Skocz do zawartości

M26, tank recovery vehicle Tamyia, 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prace zakonczylem. Efekt wyszedl ciekawy i podoba mi sie, aczkolwiek nie jestem pewien czy tak to powinno wygladac. Mialem ogromne klopoty z doborem koloru szarosci zeby pomalowac skore rak i twarzy i musze sie przyznac ze nie udalo mi sie tego zrobic dobrze. Nie mam praktycznie zadnego doswiadczenia z figurantami, wiec tutaj musialem sie sporo napracowac. Najbardziej jednak jestem zly na siebie na to ze nie usunolem sladow laczenia z kol, poprostu kaszana, jak kompletny amator. Sporo wody uplynie w lokalnym strumyku zanim sie rzutne na taki projekt jeszcze raz, ale na pewno jeszcze sprobuje.

Koniec gadania, foty i poprosze o ocene:

P1060815.jpg

P1060816.jpg

P1060817.jpg

P1060820.jpg

P1060821.jpg

P1060822.jpg

P1060823.jpg

P1060824.jpg

P1060825.jpg

P1060826.jpg

P1060827.jpg

P1060828.jpg

P1060829.jpg

P1060830.jpg

P1060831.jpg

Napisano

Teraz tylko zrób ładną czarno-białą diorame i będzie git. Szybko sie uwinąłeś z nim...

Napisano
Teraz tylko zrób ładną czarno-białą diorame i będzie git. Szybko sie uwinąłeś z nim...

Bedzie tylko ta podstawka, dalej tematu juz nie ciagne. Model to Tamyia wiec praktycznie sam sie skleil, przezylem szok jakosciowy.

Napisano
No i gitez mjonez

No nie za bardzo... Spójrzcie na drugą fotkę ( a dokładniej na przednie koło). Ogromny ślad po łączeniu form...

Napisano
No nie za bardzo... Spójrzcie na drugą fotkę ( a dokładniej na przednie koło). Ogromny ślad po łączeniu form... Confused

I po co wypominasz cos co sam juz napisalem ze skopalem, przeczytaj uwaznie post, widac te slady na kazdym kole.

Napisano

Adam, bój się BOGA, jak śmiałeś skrytykować krytykującego, to jest niewybaczalne !

Model, mam dość mieszane uczucia - pewnie dla tego że szukam kolorów i kołomyja mi się robi.

Być może zróżnicowanie tonów(dość mało jasnego szarego i białego w górnych partiach) by mnie akurat pomogło.

Model/pomysł - nietuzinkowe, jednak jako całość, nie wiem, nie mogę tego określić

pozdrawiam

Napisano

Heeeeelooooooł!

Spokoooooojnie panowie! Pax!

Napisano
Tak więc... KRZYCZĘ!!!!

KMhhm... ktos zapomnial dzisiaj lekarstwa...

Rafal: wiem ze ten brak kolorow myli, szczegolnie z kolorem tla i podstawki. Patrzac wczoraj z zona doslismy do wniosku ze najlepiej by bylo pomalowac jakby slonce padalo z jednej strony i wszystkie cienie bylyby w ta sama strone. Musialem tego sprobowac pomimo ze niewyszlo dokladnie tak jak chcialem. Tak czy siak jestem zadowolony, a teraz wracam do kolorow.

Napisano
jakby slonce padalo z jednej strony

dokładnie, o to mi sie rozchodziło. Fotka i tak pewnie sporo zabiera

Musialem tego sprobowac

Nie próbujesz, nie wiesz...to takze i moja maxyma ;)

pozdrawiam

Napisano
Lub też ktoś zapomniał kupić papieru ściernego...

kola sa z gumy, niewiele by dal

Nie próbujesz, nie wiesz...to takze i moja maxyma ;)

poki co to wiem, ze jeszcze na pewno do tematu takiego malowania wroce, ale to dopiero jak level pojdzie w gore.

Napisano
Więc chyba najlepszy do tego zabiegu, by był skalpel i sprawne dłonie...

Dobra niech madrzejszy skonczy, jak juz pisalem to bylo przeoczenie z mojej strony, a nie brak narzedzi/materialow/zdolnosci.

Napisano
Rozumiem... Ale nie da się tego jakoś teraz zrobić? Opony są przyklejone?

Tak, przykleilem go do podstawki odrobina pasty akrylowej do robienia wody, wiec musialbym teraz go odrywac, a tego nie chce robic.

Napisano

Ronson to firma produkująca zapalniczki a , że po trafieniu i przebiciu pancerza sherman prawie zawsze natychmiast stawał w płomieniach, to w czasie wojny nadano mu właśnie przydomek Ronson

Napisano
a , że po trafieniu i przebiciu pancerza sherman prawie zawsze natychmiast stawał w płomieniach,

We wczesnych wersjach silnik Shermana nie potrzebował nawet wrogiego pojazdu...