koksik750 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Ferrari F430 w wersji Novitec. Zestaw wzbogacony o elementy fotorawione dedykowane do tego modelu, skrzydło pochodzi z zestawu Aoshimy - jednak użyłem tylko głównej części skrzydła - mocowanie i boczne listwy robione ze styrenu. Końcówki wydechu z zestawu tłumików również aoshimy, znaczki na kierwonicy i masce - kolorowe samoprzylepne. Wnętrze - wstawiona klatka ze styrenu 2mm, pomalowane Vallejo Air Black, Vallejo Aluminium, karbonowe łopatki zmiany biegów, naklejka z logo Ferrari, elementy fotorawione z zestawu: Silnik - Aluminium, carbon Aoshimy, folia Bmf, elementy fototrawione z zestawu: Karoseria - pomalowana Vallejo Air Black, : Z racji iż zdjęcia przy świetle naturalnym dziwnie, niebieskawo wyszły, kilka przy sztucznym świetle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Pięknie to wszystko się prezentuje.Ten lakier jest po prostu super. I wykonanie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Te matowe wykończenie kompletnie mi się nie podoba, ferrari musi byc czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 jak dla mnie kozak ferrari musi byc czerwon a skąd w czarnym macie jeszcze lepiej wygląda (przynajmniej dla mnie) -jedynie co mnie razi to te skrzydło -wykonanie niema się czego czepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Faktycznie skrzydło, mogłoby być z 1mm niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Model w matowej czerni wygląda świetnie Do wykonania nie ma się co czepić (przynajmniej ja jakichś poważnych błędów nie widze) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Jak dla mnie ferrari powinni się błyszczeć, ale to kwestia gustów. a tak jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 nie lubie tego ferrari (nie podoba mi się) ale ładnie Ci wyszedł, a ten czany ahh... maske lizać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Piękny Podobają mi się te lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Nom żeczywiście nieźle poleciałeś ;d oprócz loty . A kładłeś klar czy sama baza jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Lota taka jest w oryginale więc taką zrobiłem. Jak napisałem jest sama baza. Farba vallejo nadała się idealnie - ma taki ładny aksamitny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 No racja racja Wypas na całej długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Tylko lewe tylne koło jest trochę przesunięte do tyłu albo to takie złudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 takie złudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Wykonanie rewelacyjne, czyściutki i oryginalny model. Gdyby otwory w tarczach były zamalowane czarnym matem, a boczne kierunki błyszczące (chyba,że są, a na zdjęciach tego nie widać) to możnaby pomyśleć, że to skala 1:1. Tak czy inaczej GRATULUJĘ kolejnego udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Kierunki w oryginale też są czarne, a co do tarczy przyglądałem się zdjęciu i zostawiłem takie - wyglądają jak prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Jak się patrzy prostopadle do płaszczyzny tarczy (przynajmniej na tym zdjęciu ze zbliżeniem koła), to widać, że nie są wiercone na wylot, choć na innych fotkach pod kątem jest OK. Kierunek chyba jednak powinien być przynajmniej semi gloss. Trochę dziwnie mi tak wymieniać to, co mi się nie podoba, bo dla mnie i tak ten model (jak i chyba wszystkie w Twoim wykonaniu) jest na poziomie, którego jeszcze dłuuugo nie osiągnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Wykonanie bardzo super,ale lakier mi sie nie podoba,Ferrari nigdy nie bylo w ten sposob lakierowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 No to popatrz sobie na zdjęcia oryginału kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Model fajny, coś oryginalnego. Kolego Leopard a czemu nie można zrobić czegoś innego, świeżego? Nawet gdyby model nie był wzorowany na realnym aucie to i tak uważam, że warto popuścić wodze fantazji i stworzyć coś na swój sposób własnego pod względem stylistyki. Ostatecznie większość nie może wsiąść w obroty prawdziwego Ferrari by wypróbować na nim swoje koncepcje i pokazać je światu. Od tego tez jest modelarstwo ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Wytłumaczcie mi jedno. Dlaczego czepiacie się koloru? Chyba to jest jeden z nielicznych elementów, który przyszły właściciel wybiera osobiście i może mieć jaki mu się tylko spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Wytłumaczcie mi jedno. Dlaczego czepiacie się koloru? Chyba to jest jeden z nielicznych elementów, który przyszły właściciel wybiera osobiście i może mieć jaki mu się tylko spodoba A poza tym miało być zgodnie z oryginałem , no i jak najbardziej jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Chodziło mi bardziej o to, że jeżeli ktoś idzie do salonu kupić auto, to w markach z wyższej półki zrobią ci taki kolor jaki chcesz, co można wykorzystać w modelarstwie cywilnym A to, że auto koksika jest pomalowane na taki sam kolor jak ze zdjęcia to jest tylko jego plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Heh - zaciekawiło mnie, że oryginał ma dookoła karoserii srebrną/j.szarą linie. Model jest piękny - pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi