copycat Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Model zaczęty 8 lat temu, czas go skończyć. Wybrałem wersję podstawową, teraz żałuję, że nie dopanzerzoną lub pustynną. takie naklejki na dzisiaj interesuje mnie front wschodni, czy coś z tego oprócz nr 411 się nada? Tyle zrobiłem, chyba koła nośne mam złe, tzn środki są nieprawidłowe, chociaż instrucja dawała wybór. Nie wiem co zrobić z częścią przezroczystą po lewej, instrukcja każe ją wkleić, ale coś mi tu nie pasuje. I takie zdjęcia co do wykończeniówki: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Pewnie trzeba przykleić w te zagłębienia, próbuj, jakoś musi pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego Tu masz dużo materiału zachowanego Panzer IVD: https://www.grubbyfingersshop.com/walkaround_galleries/Panzer IV Ausf D Walkaround 433 Germany AAAM Cairns 2019/content/index.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego Godzinę temu, Evildead napisał: jakoś musi pasować Nie no, części do kupy po kleiłem. Problem w tym że są 4 takie same wizjery z zewnątrz. 2 w kadłubie, 2 w wieży, a tylko 3 zestawy z wizjerem P1. P7 i P8 po prostu jakby nie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego (edytowane) 22 godziny temu, copycat napisał: Tyle zrobiłem, chyba koła nośne mam złe, tzn środki są nieprawidłowe, chociaż instrucja dawała wybór. W modelu są koła i kołpaki dla wersji Ausf.D i Ausf.E . W czasie walk w wersji pojazdom w wersji "D" wymieniano koła które były już tylko dostępne do wersji "E". Masz złe koła i kołpaki, a na pewno kołpaki. Popatrz na różnicę - w modelu też o tym piszą - 22 godziny temu, copycat napisał: Nie wiem co zrobić z częścią przezroczystą po lewej, instrukcja każe ją wkleić, ale coś mi tu nie pasuje. Tak powinno to wyglądać - W modelu opisują to jako część P3 Chyba pomieszałeś jaka część do czego? Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 11 Lutego przez meser262 literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Lutego Autor Share Napisano 11 Lutego 3 godziny temu, meser262 napisał: zastanawia mnie ten wizjer zasłonięty przez otwarty właz, nie pomieszałem części Dzięki za info o kołach, w zestawie jest jeden zestaw kół nośnych i dwa dekle, ale te koła to na wersję E wyglądają. Zostawiam jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego (edytowane) Tam gdzie strzałka przyklejasz do wizjera od wewnatrz część d49/d50, uchyl wizjer to powinno wszystko pasować, czesc p7/p8 jest ruchoma bez kleju Edytowane 11 Lutego przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 29 minut temu, copycat napisał: zastanawia mnie ten wizjer zasłonięty przez otwarty właz, nie pomieszałem części To moja wina myślałem że Masz problem z wizjerem na drzwiczkach. Poniżej widok wizjerów z wnętrza w wersji ausf.G - powinny pasować. - lewa strona - - prawa strona - Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi