skala72 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 skala72 a to widzę, że mieliśmy podobne pomysły Ja tego sposobu używam do robienia kamuflażu. I jak to wychodzi ? Bo u mnie .. nie jest to, co chcę osiągnąć, chyba za wymagający jestem, chcę aby 1/72 wyglądał jak 1/1. Błędach, a raczej w tym, co trzeba jeszcze poprawi pomagają zdjęcia, często to one pokazują, gdzie jeszcze trzeba domalować, co należy poprawić, wszystkiego gołym okiem, przy tej skali nie widzi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 mniej więcej o cos takiego dokładnie, super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Jeżeli chcesz wykonać rozmazane kamo robione w polowych warunkach lub nakrapiane (coś jak w malowaniu pojazdów włoskich) to całkiem nieźle. Ale tak jak napisałeś trzeba odpowiednio rozcienczyć i wymieszać farbę oraz uważać z siłą nacisku aby nie pozostały ślady gąbki lub prawie mikroskopijne pęcherzyki powietrza (zawsze wyłażą dopiero na zdjęciach ). I najważniejsze nadmiar farbki na gąbeczce powoduje, że na krawędziach plam będzie jej więcej - efekt podobny do tego jak w druku wypukłym - co czasami powoduje iż środek plamy jest jaśniejszy a krawędzie ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 (edytowane) Wczoraj zmęczyłem gąsienice A dzisiaj rozpocząłem prace lakiernicze. Oto efekty. Edytowane 28 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Bandaże będziesz pędzlem męczył ?polecam najpierw pomalować bandaże a potem linijkę z kółkami przyłożyć i psiknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 1. Dobry pędzel 2. Czas 3. Odrobina cierpliwości A oto rezultat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Możesz opisać jak robiłeś te gąski? Model cacy Bandaże jak od szablonu, gratuluje, ja nie mam takiej pewnej ręki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Możesz opisać jak robiłeś te gąski? Na początku poskładałem proste odcinki na sucho. Po czym pokleiłem krawędzie cyjanoakrylem. Tak samo postąpiłem z tymi kawałkami na kole napędowym i napinajacym. Potem poskładałem wszystko do kupy na Kolach i tak samo jak wcześniej pokleiłem to ze sobą. Zostawiając niesklejone po jednym ogniwie z przodu. Rezultat widać na zdjęciach. Teraz tylko musze dokończyć malowanie gąsienic i będzie gotowe. Bandaże jak od szablonu, gratuluje, ja nie mam takiej pewnej ręki. Natomiast, jeżeli chodzi o malowanie bandaży to jest to ptostrze niż się wydaje. Trzeba jedynie rozcięczyć troszkę bardziej farbę. Działa to na takiej samej zasadzie, co wash napijecie się powierzchniowe rozlewa ładnie farbę wzdłuż krawędzi tak ze nawet nie dochodzisz do niej pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Jeszcze dzisiaj doszło takie male coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Linki do pantery a w tle abrams hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 No i tak bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Linki do pantery a w tle abrams hm... Chyba jednak trzeba spojrzeć na napis, że to do Pantery. Poza tym Abrams nie posiada takich linek jak w pudełku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Przecież napisy są naj mniej istotne w tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 (edytowane) Przez ostatnie kilka dni nie wiele udało mi się stworzyć, ale zawsze coś. I tak oto wybrudziłem nieco wannę, poprzecierałem koła, pomalowałem narzędzia, dolepiłem dwie figurki i przerobiłem hełm z M40 na wzór luftwaffe. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Z góry przepraszam za post pod postem. Dzisiaj dokończyłem malowanie koloru bazowego, pomalowałem drugą warstwę na gąsienicach koloru rdzawego jeszcze tylko przetrę je troszkę suchym pędzlem pobłotkuje będzie ok. A no i pomalowałem figurki podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Co to za kolor na gąskach? Wydech ok, ale podmaluj go tam przy podstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Co to za kolor na gąskach? Jest to reddish brown Matt Revell nr. 37 Wydech ok, ale podmaluj go tam przy podstawie. Właśnie zauważyłem zrobię to jak już prysnę resztę kolorów na pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 A oto efekt końcowy pędzlowania gąsienic jeszcze tylko wspomniane wcześniej delikatne błotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 eeeeee, rewelka, jak dla mnie bomba, teraz jakieś błotko pewnie jeszcze dojdzie, czy sam pył ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 eeeeee, rewelka, jak dla mnie bomba, teraz jakieś błotko pewnie jeszcze dojdzie, czy sam pył ?? Co do błotka to dalej się zastanawiam, bo nigdy tego nie robiłem, ale może cosik spłodzę? A dzisiaj skompletowałem cały układ jezdny i prezętuje się tak z tym, że na zdjęciach ten kolor gąsienic jest znacznie jaśniejszy niż w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Albert, czy już dokleiłeś gasienice? Jeśli tak, to możesz miec nieco problemu z wyslizganiem zewnetrznych i wewnętrzny chczęści kół, na styku z zebami gąsienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Albert, czy już dokleiłeś gasienice? Jeśli tak, to możesz miec nieco problemu z wyslizganiem zewnetrznych i wewnętrzny chczęści kół, na styku z zebami gąsienic Niestety tak całkiem mi z bani wyleciało. Cos może mi się uda wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Witam. Dzisiaj w ramach wolnej chwilki zrobiłem antenę tylko nie wiem, jakiej ma być długości??? I w którym miejscu ma być przyklejona??? Będę wdzięczny za podpowiedz. A no i zastanawiam się jeszcze czy pokazać moje figurki po tym, co ostatnio poczytałem u Rafała w temacie to pewnie zostanę publicznie poniżony z linczowany a na koniec ukamienowany, ale co mi tam jedno zdajecie pokażę. Co prawda nieskończone jeszcze. Miłego krytykowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 jeszcze dopracuj nad kamuflarzem, ja jakimi farbkami albercie malujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Tylko i zawsze revell I humbrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi