seba_t Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Panowie, jest sprawa. Mam kompresor MA 1000. O jego awaryjności naczytałem się już sporo. Otóż jakiś czas temu musiałem w nim wymienić regulator ciśnienia razem z odwilżaczem (nie wiem jak się to dokładnie nazywa). Żeby to zrobić musiałem rozkręcić cylinder. Po skręceniu kompresor zdechł . Dla mnie wygląda to jak zwykłe rozszczelnienie. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Napiszcie jak mogę sobie z nim poradzić ponieważ w Lublinie nie ma chętnych na naprawę a do Łodzi go nie będę wysyłał bo taniej wyszło by mnie kupienie nowego. Piszcie, radźcie bo wystawa w Lublinie coraz bliżej i było by lipnie nic w tym roku nie pokazać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Więcej szczegółów poroszę. Jak się zachowuje maszyna??? Najważniejsze to w jakim stanie jest tłok i tuleja cylindra, jeśli nie ma widocznych uszkodzeń to powinno chulać. Sprawdz czy podczas montażu nie uszkodziłeś uczelek tulei cylindra miedzy korpusem i gowicą. Mogłeś też odwrotnie zamontowac samą głowicę i zawory nie trzymają...... i może by ć jescze 147 innych powodów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Po skręceniu kompresor zdechł . Dla mnie wygląda to jak zwykłe rozszczelnienie. Jak mam to rozumieć - wogóle nie włącza się, czy tylko powietrze wali bokami Ps. Gdzie kupiłeś regulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Regulator kupiłem w tej firmie co kompresor, elektryka działa, kompresor pracuje ale w ogóle nie pompuje powietrza. Dzisiaj go jeszcze dokładnie obejrzę, ale ani tłok ani tuleja nie wyglądają na uszkodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Czy podczas pracy słyszysz gdzieś uciekające powietrze ? Spróbuj może testerem szczelności. Gdybyś się miał poddać daj znać, może coś razem poradzimy. W końcu co dwie głowy to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_t Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 Drodzy koledzy kompresor nie żyje a tak na serio to blaszka puszczająca powietrze z tłoka wykrzywiła się, uszkodziła cylinder (poważna rysa) i uszczelkę na tłoku. Fachowcem nie jestem w tej sprawie ale coś mi się zdaje że szykuje mi się nowy zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 A może uderzyć do producenta o zestaw naprawczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Producent jest zwykłym szujem bo od mnie nie chcieli kompresora na gwarancje przyjąć bo pudełka nie miałem Dobrze ze kolega miał bo było by pica-paf p.s Powodzona w twojej walce "Niech powietrze będzie z tobą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreks_1980 Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 ciesz sie w ogole Seba, ze rozkreciles swoj kompresor, zeby zobaczyc problem. w moim ma-1000 ta sztuka sie nie udala, bo srubki zrobili chyba z miekiego olowiu - po prostu porazka, a tez mam problem ze slbym cisnieniem powietrza i nie moge sie dostac do srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Nie ma sensu zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Mam problem z kompresorem MA-2000. Gdy maluję farba normalnie wylatuje z dyszy ale razem z wodą zbierającą się w tym zbiorniczku i nie najlepiej to wygląda Czy da się go odkręcić i wytrzeć. Nie ma w nim tyle wody aby było można ją spuścić przeznaczonym do tego otworem na dole. więc pytam się was czy jest jakiś inny sposób na pozbycie się tej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Nikt nie pomoże? Może ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi