Sudus Napisano 6 Marca 2024 Napisano 6 Marca 2024 Jako , że lubię samoloty w ciekawych kolorowych malowaniach wybór mój padł na Duńczyka. Na dodatek widziałem go na żywo w Radomiu gdzie jego pokaz zrobił na mnie duże wrażenie więc postanowiłem , że muszę go mieć na półce Model miałem KINETIC F-16A Block 20 MLU Tiger Meet 2009 . Kalkomanie robi Syh@rt. Więc na co czekać Kalkomanie zamówiłem. Kładły się świetnie. Zresztą w zestawie są też maski które ułatwiają malowanie. W zestawie Kinetica są elementy do budowy wersji duńskiej. Dołożyłem żywiczne koła odpowiednie do wersji , fotel pilota. Przerobiłem też stateczniki poziome. W trakcie polerowania osłony kabiny wzięła i pękła dokładnie na szwie. Dlatego osłona jest podniesiona bo wykorzystałem osłonę z modelu Tamiya. Niestety w trakcie prac nie dopasowałem toczonej rurki pitota do osłony radaru i to rzuca się w oczy jakoś będę musiał z tym żyć. Mam już holenderskiego efa z tego samego zestawu i kalkomaniami Syh@rt którego przedstawiam na wspólnych zdjęciach. Pozdrawiam Piotr 18 Cytuj
barszczo Napisano 7 Marca 2024 Napisano 7 Marca 2024 Wczesne F-16 zawsze mi się podobają. Dobrze że sam przerobiłeś stateczniki poziome, gotowce z Quickboosta są za duże. No i fajne malowanie . Cytuj
BRAVO112 Napisano 7 Marca 2024 Napisano 7 Marca 2024 tylko, jak te Dunczyki beda sie po lasach chowac??? Cytuj
przemek261 Napisano 8 Marca 2024 Napisano 8 Marca 2024 Też mi się podobają, malowania okolicznościowe mają swój urok. Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 31 Marca 2024 Napisano 31 Marca 2024 To co lubię ! F-16 i to w okazjonalnymi malowaniu ! Uwielbiam takie malowania bo wprowadzają świeżość w kolekcji oraz na konkursach modelarskich. Mam kalkomanie do tego malowania ale w 72. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi