adamkijak Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 (edytowane) Dobry wieczor i zapraszam wszystkich milosnikow plastiku, zapachu kleju, oparow farb i wiecznie brudnych paznokci do mojego nowego projektu. Temat troszke nowy dla mnie, czas II wojny swiatowej oraz fakt iz model nie bedzie w zadnym stopniu stylizowany na wrak. Zeby nie bylo nudno bedzie tutaj niespodzianka dotyczaca malowania tego stwora. Zaczalem go kleic jakis tydzien temu wiec jakis postep juz jest. Model to pierwsza w moim zyciu Tamiya i jestem pod ogromnym wrazeniem. In-box:http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5437 Ok zeby nie bylo zmienlem, wydaje mi sie ze "dragon wagon" to wersja z naczepa do transportu, a ten jest bez. Edytowane 29 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Stary model ale jako tako "jary" no ciekawy jestem jak go wykonasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 swojego czasu istny hit na rynku modelarskim, trudno dostępny z racji zaporowych kosztów nabycia. a jak wrak wygląda bez dodatkowych stylizacji, takie kształty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 M26 to nie czasem czołg...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 m26 to chyba nawet pershing, bo raz udało mi sie takiego zlepić - ale znając pozeraczy Mc Donalds`ów i Lch M przed każda pozycja ...to i możliwe. Adam, to też chyba maluszek nie jest - ile mierzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Otwierając wątek myślałem, że zobaczę Perschinga z Tamci, a tu "Dragon Wagon" - Adamie warto to dopisać w temacie wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 Zgadza sie ze sa dwa M26, jeden to czolg, a drugi to wlasnie ten pojazd. Na ten moment bez butow ma 22 cm x 6cm x 7 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Swego czasu pamiętam jak Dragon wagon z Tamiyi wchodził na rynek , rzeczywiście istna furora , chciałem go mieć, ale cena, hmm jak na ówczesny mój budżet była ogromna prawie 400zł chyba. Co prawda, teraz mógłbym sobie na niego pozwolić, ale zapał minął niestety Co nie znaczy, ze nie będę tu częstym gościem , oczywiście czekam na dalsze postępy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 leżał w szafie prawie rok zanim w głowie mej rozkwitł w końcu pomysł na jego wykonanie, ale to będzie niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Po prawej stronie wydaje się że te łańcuchy przy tylnych osiach są tak jakby odwrotnie..Znaczy wykrzywiają się do góry, zamiast spadać. Ale ogólnie to kibicuję w budowie, bo podoba mi się bryła tego czegoś xD Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 uups kolega ma racje, przykleilem je odwrotnie, dzieki sprobuje jeszcze to poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Pare dni minelo, postep jest (fiuuu ile on ma drobnych czesci), przymiarka w butach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Dzisiaj troche przysiedzialem i zrobilem 90% podstawki, model tez jest w 90% gotowy. 4 klony gotowe i siedza w kabinie. Prosze o nieregulowanie odbiornikow, zamierzam pomalowac wszystko na czarno-bialo (odcienie szarosci) tak zeby otrzymac efekt jak ze zdjecia z II wojny swiatowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 fajny pomysł, aczkolwiek miałem nadzieję, że będzie w kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 łeeee czarno buałe. Kolory liczą się kolory a do tego naczepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Kombinujesz.... zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Spokojnie, bez takiego pesymizmu. Bedzie (mam nadzieje) jak na zdjeciach, dodam jeszcze dwoch spekulantow i jakies duperele to nabierze zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Gdzies jest wyrabista diorama z shermanem przejezdzajacym mostem, a w wodzie wybuch ladunku jakiegos i fontana wody, do tego figurmanci... calosc w odcieniach szarosci ... jak znajde wkleje linka i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Jest, risercz przed akcja zrobilem: http://www.archertransfers.com/Bracketed.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Szczerze mówiąc aż się w oczach piepszy :P adamkijak rzeczywiście to może być dobry pomysł, popieram teraz twój punkt widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 jak zrobisz tak jak ten sherman to będzie gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Wszystko, czarno-białe czyli podstawka, a bardziej jej drewniana część też będzie czarno-biała?? A modelik jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Szczerze mówiąc aż się w oczach piepszy :P adamkijak rzeczywiście to może być dobry pomysł, popieram teraz twój punkt widzenia. Zainspirowala mnie zona, dopiero potem zaczalem szukac czegos w necie jak zrobisz tak jak ten sherman to będzie gites Doloze wszelkich staran, ale nie obiecuje, bo wbrew pozorom nie jest latwo. Wszystko, czarno-białe czyli podstawka, a bardziej jej drewniana część też będzie czarno-biała??A modelik jest spoko Podstawka, konkretnie jej drewniana czesc bedzie w jakims ladnym kolorze i polakierowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 fajny projekcik, ciekawi mnie kiedu ktos o sephie sie pokusi. By scenka nie była w kołoobchodna, dać na "tył" karton, i nanieść także na model takie "zniszczenia" jak właśnie na starych fotografiach(coby z tyłu i na kartonie byo) - to byłoby COŚ ! No, to pofantazjowałem, czekam na ciąg dalszy, bo za cholerę nie moge dojśc co jest juz pomalowane, a co nie :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 fajny projekcik, ciekawi mnie kiedu ktos o sephie sie pokusi.By scenka nie była w kołoobchodna, dać na "tył" karton, i nanieść także na model takie "zniszczenia" jak właśnie na starych fotografiach(coby z tyłu i na kartonie byo) - to byłoby COŚ ! No, to pofantazjowałem, czekam na ciąg dalszy, bo za cholerę nie moge dojśc co jest juz pomalowane, a co nie :p _________________ Dopoki nie karaja to spoko pofantazjowac mozna. Na sepie sie nie rzutne, juz tym jest sporo kontrowersji i w ogole nie jest latwo (pomysl byl mojej samicy). Tymczasem foty z postepu, przy okazji zauwazylem ubytki w malowaniu wiec sie jutro poprawi. Rozjasnienie robione pigmentami (poraz pierwszy i oj jak mi sie podoba juz sie nie moge doczekac proby w kolorze) na koniec bedzie jeszcze filtr z jasnoszarego. Zostalo mi jeszcze 2 figurantow i km na gore. a do tego daze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi