sianko Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Witam! Model który ostatnio wykonałem to niemiecki myśliwiec z końca IWW. Sam model sklejało się dość przyjemnie a największe problemy sprawiła Lozegna a właściwie jej brak w zestawie ( j zastąpiłem tą z techmodu). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 :kopara: o kurde.... świetne bardzo mi się podoba :super: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Witam. Na wstępie powiem tak: mam świadomość, że kolorystyka lozengi jest wątpliwa ( wyboru jednak chyba nie było ), krzyż na stateczniku - zbyt wysoki a jego ramiona zbyt cienkie, natomiast krzyż na kadłubie ma zbyt grube białe obwódki ( chyba był malowany ręcznie na modelu ). Mimo tego - chylę głowę przed mistrzowskim wykonaniem. Urzekła mnie zwłaszcza klepka na kadłubie. Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Fajnie że mamy takiego w Krakowie - szkoda tylko że bez skrzydeł ... Model oczywiście pierwsza liga - ja też kiedyś takie będę robił PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Fajnie że jeszcze są ludzie którzy starają się w umierającej skali 1/72. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 czemu umierającej? ja kleję prawie wyłącznie w 1:72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 czemu umierającej? ja kleję prawie wyłącznie w 1:72... Ja też, ale poglądaj sobie galerie na jakiś zachodnich modelarskich forach-1/48 dominuje szczególnie w USA Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 no bo tam mają większe mieszkania i większe półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 no bo tam mają większe mieszkania i większe półki I przede wszystkim większe portfele Model - Gewelbte Cymes Planujesz jeszcze jednego Rolanda? Bo baaaardzo ciekawie wygląda w malowaniu amerykańskim foto: zbiory własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Witam. Avi, czy wiesz jakich kolorów użyto do tego amerykańskiego kamuflażu ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Witam! Dziękuję wszystkim za opinie ja też kiedyś takie będę robił Very Happy Już robisz, tylko jeszcze o tym nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Witam. Avi, czy wiesz jakich kolorów użyto do tego amerykańskiego kamuflażu ? Pozdrawiam. Jasne że wiem Aparat ów został zdobyty w 1918 roku przez pilotów (a w zasadzie 'rzut naziemny') 94th Aero Squadron. W dywizjonie pozostawał przez dwa lata, będąc swoistą 'maskotką' jednostki. W 1920 roku trafił do McCook Field, gdzie wziął udział w programie testów nowych kamuflazy dla USAAS. Schemat widoczny na załączonej wcześniej fotografii składał się z barw: PURPLE (FS 37144), DARK BRONZE GREEN (FS 14050), WHITE (FS 17875) oraz LIGHT OCHRE (choć najprawdopodobniej był to BUFF FS 10371). do usług Avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Schemat widoczny na załączonej wcześniej fotografii składał się z barw: PURPLE (FS 37144), DARK BRONZE GREEN (FS 14050), WHITE (FS 17875) oraz LIGHT OCHRE (choć najprawdopodobniej był to BUFF FS 10371). do usług No to biorę się za następnego Rolanda , tylko zastanawiają mnie te plamki na prawym stateczniki- to efekt kamuflażu, czy może kleksy od tuszu na fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Efekt kamuflażu jak najbardziej - taka maniera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Bardzo fajny model - respekt kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 stary za ten model masz u mnie piwo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 stary za ten model masz u mnie piwo :P No to Twoje zdrówko! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 tylko powiedz, jak zrobiłeś to "drewno" na kadłubie i ode mnie masz nawet dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 tylko powiedz, jak zrobiłeś to "drewno" na kadłubie i ode mnie masz nawet dwa Very Happy Najpierw pomalowałem cały kadłub farbą ModelMaster-Sand, następnie po przeschnięciu nałożyłem pędzlem mocno rozcieńczoną Pactrę Clear Orange, nałożyłem Sidolux i na to ochrę rozcieńczoną (artystyczna olejna). Po przeschnięciu (ok. 3 dni) ponownie nałożyłem Sidolux i na to czarny wash. I to wszystko. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 extra, bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Witam. Dzięki,Avi, za wyjaśnienie w sprawie amerykańskiego kamuflażu. Przy okazji, prezentowany tu model także przedstawia amerkańską zdobycz. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Witam! prezentowany tu model także przedstawia amerkańską zdobycz A mógłbyś przybliżyć krótką historię tego egzemplarza (jeśli coś wiesz o tym konkretnym samolocie), albo podać jakąś literaturę na ten temat, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Witam. Znam jedynie monografię Windsock Datafile Nr 37 autorstwa P.M. Grosza - chyba trudna do zdobycia, bo wydana w 1993r. Twój samolot służył w Jasta 23b i trafił do Amerykanów po zawieszeniu bronii i był przez nich testowany. Jaka była historia tej maszyny w służbie niemieckiej - nie wiem, poza tym, że dosyć krótka. Podobno to amerykanie namalowali białe kolo na czarnym pasie wokół kadłuba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Dzięki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Pytanko. Jaki kolor mają naciągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi