Endrju Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca (edytowane) Udało mi się ukończyć model samochodu pancernego Staghod Mk II w barwach Pułku Ułanów Karpackich o nazwie własnej „Acroma” z zestawu RPM. Zestaw znany pewnie wszystkim nie najwyższej jakości. Robiłem go bardzo, bardzo długo i nie jestem z niego specjalnie dumny ale dołącza do kolekcji. Model wykonany w standardzie bez żadnych dodatków z kilkoma poprawkami mającymi go upodobnić do wozów używanych w PUK. Kalkomanie to firma Toro. Pozdrawiam. Andrzej. Edytowane 9 Lipca przez Endrju 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Fajnie że w kolekcji chociaż widać na nim sporo uproszczeń i tak się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 18 Czerwca Share Napisano 18 Czerwca Fajna paskuda Myślę, że warstwa matu (zwłaszcza na oponach) dobrze by mu zrobiła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Jest ten pojazd taki dziwno brzydki, że aż ciekawie ładny. Też i u mnie taki w planach jest. Jak na tą skalę to model wygląda całkiem fajnie, zapuściłbym jeszcze tylko filtro-washa żeby podbić detal w zagłębieniach. Ale jakiś delikatny kolor żeby nie przesadzić z kontrastem co często się zdarza na żółtawych pojazdach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Czerwca Autor Share Napisano 19 Czerwca Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Dziękuję, że się podoba niektórym kolegom. Tak jak wspomniałem na początku model jest z bardzo starego zestawu, niezbyt finezyjnego, którego rozpocząłem chyba z 10 lat temu i nie chcąc go wyrzucać do śmietnika starałem się go skończyć najlepiej jak potrafiłem. W dniu 18.06.2024 o 12:32, Adamo722 napisał: Fajnie że w kolekcji chociaż widać na nim sporo uproszczeń i tak się podoba Tak jak zauważyłeś model ma sporo uproszczeń, których nie poprawiłem ale jest duże prawdopodobieństwo, że zrobię jeszcze jednego Staghounda w barwach 1Dpanc i wtedy bardziej się postaram. W dniu 18.06.2024 o 17:27, halset napisał: Fajna paskuda Myślę, że warstwa matu (zwłaszcza na oponach) dobrze by mu zrobiła. Każdy ocenia to po swojemu. Dla mnie to najładniejszy samochód pancerny używany w PSZ. Mat trzeba zrobić ale przyznać muszę że na zdjęciach wyjątkowo się błyszczy bo w oryginale tego błysku tak bardzo nie widać. Jak przyjedziesz na konkurs do Ścinawki to będzie już poprawiony. 2 godziny temu, TAW napisał: Jest ten pojazd taki dziwno brzydki, że aż ciekawie ładny. Też i u mnie taki w planach jest. Jak na tą skalę to model wygląda całkiem fajnie, zapuściłbym jeszcze tylko filtro-washa żeby podbić detal w zagłębieniach. Ale jakiś delikatny kolor żeby nie przesadzić z kontrastem co często się zdarza na żółtawych pojazdach. Filtro-wash był zapuszczony i to właśnie delikatnie. Na zdjęciach tego nie widać. Musze chyba poeksperymentować z żarówkami do lampek oświetlających. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Zważywszy na jakość zestawu wyjściowego to efekt jest naprawdę dobry. Z farbą olejną jeszcze by nawet można podziałać, póki się błyszczy. Ładny element w kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca Ponieważ zdjęcia tego modelu wybitnie nie podobały mi się, więc przy okazji kolejnej sesji fotograficznej zrobiłem nowe zdjęcia i pozwoliłem sobie je podmienić. Może rewelacyjne nie są ale w moim mniemaniu są lepsze niż poprzednie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi