Skocz do zawartości

Messerschmitt Bf 109 G-6 Eduard 1/48

kowal76

Rekomendowane odpowiedzi

Najnowszy mój ulepek :). Bf 109 G6 Eduard 1/48. Miałem trochę problemów ze spasowaniem przedniej części kadłuba i niestety zepsułem oszklenie :(. Dałem nowe z innego modelu, ale nie wygląda to dobrze. Zapewne jest trochę błędów technicznych i merytorycznych jak zwykle to u mnie. Malowany Gunze.

IMG_20240601_163644.jpg

IMG_20240601_163705.jpg

IMG_20240601_163816.jpg

IMG_20240601_163840.jpg

IMG_20240601_163952.jpg

IMG_20240601_164324.jpg

IMG_20240601_164340.jpg

• Like 10

Bardzo przyjemny Gustaw, trochę dobrudzić i będzie git :D . Podstawa okrągłej anteny za masztem powinna być w kolorze bakelitu. Samą antenę można zwinąć z płaskiego kawałka blaszki, będzie dużo lepiej wyglądać. No i łopaty śmigła chyba czarne, do przemalowania na czarnozielony. Ale Messerek w całości bardzo ładny :super:.

• Thanks 1

9 minut temu, barszczo napisał:

Bardzo przyjemny Gustaw, trochę dobrudzić i będzie git :D . Podstawa okrągłej anteny za masztem powinna być w kolorze bakelitu. Samą antenę można zwinąć z płaskiego kawałka blaszki, będzie dużo lepiej wyglądać. No i łopaty śmigła chyba czarne, do przemalowania na czarnozielony. Ale Messerek w całości bardzo ładny :super:.

Dzięki. Łopaty są ciemnozielone, ale chyba słabo widać na zdjęciach. Antenkę pewnie poprawię, ale brudzić już więcej  raczej nie  będę :). Zresztą zobaczę :)

Napisano (edytowane)
14 minut temu, Thalgonis napisał:

Jak wyżej kolega napisał :)  Dodatkowo uwaga o kalkach - za czyste… Jeżeli robisz weathering to już PO położeniu kalek, a nie przed (bo tak to wygląda teraz) :)

W których miejscach jeśli chodzi o kalki ?.  I tak dałem lekką mgiełkę na kadłubie bazowego koloru na kalki. Mnie tam pasuje i nie widzę jakoś akurat problemu z kalkami. Zawsze brudze po nałożeniu kalek.

Trochę się opierałem na tych zdjęciach.

Aircrew-Luftwaffe-JG11-ace-Herman-Graf-with-his-Bf-109G6-ebay3.thumb.jpg.a9ce1c8b8e3d47f700a25b528f397a98.jpg

Aircrew-Luftwaffe-JG11-ace-Herman-Graf-with-his-Bf-109G6-ebay6.thumb.jpg.5a8f37bb3937bc3cdcfbe4aa6b0cddbd.jpg

Edytowane przez kowal76
  • Like 1