Sudus Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Jako , że lubię samoloty w ciekawych kolorowych malowaniach wybór mój padł na Duńczyka. Na dodatek widziałem go na żywo w Radomiu gdzie jego pokaz zrobił na mnie duże wrażenie więc postanowiłem , że muszę go mieć na półce Model miałem KINETIC F-16A Block 20 MLU Tiger Meet 2009 . Kalkomanie robi Syh@rt. Więc na co czekać Kalkomanie zamówiłem. Kładły się świetnie. Zresztą w zestawie są też maski które ułatwiają malowanie. W zestawie Kinetica są elementy do budowy wersji duńskiej. Dołożyłem żywiczne koła odpowiednie do wersji , fotel pilota. Przerobiłem też stateczniki poziome. W trakcie polerowania osłony kabiny wzięła i pękła dokładnie na szwie. Dlatego osłona jest podniesiona bo wykorzystałem osłonę z modelu Tamiya. Niestety w trakcie prac nie dopasowałem toczonej rurki pitota do osłony radaru i to rzuca się w oczy jakoś będę musiał z tym żyć. Mam już holenderskiego efa z tego samego zestawu i kalkomaniami Syh@rt którego przedstawiam na wspólnych zdjęciach. Pozdrawiam Piotr 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Wczesne F-16 zawsze mi się podobają. Dobrze że sam przerobiłeś stateczniki poziome, gotowce z Quickboosta są za duże. No i fajne malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca tylko, jak te Dunczyki beda sie po lasach chowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Podobają mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca Też mi się podobają, malowania okolicznościowe mają swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca To co lubię ! F-16 i to w okazjonalnymi malowaniu ! Uwielbiam takie malowania bo wprowadzają świeżość w kolekcji oraz na konkursach modelarskich. Mam kalkomanie do tego malowania ale w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi