truckman Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Jak już pisałem jestem fanem tego modelu. I mam pytanie do ludzi zajmujących się czołgami a w szególności tym modelem. Czy tem model jest dostępny w skali 1:24 ?? Pytanie stąd że szukam modelu na naczepę niskopodwoziową do truka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Cały czas nie dają mi spokoju te nieszczęsne koła napinające Na większości zdjęć są mniej więcej w takiej pozycji: Jednak znalazłem i takie na których widać, że są zadarte do góry: Sprawdziłem kilka razy w instrukcji czy przypadkiem nie wkleiłem tych części nie w tą stronę ale według instrukcji takie położenie kół jest prawidłowe. Jednak z instrukcjami różnie to bywa więc przełożyłem je w drugą stronę (osią koła w dół) i niby koło jest w miarę prawidłowej pozycji ale brakuje dosłownie grubości włosa żeby stykało się z pierwszym kołem jezdnym a na gąskach z obu stron pojawiły się luzy. Teraz to zupełnie nie wiem co z tym fantem zrobić Czy tem model jest dostępny w skali 1:24 Bodajże Tamiya robiła go w skali 1:25 ale jest raczej trudno dostępny. Warto poszukać go na eBayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Troszkę ruszyło w temacie. Kadłub złożony i jutro dostanie warstwę podkładu: Zacząłem prace przy wieży. Niestety i tutaj producent zostawił kilka niespodzianek: Co do malowanie to cały czas szukam niestety znaleźć zdjęcia tego modelu w dwubarwnym malowaniu jest trudniejsze niż myślałem i chyba skończy się na jakimś malowaniu SF. Myślałem o czymś w tym stylu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Wyposażenie wnętrza jest w zestawie czy osobno dokupowaleś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 truckman Niestety o ile mi wiadomo niema modelu t-34 w 35 ale jesli zależy ci na czołgu na naczepę to academy robi pathere i jadpantherę w 1:25 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Przeszukałem to co posiadam na temat t-34./42 na (lane koła) i ni cholery, tylko ten jest jest w takim malowaniu, reszta to zielone lub malowania zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Wyposażenie wnętrza jest w zestawie czy osobno dokupowaleś? Jest w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 TomaszDudek znalazłem taki model w 1:24 Tamaya miała taki (niestety miała) ale podobno jeszcze po małych trudach idzie dostać to w takiej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Prac (a co za tym idzie niespodzianek) przy wieży ciąg dalszy: Po spasowaniu dolnego pierścienia z połówkami wieży pojawiły się takie nieprzyjemne szpary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 no to szpachlóweczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 duże te szpary, kurde, a właśnie dawno nic tu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 no to szpachlóweczka... Niestety sama szpachlówka nie wystarczy. Myśle raczej o czymś w stylu szlifowania papierem ściernym pierścienia wieży lub wklejenie w te szpary kawałków zużytych kart telefonicznych. Dzisiaj jeszcze coś zdziałam w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Ej. To wygląda jakby cosik było źle spasowane! Spawdź wszystko zanim zaczniesz szpachlować/zatykać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Sprawdzałem po pięć razy w każdym położeniu i za każdym razem szpara się pojawiała więc przed chwilą pogłębiłem rowek w którym mocowany jest ten pierścień i teraz pasuje bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 a próbowałeś dopasować lufe? i co wtedy wychodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Lufę czy całe działo? Po tej drobnej korekcie wszystko ładnie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Mr. Base White Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 o, to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 I gdzie tam się zmieścił Szarik, Gustlik, Janek Grigory i reszta chłopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Działo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 AAAAAaaaaaaa Człowiek wraca ze zmiany popołudniowej i co słyszy w domu? " Wujku bawiłem się czołgiem ale wieża się rozpadła" Ech... najpierw pies a teraz chrześniak... jakby się zmówili. Budowę modelu dokończę jednak z zamkniętym włazem przez co wnętrze kadłuba będzie całkowicie zakryte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 o ja współczuje... a dlaczego z zamkniętym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Zasobniki na amunicję do km-u i kilka ważnych części działa nieodwracalnie przepadło a bez tego nie ma co pokazywać wnętrza wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Współczuje tego wypadku. :( Nie da się tych części dorobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 " Wujku bawiłem się czołgiem ale wieża się rozpadła" To się pewnie bawił w Czterech pancernych i pies, jak Rudemu odleciała wieża i wjechał w stóg siana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi