kowal76 Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Najnowszy mój ulepek :). Bf 109 G6 Eduard 1/48. Miałem trochę problemów ze spasowaniem przedniej części kadłuba i niestety zepsułem oszklenie :(. Dałem nowe z innego modelu, ale nie wygląda to dobrze. Zapewne jest trochę błędów technicznych i merytorycznych jak zwykle to u mnie. Malowany Gunze. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Bardzo przyjemny Gustaw, trochę dobrudzić i będzie git . Podstawa okrągłej anteny za masztem powinna być w kolorze bakelitu. Samą antenę można zwinąć z płaskiego kawałka blaszki, będzie dużo lepiej wyglądać. No i łopaty śmigła chyba czarne, do przemalowania na czarnozielony. Ale Messerek w całości bardzo ładny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca Autor Share Napisano 1 Czerwca 9 minut temu, barszczo napisał: Bardzo przyjemny Gustaw, trochę dobrudzić i będzie git . Podstawa okrągłej anteny za masztem powinna być w kolorze bakelitu. Samą antenę można zwinąć z płaskiego kawałka blaszki, będzie dużo lepiej wyglądać. No i łopaty śmigła chyba czarne, do przemalowania na czarnozielony. Ale Messerek w całości bardzo ładny . Dzięki. Łopaty są ciemnozielone, ale chyba słabo widać na zdjęciach. Antenkę pewnie poprawię, ale brudzić już więcej raczej nie będę :). Zresztą zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Jak wyżej kolega napisał Dodatkowo uwaga o kalkach - za czyste… Jeżeli robisz weathering to już PO położeniu kalek, a nie przed (bo tak to wygląda teraz) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca Autor Share Napisano 1 Czerwca (edytowane) 14 minut temu, Thalgonis napisał: Jak wyżej kolega napisał Dodatkowo uwaga o kalkach - za czyste… Jeżeli robisz weathering to już PO położeniu kalek, a nie przed (bo tak to wygląda teraz) W których miejscach jeśli chodzi o kalki ?. I tak dałem lekką mgiełkę na kadłubie bazowego koloru na kalki. Mnie tam pasuje i nie widzę jakoś akurat problemu z kalkami. Zawsze brudze po nałożeniu kalek. Trochę się opierałem na tych zdjęciach. Edytowane 1 Czerwca przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Na moje niewprawione oko oszklenie wygląda dobrze, jak zresztą cały model. Dobra robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi