Skocz do zawartości

Panther Ausf. D Zviezda 3678 1/35

MayonesEXG7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Powoli. Zmienię od następnego projektu, na bardziej coś przyjaznego spawaniu typu green stuff. Materiał epoxy putty w wodzie,to na 30min maks potem nie łapie. Szpachłowka chowana w pojemnikach od 2 lat jakoś. Z spawami tutaj różnie🤣. Dwie foty z wisieńka na torcie..🤣 uroki artysty/ modelarza..chyba to mp40 z wylotem dźwiękowym jak scfi😀. Pracę nadzorowane są, przez tą mała "niekończąca się opowieść" falkorek😅

20240510_145133.jpg 

20240510_145151.jpg 

20240514_143141.jpg 

20240514_143111.jpg 

20240514_143304.jpg

Edytowane przez MayonesEXG7

Godzinę temu, halset napisał:

Trochę inaczej sobie Ciebie wyobrażałem. Szacun, że ogarniasz modelarstwo nie mając kciuków. 

Pewnie tak samo jak i Ty ?!

image.png.17ef9642dfb3cd9825b491e3078d0bce.png

• Haha 1

Napisano (edytowane)

Halset pyta, do kobiety. Gdzie mój model, bo muszę zdążyć na babarybę, a ty mi go schowałaś. Konwersacja z żoną. Halset wydało się kim naprawdę jesteś. Speak masz idealny, chyba slang Italieriii hehe

Biały tygrys, coś ostatnio pazury zapuszcza i tak..nie wiem jak ona to ogarnia, ale doping mam z jej strony ok.

Napisano (edytowane)

Pierwsza biżuteria grile i pojemnik/zasobnik to wyciorów i zapasowej anteny. Ta część zaznaczona pinceta to kątownik-który zapewne przytwierdzony jest spawem do kadłuba. A z instrukcji idzie na zewnątrz, ale logicznie z piewszej fotki abera-definitywnie idzie do kadłuba. Czy aber bład robi czy tylko,te wydanie zawiera lekki babol w instrukcji🙄.  Znalazłem jeden zawias od tylnych skrzynek, od dupy strony🤪 z edka od ausf. g ale uciekł mi po pokoju..🤣. Dałem sobie narazie spokój hehe. Coś dam da się wykorzystać te blachy jeszcze. Dalej mnie zastanawia,czy robić ogołocone burty z 5tką z zasobnikiem powyżej,od prawej strony a case narzędziowy jest,na tym miejscu.

1716394746115161739502806331030.jpg 

20240522_181510.jpg

Napisano (edytowane)

Widzę fotki, ale walić instrukcję. Pojemnik w sumie 95% zrobiony. Z instrukcji Pan Tutera, widzę instrukcję to mnie z poniewiera..🤣. Z dojcze technology to w oryginale były dwa płaskowniki i obejmy dospawane na kształt tuby a nie na srodku szła..pseudo szyna kątownik,bo to bezsensowna robota i dodatkowa czesc do spawania. Lewa strona widać, że ściągnął stanik i opalony,jak wizirowa biel od płaskowników a logicznie jak trafiony, to przenieśli z lewej na prawą burtę. Proszę tu Pana pancernego,aby nie wprowadzać zamieszania w warsztat..bo pomaluje na różowo tą 75ką🤣. Pewnie jest jakaś akustuczną matę dali między płaskownikiem-stelażem a obejmą tuby. Aby kuźwa w sardyncę nie piszczało od stuku stali w uszach..haha🤣

• Haha 1

4 minuty temu, MayonesEXG7 napisał:

a nie na srodku szła..pseudo szyna kątownik,bo to bezsensowna robota i dodatkowa czesc do spawania.

Może majty na nim wieszali , kto ich tam wie 😂

Edytowane przez Evildead
  • Haha 1

Napisano (edytowane)
4 minuty temu, Evildead napisał:

Może majty na nim wieszali , kto ich tam wie 😂

Wyobrażam sobie Borata comandiera w zielonych majtach z camo brąz i dunkelgelb w czapce niewittce..heloł maj brader niceeee...🤣. Ten z ali g to za tępy na niemiecką pancerke by był🤣

Napisano (edytowane)

"Już wiem,że niemiecka pantera i pocisk w bok ją sponiewiera. Jestem piątka z kurska..nie głosowałem na donalda tuska. Pis partia jest rozliczana,a pantera nie zrobiona i farbą nie zagruntowana. Pan tu Pan tera, jeszcze gąsek nie ma🤣Składanie tych 300 częsci, szukam motywacyjnych opowieści. By mnie trochę z spiąć do projektu, nie znanego niemieckiego 75mm obiektu.                      

20240528_173249.jpg

20240528_204830.jpg

Napisano (edytowane)
15 minut temu, FAHR napisał:

Jest wena King Konga😅

Żeli papą, mój comandier był czarny, to figurka Helgi,kazała by przefarbować włosy na blond-pewnie aryjska krew🤣.Już od cyganów nazywala..🤣 Blond my name is James Blond🤣

• 9 months later...
Napisano (edytowane)

Jednak myślę, aby lepiej clapsy german zastosować na narzędziach, bo Edek z krainy kredek -detal jednak mizerny, ale skrzynki i inne duperele do modeli są ok z ich firmy. To co, udało się w wolnej chwili zrobić. W między czasie padła spawarką Vorel 40W więc używam 100w czerwonej pancernej, nie do zajechania Polskiej Lutoli od lat.                 

20250322_124935

20250322_121659

20250322_124916

20250322_125151

20250322_125155 

20250322_125451  20250322_125502  20250322_125541  20250322_125550 20250322_125609 

20250322_132017

• 1 month later...
Napisano (edytowane)

Wieża zmalowana. Zamykam właz i dorobię uchwyt z tyłu wieży,  Rynna pewnie do usunięcia, bo przejrzałem foty archiwum i nr 521 raczej jej nie posiada. Z cyny abera,dorobiłem okablowanie zasobników dymnych i dorobiłem spawy.                                                                           

20250518_205311

20250518_205023

20250518_204928 

20250518_204943

20250518_205041

20250518_211222

Napisano (edytowane)

To nie dunkelgelb. Robiłem mieszankę buff z białym. Tak widziałem, że mogę idealnie nie trafić. Chciałem dla siebie, wymalować środek. Zobaczyć, jak to jest malować nie tylko z zewnątrz. Na żywo ten kolor nie wchodzi w żółty. Kwestia zdjęć i ustawień. Im wyżej podwyższona rzecz w kabinie lakierniczej, tym zdjęcia nasycone światłem.

Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Evildead napisał:

Po co kombinowac z mieszaniem :), koszt jak za pół paczki szlugów i jest kolor odpowiedni na ileś tam modeli, no ale co kto woli...

No dobra ok, ale i tak zamknę to z koszem i nic nie będzie widać :) Szwabskimi farbami, to mi daleko tak do malowania :)

Przecież wiedziałeś dobrze, jakim odcieniem robię 😛 

Wybacz. ale rozkazy były inne 🤣

image.jpeg

• Thanks 1
  • Haha 2

Prace widzę postępują 👌
Fajnie wyszedł ten środek pod względem zużycia. 
Jakie kamo będziesz kładł?

Napisano (edytowane)

Ten środek, na oko zrobiłem aby nie przesadzić, że tłukli wnętrze młotkami🤣.Do malowania daleko, jeszcze trzeba się uporać z budową dalszą. W planach, jednak dokupię grile i schurzeny wujka voyagera i to wsio z waloryzacji. Co do kamuflażu, pewnie standardowa salamandra plamista. Mniej więcej odzwierciedlając grubość plam, chyba po dunkelu dwa kolory wejdą.