scros Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Model otrzymalem wczoraaj od kolegi - dzis z rana zaczeło strasznie padać i na chwile przy nim siadłem. po kilku godzinach efekt. dzis go dokoncze i pozostanie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Szybki Lopez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 13 Sierpnia 2006 Share Napisano 13 Sierpnia 2006 Miałęm kiedys ten sam model tylko ze z academy kalki lipne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2006 Zrobiłem preshading - teraz czas na camo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 A czemu widac linie laczenia polowek kadluba wzdluz calego smiglowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 A czemu widac linie laczenia polowek kadluba wzdluz calego smiglowca? Bo sklejał go przez jeden dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 16 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2006 i cena za jaka to robi nie obejmuje tego he he - zobaczymy jak wyjdzie po malowaniu mysle ze bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Model ukonczony. jeszcze tylko lakier mat i po sprawie. Na co nalezy zwrócic budujac to ustrojstwo - czyli wnioski i przemyślenie przydatne lub nie ( dla tych co tylko ogladaja a nic nie buduja raczej nie przydatne he he he Model tani jak na skale 1:35 - 53 zl w sklepie internetowym. Malowanie musi byc z grubsza odwzorowane tak jak w instrukcji ponieważ kilka kalek jest kolorystycznych ( zielone kalki na czarne tło i odwrotnie) . Koniecznie trzeba użyc zmiękczacza ( HUMBROL DECALFIX lub podobne) poniewaz kalka kładzie sie dobrze ale jest duza ilość nitów, które pózniej - mimo polakierowania modelu powoduje ze kalki nie przylegaja za dokładnie i cała praca jest na marne :(. Co do instrukcji - nie określa dokładnie sposobu malowania wnęk w modelu ( chyba w Italeri wyszli z założenia ze taki model buduje się z grubą dokumenacja - w takim razie czego nei ma blach ?? - okresla tylko kolor farby w podkładzie, nic w detalach. Pozatym miły i przyjemny - szybko się buduje Pewnie mozna go zrobić lepiej tylko po co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 No kurde... To zes sie uwinal... Efekt wcale nie najgorszy. Powiedzialbym wrecz, ze calkiem dobry. Ja kiedys moze machne Super Cobre ale w wersji Z. Sie zobaczy... Aa... no i najwazniejsze... Do galerii ze zdjeciami marsz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Aa... no i najwazniejsze... Do galerii ze zdjeciami marsz! eghk...... no jesteśmy przeca w galeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Buhahahaaa... :haha: No tak... Co to ja mialem? To ja zobacze czy nie ma mnie gdzie indziej... No dobra, a jak to sie stalo, ze relacja znalazla sie w galerii? Wypadaloby teraz okroic watek i zostawic na samej gorze tylko zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Ładny i szybko zrobiony model Lakierek napewno przyda się bo jak widać kalkomanie mają tendencje do odłażenia (patrz ogon): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Buhahahaaa... :haha:No tak... Co to ja mialem? To ja zobacze czy nie ma mnie gdzie indziej... No dobra, a jak to sie stalo, ze relacja znalazla sie w galerii? Wypadaloby teraz okroic watek i zostawic na samej gorze tylko zdjecia... Przeniosłem wątek zgodnie z sugestią A wątek moim zdaniem może zostać taki jak jest, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi