raptorf22 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Witam, ukończony dzisiaj, wkońcu po 3 miesiącach dłubania. Model prosto z pudła zbudowany pod wpływem widoku w locie na ILA 2008.Dodałem kilka dodatków od siebie, reszta zestaw firmowy. Składa się bardzo miło, ładnie odlane detale i dużo części jak na taki model. Malowany Humbrolami, kalki nakładane na płyny Agamy, na koniec werniks z satynowego laieru Humbrol. Zdjęcia robione w południowym słoneczku.Co tutaj dużo mówić, zapraszam do oglądania, komenty i sugestie co poprawić miło widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Miodzio wiatraczek wyszedł kolego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Bardzo ładne wykonanie, wreszcie jakiś śmigłowiec w galerii. Pytanie co to jest ta biała rurka wzdłuż belki ogonowej? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 linka do suszenia ubrań pilotów podczas lądowań w terenie świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Super wiatrak. Chyba skusiłeś mnie do zanabycia i zbudowania sobie też takiego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Na zachętę parę fotek z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Piękny model. Fajnie wyszły opony - imitacja ciężaru maszyny i ugięcie opon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Dolaczam sie do opinii kolegow. Super model. Mam jedynie dwie male uwagi. Po pierwsze - co najbardziej rzucilo mi sie w oczy, to brak ugiecia lopat glownego wirnika. One wrecz do gory sa "zadarte". Troszke to nienaturalnie wyglada i w przyszlosci wez pod uwage mozliwosc wykrzywienia ich w dol nad para, na przyklad... Druga sprawa to to, ze ciut za czysty jest wiatraczek... Wyglada, jak by dopiero co zszedl z linii montazowej. Oczywiscie to juz kwestia gustu i jak mawiali starozytni Czechoslowacy, de gustibus non est disputandum , ale moim skromnym zdaniem wartaloby dodac troszke zakurzenia, zaciekow itd... Ale i tak mi sie bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Bardzo ładny wiatrak, sam go kiedyś robiłem ale... Z łopatkami to Majek ma racje ugnij je ale lekko tak jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 Dziękuje koledzy, że zechcieliście dodać opinie. Łopaty wirnika są strasznie upierdliwe, prostowaem je już kilka razy, ale tym razem mają już poprawne ugięcie. A następny model to będzie chyba wiatrak, zgadnijcie jaki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Mi-24 z hobbyboss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonoece Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Wonderful kit, mate. well detailled, and fine pictures. You can be proud of your three months job. May I suggest a little too dark paint, but it's certainly due to the scale, or photos? best regards, Nono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 A więc powoli dłubię przy SW-4 z Broplanu. Ma bardzo sympatyczną bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Bardzo mi się model podoba W rzeczywistości też jest taki ciemny jak na fotkach? Może wrzuć jakieś trochę rozjaśnione, to zobaczymy jak farby się położyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 A więc powoli dłubię przy SW-4 z Broplanu. Ma bardzo sympatyczną bryłę. Bryłę tak, ale cena raczej niesympatyczna... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badi Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 no no ładnie i precyzyjnie wykonani gratujacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi