zaruk Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia 1 godzinę temu, Marek K napisał: Ten ostatni obrazek to pomalowany gotowiec . Wydawało mi się, że robisz własnoręcznie waloryzację edka. Czegoś chyba nie zrozumiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia Godzinę temu, zaruk napisał: Wydawało mi się, że robisz własnoręcznie waloryzację edka. Czegoś chyba nie zrozumiałem... 1 silnik będzie waloryzowany, 2 to pomalowany gotowiec. Nie mogłem się powstrzymać i kupiłem , jest bardzo ładny i jest to sake12 , ten edkowy wygląda na 21 . Tak to wygląda i w sklepie jest taniej niż na allegro. https://www.mojehobby.pl/products/A6M-Zero-silnik-Sakae-12.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia 53 minuty temu, Marek K napisał: 2 to pomalowany gotowiec. A, no to dobrze bo już mnie zazdrość kujnęła w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia Dodam jeszcze że ten silnik jest przygotowany do wstawienia bez najmniejszych korekt i przygotowany do kręcącego się śmigła ( w eduardzie trzeba to zrobić samemu). Zapomniałem wstawić zdjęcia 2 kokpitu , oczywiście też przemalowany , dziwne jest to żę eduard nie potrafi zrobić taki sam kolor blaszki jak kolor polecanej farby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia 54 minuty temu, Marek K napisał: dziwne jest to żę eduard nie potrafi zrobić taki sam kolor blaszki jak kolor polecanej farby. Czeski błąd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuisNazarioDeLama Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia 7 godzin temu, Marek K napisał: Co do książek to mam inne zdanie, zbyt wiele osob chce zaistnieć w temacie i bardzo często mijają się z rzeczywistością. Oczywiście wszystkie komentarze mile widziane bo chciałbym aby ktoś czasami skorzystał z tej wiedzy i nie robił błędów przy budowie A6M. Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia Faktycznie nie rozumiem o co Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuisNazarioDeLama Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Ta książka to zapis badań nad farbą. Mieli oryginalne części i badali farbę. Piszesz że nie kupujesz książek bo mijają się z rzeczywistością.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia 4 godziny temu, LuisNazarioDeLama napisał: Ta książka to zapis badań nad farbą. Mieli oryginalne części i badali farbę. Piszesz że nie kupujesz książek bo mijają się z rzeczywistością.. Nigdzie nie napisałem że nie kupuję książek , ale że nie wszystkie są ok. Tej nie miałem w ręku , ale nie oznacza to że jest wyrocznią. Z ciekawości zobaczę jej zdjęcia z kolorystyką farb i ich opisem. Porownam ze swoimi zasobami i powiem Ci czy warta jest uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuisNazarioDeLama Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia Teraz to Ronaldo pojechałeś po bandzie, co i jak to ja wiem . Ale liczę że będzie dyskusja i dużo obrazkow do pokazania. Więc się nie obijaj tylko rob zdjęcia z tej książki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuisNazarioDeLama Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Ok, która cześć a6m cię interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja O monografii i innych gazet to mam pod dostatkiem , ale ciekawi mnie co napisali o kumogata green na A6M2, A6M3. Jakieś FS lub plansze barwne mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuisNazarioDeLama Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja 2 godziny temu, Marek K napisał: O monografii i innych gazet to mam pod dostatkiem , ale ciekawi mnie co napisali o kumogata green na A6M2, A6M3. Jakieś FS lub plansze barwne mile widziane. Nie napisali nic. Jak myślisz dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja W dniu 1.05.2024 o 23:05, LuisNazarioDeLama napisał: Nie napisali nic. Jak myślisz dlaczego? W takim razie w dalszym ciągu to co kiedyś pisał JL jest mi aktualne. Oba modele w trakcie poprawek przed malowaniem. Wnioski. -nie warto męczyć się z silnikiem , lepiej kupić gotowca , ale wklejenie go razem z osłoną musi odbyć się przed wklejeniem skrzydła ze względu na obracanie się śmigła). -były problemy z wpasowaniem statecznikow poziomych - malowanie wnęk podwozia przed sklejaniem ( na ramce) - model nie lubi kleju extra thin , nie polecam przy krawędziach spływu na skrzydłach - watro poprawić część nitow przed szlifowaniem na dole i gorze kadłuba. ( unikniemy nitowania po tej operacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuisNazarioDeLama Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja 4 godziny temu, Marek K napisał: W takim razie w dalszym ciągu to co kiedyś pisał JL jest mi aktualne. Super. Ja zostanę przy nowych aktualnych publikacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja Kolejny etap prac , pierwsze malunki za mną, czarnidło pokazało parę niedociągnięć . Te edkowe powierzchnie modelu niestety wymagają lekkiej polerki , a przy okazji tracimy nity -( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Ciekaw jestem, jak się ten podkład będzie prezentował na gotowym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 7 Czerwca Autor Share Napisano 7 Czerwca W dniu 15.05.2024 o 12:16, zaruk napisał: Ciekaw jestem, jak się ten podkład będzie prezentował na gotowym modelu. Jest inny odcień niż na czarnym. Oczywiście oba dostały brązowo czerwony podkład . Kolorki z palety gunze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Nooo, naprawdę jest ładnie . Tylko ten Plak nabłyszczający na oponach, popraw pliz... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 26 Czerwca Autor Share Napisano 26 Czerwca Opony to pikuś , uświni się. Ale kolorystyka edkowych kalek tych ciemniejszych jest do bani. Z jednej strony już pomalowane ( małe korekty do zrobienia) , 2 na etapie maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 26 Czerwca Autor Share Napisano 26 Czerwca Drugi model gotowy na brudzenie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi