bart207skw Napisano 21 Czerwca Autor Share Napisano 21 Czerwca Witam. Przed weekendem model cały podszlifowany oraz ma już swoje podwozie - klejone na styk. Sklejając model odnoszę się do modelu od hobby szefa. Wiadomo przepaść, ale i tak starego kp nawet niezłe się klei, poza szpachlowaniem... Zastanawiam się tylko czy chce mi się szpachlować łączenie oszklenia z kabiną - nie za bardzo chce mi się to robić, tylko wiem, ze będzie fajny efekt jednej powierzchni... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca Witam. trochę ostatnio nie miałem czasu na sklejanie, poza tym upały powodowały, że nie chciało się sklejać i farba za szybko schła. Powoli maluje spód i meczę się z zaszpachlowaniem łączenia oszklenia z kadłubem... Na razie tyle - mam nadzieje, że do urlopy w lipcu go skończę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 15 Lipca Autor Share Napisano 15 Lipca Witam. Mały update prac. Ostatnio nie mam za dużo czasu na sklejanie modeli, dlatego ten warsztat tak długo się ciągnie. Mam zamiar skończyć może do 20.07 bo idę na urlop, może się uda... Jak widać model zaczyna się malować. Lakierowany sidoluxem. Na akrylowym Humrolu-niebieski- siadł dużo lepiej niż na akrylowej Pactra. Ciekawe czemu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca 4 godziny temu, bart207skw napisał: Mam zamiar skończyć może do 20.07 Trzymam kciuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca Witam. Maluję dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Lipca Autor Share Napisano 19 Lipca Witam. Dużo zrobione, ale raczej się nie wyrobie. więc koniec raczej po moim urlopie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca 32 minuty temu, bart207skw napisał: Ech, klasyk. Przypominają mi się lata 90. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca (edytowane) 9 minut temu, Grzes napisał: Ech, klasyk. Posiadam w oryginale Mogę tobie odstąpić za sakiewkę pełną talarów Edytowane 19 Lipca przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca 14 minut temu, abtb napisał: Mogę tobie odstąpić za sakiewkę pełną talarów Taki komplecik, powiadasz... sakiewkę to może bym i znalazł, gorzej z talarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca 10 minut temu, Grzes napisał: sakiewkę to może bym i znalazł, gorzej z talarami Wymień w kantorze. Modelik miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca Godzinę temu, Grzes napisał: gorzej z talarami. W zastępstwie mogą być bilony i bilety NBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Lipca Autor Share Napisano 21 Lipca Pozdrawiam forumowiczów znad polskiego Bałtyku - Dziwnówek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Lipca Share Napisano 22 Lipca 7 godzin temu, bart207skw napisał: znad polskiego Bałtyku - Dziwnówek Hmmm... a gdzie parawany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca 1 godzinę temu, Grzes napisał: Hmmm... a gdzie parawany? Było trochę wietrznie i pora obiadowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Sierpnia Share Napisano 1 Sierpnia Na zachętę dwa moje ujęcia policyjnego Mi-8 z Pikniku Lotniczego w Góraszce 2002 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia witam. wracam do projektu mi-8 po urlopie i szybkim małym śmigłowcowym projekcie. zaczynam dalej. już coraz bliżej końca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia 1 minutę temu, bart207skw napisał: wracam do projektu mi-8 po urlopie No to naładowany nową energią - dajesz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Sierpnia Autor Share Napisano 8 Sierpnia Witam Wirniki zrobione. Czekaja wraz ze stabilizatorem na lakier mat. Całość tylko na sucho złożona - jest moc. Dziś powinny siąść kalki... I być może jutro koniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Sierpnia Autor Share Napisano 9 Sierpnia Witam Forumowiczów. Nic dodać, nic ująć. Kalki siadły - model skończony... Galeria w krótce... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia 2 minuty temu, bart207skw napisał: model skończony... 2 minuty temu, bart207skw napisał: Galeria w krótce... Ja czekam "wkrótce" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Wirnik wydaje się być jakoś bardzo z tyłu. Może to kwestia braku pochylenia jego wału do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Sierpnia Autor Share Napisano 9 Sierpnia Godzinę temu, Wymysl napisał: Wirnik wydaje się być jakoś bardzo z tyłu. Może to kwestia braku pochylenia jego wału do przodu? Wirnik jest pochylony do przodu, jednak faktycznie źle spasowałem czpien wirnika i jest za blisko tyłu. Było już za późno na poprawki. Jest to trochę nieprzemyślane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Poprawne umieszczenie wirnika w KP to niezłe wyzwanie. Wszystko trzeba robić "na oko". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 9 minut temu, Grzes napisał: Poprawne umieszczenie wirnika w KP to niezłe wyzwanie. Wszystko trzeba robić "na oko". Właśnie chciałem zapytać, czy to kwestia konstrukcji modelu, czy stricte personalny błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Sierpnia Autor Share Napisano 10 Sierpnia 35 minut temu, Wymysl napisał: Właśnie chciałem zapytać, czy to kwestia konstrukcji modelu, czy stricte personalny błąd. Z pięć razy go przymierzałem na sucho a i tak się nie udało. W sumie może z 1,5-2mm różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi