PKD4GA Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Tyle ze nie będzie stał w takim miejscu jak na zdjęciu - achas rozumiem, model pewnie bedzie wyszykowany jak do defilady na Polach Elizejskich ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 - achas rozumiem, model pewnie bedzie wyszykowany jak do defilady na Polach Elizejskich ? Nie. Po prostu będzie stał u mnie na półce A tak na poważnie to planuję go ustawić na jakiejś dioramce, która wyeksponuje troszkę ruchome zawieszenie. Najprawdopodobniej będzie przedstawiała omawianego czołga podczas ćwiczeń w jakimś szczerym polu na poligonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 A może postwisz go na garbie no wiesz takim co się testuje zawieszenie Co takiego jak w 33 sekundzie http://video.google.pl/videosearch?hl=pl&q=leclerc&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Najprawdopodobniej będzie przedstawiała omawianego czołga podczas ćwiczeń w jakimś szczerym polu na poligonie Mr. Green Ahh, nie mogę się doczekać kiedy to zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 A może postwisz go na garbieno wiesz takim co się testuje zawieszenie No nie powiem miałem na początku chęci zrobienia czegoś takiego Ale niestety gumiaki i moje niedoskonałe zawieszenie, któremu ciężko przychodzi opadanie kół odwiodły mnie od tego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 O kurcze. Cytując Czesia: "zajebiaszczy model". Ale uradowałeś moje oczęta tym francuskim ciastkiem. Aluminiowa lufka, blaszki doklejone do ładnych wyprasek. Wspaniale. Akurat mi LECLERC jako czołg nie bardzo się podoba. Taki gładki, "poprawny". Wygląda jak zabawka. Ale to o prawdziwym była mowa. Model jak najbardziej mi się podoba. Będziesz obserwowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 No upłynęło już wiele czasu od mojego ostatniego update`u ale niestety troszkę ciężko mi się współpracowało z leclerciem. Był moment, że się na siebie obraziliśmy i nie było przebacz. W końcu coś zaczęło wychodzić i powoli robota wróciła choć w tempo pozostawia wiele do życzenia. No to koniec gadania i przechodzimy do fotostory ;o) Może na początek pokażę ostateczne kolory kamo: Wszystko to kolory model master: zieleń to mieszanka field green, european green i sand w proporcjach na oko ;o) brąz to signalbraun (RAL 8002) czerń powsatanie z wymieszania flat black i black gray w stosunku 3/2 A teraz to co dorobiłem, czyli: miejsca na dodatkowe zbiorniki paliwa, lina wymieniona na eureke XXL, wydech no i rozpoczęty układ doprowadzania paliwa: Kolejna rzecz to poprawione włazy na wieży: Następnie zrobiłem od podstaw urządzenie celownicze działonowego razem z częścią frontową osłony: oraz zaczynam dorabiać uchwyty: No i teraz pytanie do wszystkich, które brzmi... Czy ma ktoś pomysł jak wykonać płaszcz łączący lufę z wieżą??? Tamka wymyśliła to wspaniale robiąc płaszcz z dwóch części, a na dodatek lufa może być ustawiona tylko w jednej pozycji Ja chciałbym zrobić taki płaszcz żeby lufa mogła poruszać się w pionie. No i na koniec jeszcze kilka fotek: Oczywiście CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Był moment, że się na siebie obraziliśmy i nie było przebacz. O co poszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Był moment, że się na siebie obraziliśmy i nie było przebacz. O co poszło ? Poszło o: - galixa, którego do tej pory nie zrobiłem i nie wiem co to będzie jak będę musiał do niego wrócić, - problemy ze zrobieniem oszklenia do urządzeń celowniczych, gdzie zawsze po przyklejeniu okazywało się, że albo dostał się tam jakiś paproch albo jakaś ryska powstała albo troszkę oparów od CA się dostało i powstał biały osad nie tam gdzie trzeba, - no i ogólnie chodzi o to, że już skończyła się część przyjemnego klejenia, a pozostała długa, trudna do wykonania i monotonna robota z dorabianiem niektórych rzeczy , ale wiem to mój wybór i będę to musiał jakoś przejść i napewno się nie poddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 - no i ogólnie chodzi o to, że już skończyła się część przyjemnego klejenia, a pozostała długa, trudna do wykonania i monotonna robota z dorabianiem niektórych rzeczy Mr. Green , ale wiem to mój wybór i będę to musiał jakoś przejść i napewno się nie poddam W obecnej chwili wiem dokładnie co czujesz Co do Leclerca, to nie moge się doczekać końca, widać niesamowite przywiazanie do detali w Twoim warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 - no i ogólnie chodzi o to, że już skończyła się część przyjemnego klejenia, a pozostała długa, trudna do wykonania i monotonna robota z dorabianiem niektórych rzeczy Nikt nie mówił, że będzie łatwo. ZWEZDY chyba nie sklejałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 ZWEZDY chyba nie sklejałeś Albo SKIFA... Jak wszystko już skleisz to będzie elegancko wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 No fakt skif i zwezda są dla mnie obce i jak narazie takie pozostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 albo troszkę oparów od CA się dostało i powstał biały osad nie tam gdzie trzeba, To może clearfixem spróbuj Model się naprawdę super zapowiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 To może clearfixem spróbuj Niestety clearfix nie klei plastiku z aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Płaszcz spróbuj z folii lub sreberka po czekoladzie. Jeżeli chodzi o model - wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 ZWEZDY chyba nie sklejałeś Albo SKIFA... Jak wszystko już skleisz to będzie elegancko wyglądało No ja niesety wiem co to znaczy sklejać skifa i zwezde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Kolejna porcja fotek z postępów. Tym razem wykonałem już do końca uchwyty na na przodzie, kilka nitów, no i najważniejsze, czyli oczęta wraz z okablowaniem oraz miejsca na gaśnice i klakson. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Widzę, że model ma więcej detali niż przeciętny złom niemiecki, a tamta dziedzina pancerki jest najbardziej dopieszczona przez wszystkich (prawie) producentów. Naprawdę podziwiam ilość włożonej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Pełen podziw !!! Ciekawe, kiedy ja będę tak umiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Pełen podziw !!! Ciekawe, kiedy ja będę tak umiał Pewnie już umiesz tylko jeszcze o tym nie wiesz. Ja też nie wiedziałem że tak potrafię dopóki nie spróbowałem (bo tak w ogóle to jest moja pierwsza waloryzacja w życiu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 No więc jako, że mamy już nowy miesiąc, a nawet lepiej bo nowy rok to czas na kolejny updatcik Postępy mogę wyliczyć na palcach jednej ręki, a są to: - podstawka wraz z zarysem terenu, - przewody paliwowe, - karabin maszynowy na wieży, - no i troszkę ludka już staram się ogarniać, czyli zlikwidowałem mu mikrofon co by nowy zrobić oraz przymierzam się do ustawienia główki w tak zwanym prawo skręcie. No i to tyle, teraz czas na fanfary, oklaski i konfetti ...... i zaczynamy fotostory:D : Przy okazji chciałem zapowiedzieć i jednocześnie zapewnić, że relacje na pewno dociągnę do końca, natomiast kiedy to nastąpi to nawet ja nie wiem CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Cześć Klepas. Model miód malina. Brak słów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Model wygląda pięknie. Tylko nie wiem, czy nie byłoby lepiej zastąpić figuranta jakimś żywicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Model miód malina. Brak słów. Model wygląda pięknie. Dzięki wielkie cieszę się, że się podoba Tylko nie wiem, czy nie byłoby lepiej zastąpić figuranta jakimś żywicznym Wiesz wydaje mi się, że ta figurka jest nawet ok i jak mu jeszcze dorobię ten mikrofon z okablowaniem do hełmofonu to będzie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi