wuwumaster Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 no i mucha nie siada... (pada z wrażenia zanim usiądzie ) bardzo elegancko Ci ta Foka wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Nie moja tematyka , ale foczka naprawde zacna . Brakuje jeszcze dla smaczku odprychów i osiadłego smogu gdzie nie gdzie jak dla mnie. Od długiego czasu zastanawiam się nad zrobieniem jakiegoś szmatławca luftwaffe . Pancerka jest wspaniała ale raz na pare lat coś innego trzeba spróbować Czas najwyższy pomału Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Zapraszam do galerii: viewtopic.php?t=11923 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Witam Postanowiłem zrobić małą gablotkę na tę Fokę. Mam już podstawkę: ramkę 22x22cm ze sztywną tekturką w środku, trawkę na macie Fallera, taśmę dwustronną do przyklejenia tej maty. Chciałbym zrobic coś takiego: (oczywiście bez figurek - tylko samolot na deskach.) Fotka pochodzi z http://aircraftresourcecenter.com/Gal7/6801-6900/gal6880-Fw-190-Vogt/00.shtm Poszczególne deseczki zdobędę sobie i odpowiednio je oszlifuję. Tylko nie wiem jak je umocować do podstawki - czy najpierw przykleić matę, czy deseczki i w ogóle... Proszę bardzo o rady Tabliczkę znamionową sobie wytrawię we własnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Ostach powiem tak super foczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Mata klei się do tektury na wikol i jemu podobne. Zaś Po jej właściwej stronie zasadniczą treść maty można łatwo usuwać poprzez naniesienie małej ilości wody. Klej szybko puszcza i ściąga się coś w postaci zielonego.... z łatwo zauważalnymi pojedynczymi włoskami. Jednak najprecyzyjniej będzie chyba w całokształcie wyciąć otwór (zapewne o skomplikowanym obrysie), przykleić na podkład (tektura) doprawić deskami Nie polecam łączenia ścinków. Naprawdę trudno zamaskować łączenia maty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Mam już wycięty kwadrat z maty. Jak załatwię deseczki to pokombinuję z wycinaniem. Skalpel pójdzie w ruch!!! Wikolem do tej tektury kleić nie będę bo mi się wypaczy i będzie lipa. EDIT: Tak sobie myślę, żeby może wyciąć dziurę mniejszą niż powierzchnia deseczek i tylko środek podklejać.... wtedy deseczki na pewno będę układa się na trawce a nie obok.... zobacze jak juz bede mial deseczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi