tees Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Witam . Leciał do mnie ,lecial i dolecial. Kalkomanie są super aczkolwiek niezbyt cienkie. Jest duża z kamuflarzem tygrysim i mała na uzbrojenie: Ramki czyste bez najmniejszych nadlewków: ta z uzbrojeniem razy dwa Instrukcja przejrzysta Dwa schematy malowania: Zgodności wymiarowej jeszcze nie sprawdzałem ale zrobię to jak tylko czas na to mi pozwoli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Tylko dlaczego wersja "SPAIN" ma oznaczenia greckie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Może skośni uznali, że hiszpańskie LowVis ? Martwią mnie trochę te tygrysie kalki - przy tej grubości może być problem z ładnym ułożeniem się na modelu, co w tym malowaniu ma chyba kluczowe znaczenie. tees, zgaduję, że wybierasz wersję z kociakiem ;) ? Będziesz nakładał kal[e]ki czy malował paski samodzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Tylko dlaczego wersja "SPAIN" ma oznaczenia greckie ??? - czemu "SPAIN" ? Pierwsze slysze zeby Hiszpanie posiadali/uzywali te samoloty. "H" w oznaczeniu jest od Hellenic. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Popatrz na opis drugiego schematu malowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Hehe teraz rozumiem - dobre. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riddick Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 A przy "tygrysim" malowaniu w opisie jest "England". Nie znam dokładnie tematu, ale to są chyba malowania samolotów z pokazów lotniczych (ew. wspólnych manewrów). HB w opisie sugeruje miejsce, w którym taki "ptaszek" występował a nie kraj pochodzenia maszyny. Co do samego modelu to, wypraski na zdjęciach robią bardzo pozytywne wrażenie. Jakiegoś Zooma do kabiny tylko wsadzić i powinien się pięknie prezentować - w obydwu malowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Ten tygrysowaty to wg. magazynu "Lotnictwo" z lutego 2006 corsair w wersji A7E , nr. boczny 825, z 335 eskadry, 116 skrzydła stacjonującego na lotnisku Araxos - malowanie otrzymał na pokazy "Archangel 2005". Informacje za artykułem "Zmiany w lotnictwie greckim" P. Bondaryka - są tam też 2 zdjęcia tej maszyny. Wygląda na to, że nawet wersja się nie zgadza :/ ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Panowie. Powiem a właściwie napisze tak. Na rurach zachodnich się zabardzo nieznam bo bliższy mi jest temat wschodni z racji wykorzystywania tych maszyn w Polskich Siłach Powietrznych a ten modelik traktuje niejako jako wybryk z racji super malowania.Napewno będę dążył do jak największej zgodności z oryginałem podczas budowy modelu na tyle na ile dokumentacja mi pozwoli a na ten temat mówiąc szczerze niemam zawiele.Może zanim za niego się zabiorę to jeszcze coś mi w ręce wpadnie na temat oczywiście tego kociaka bo tylko to malowanie mnie interesuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Zdecydowanie to jakiś bubel... Corsair z numerem seryjnym 160736 to wersja E. Ale czy był w Hiszpanii we wrześniu 2007... Na pewno był tam 159639... Natomiast "Tygrysek" z numerem 158825 był w Anglii w Faiford w 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Zdecydowanie to jakiś bubel... Z naszego punktu widzenia- chyba tak, ale dla nich ...Hiszpania czy Grecja, jeden pikuś, w końcu wedle mojego kolesia,który do Chin na zawody kungfu czy inne kopaniny mykał, są tam ludzie , którzy do szkół udawali się parę tysięcy kilosów busikiem i chodzi o odpowiednik naszego gimnazjum/liceum, a nie studia. Nadal się modelmanii uczą- pamiętacie chyba pierwsze modele z Chin? I tak tempo rozwoju mają niezłe... choć europocentryczny\zachodni pogląd na świat dłuuuugo jeszcze będzie dla nich nie do końca do zrozumienia, a co za tym idzie - pewne niuanse [dla nas będące sprawami fundamentalnymi!] nie do pojęcia Stąd moja sugestia, że znaki greckie uznali za hiszpańskie kukardki low vis ... Mnie to teraz bardziej techniczna strona tych kalkomanii interesuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Właśnie po to dałem zdjęcia i info, by wyjaśnić, że nie chodziło im o przynależność państwową samolotów, tylko o umiejscowienie w czasie i przestrzeni konkretnego Korsarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi