałem wersję podstawową, teraz żałuję, że nie dopanzerzoną lub pustynną. takie naklejki na dzisiaj interesuje mnie front wschodni, czy coś z tego oprócz nr 411 się nada? Tyle zrobiłem, chyba koła nośne mam złe, tzn środki są nieprawidłowe, chociaż instrucja dawała wybór. Nie wiem co zrobić z częścią przezroczystą po lewej, instrukcja każe ją wkleić, ale coś mi tu nie pasuje. I takie zdjęcia co do wykończeniówki: 3 Cytuj
Evildead Napisano 10 Lutego 2024 Napisano 10 Lutego 2024 Pewnie trzeba przykleić w te zagłębienia, próbuj, jakoś musi pasować Cytuj
robertmodelarz Napisano 10 Lutego 2024 Napisano 10 Lutego 2024 Tu masz dużo materiału zachowanego Panzer IVD: https://www.grubbyfingersshop.com/walkaround_galleries/Panzer IV Ausf D Walkaround 433 Germany AAAM Cairns 2019/content/index.html 1 1 Cytuj
copycat Napisano 10 Lutego 2024 Autor Napisano 10 Lutego 2024 Godzinę temu, Evildead napisał: jakoś musi pasować Nie no, części do kupy po kleiłem. Problem w tym że są 4 takie same wizjery z zewnątrz. 2 w kadłubie, 2 w wieży, a tylko 3 zestawy z wizjerem P1. P7 i P8 po prostu jakby nie pasowały. Cytuj
meser262 Napisano 11 Lutego 2024 Napisano 11 Lutego 2024 (edytowane) 22 godziny temu, copycat napisał: Tyle zrobiłem, chyba koła nośne mam złe, tzn środki są nieprawidłowe, chociaż instrucja dawała wybór. W modelu są koła i kołpaki dla wersji Ausf.D i Ausf.E . W czasie walk w wersji pojazdom w wersji "D" wymieniano koła które były już tylko dostępne do wersji "E". Masz złe koła i kołpaki, a na pewno kołpaki. Popatrz na różnicę - w modelu też o tym piszą - 22 godziny temu, copycat napisał: Nie wiem co zrobić z częścią przezroczystą po lewej, instrukcja każe ją wkleić, ale coś mi tu nie pasuje. Tak powinno to wyglądać - W modelu opisują to jako część P3 Chyba pomieszałeś jaka część do czego? Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 11 Lutego 2024 przez meser262 literówka 1 Cytuj
copycat Napisano 11 Lutego 2024 Autor Napisano 11 Lutego 2024 3 godziny temu, meser262 napisał: zastanawia mnie ten wizjer zasłonięty przez otwarty właz, nie pomieszałem części Dzięki za info o kołach, w zestawie jest jeden zestaw kół nośnych i dwa dekle, ale te koła to na wersję E wyglądają. Zostawiam jak jest Cytuj
Evildead Napisano 11 Lutego 2024 Napisano 11 Lutego 2024 (edytowane) Tam gdzie strzałka przyklejasz do wizjera od wewnatrz część d49/d50, uchyl wizjer to powinno wszystko pasować, czesc p7/p8 jest ruchoma bez kleju Edytowane 11 Lutego 2024 przez Evildead 1 Cytuj
meser262 Napisano 11 Lutego 2024 Napisano 11 Lutego 2024 29 minut temu, copycat napisał: zastanawia mnie ten wizjer zasłonięty przez otwarty właz, nie pomieszałem części To moja wina myślałem że Masz problem z wizjerem na drzwiczkach. Poniżej widok wizjerów z wnętrza w wersji ausf.G - powinny pasować. - lewa strona - - prawa strona - Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi