Lipa Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca (edytowane) Inbox zestawu. Typowe klocki, rozumISZ, lego. Coś tam poprawiłem. Gdzie mi się nie chciało szlifować zestawowych to podmieniłem elementy na drut lub hibsy 0.2 i PLA paper 0.1. Jeszcze dużo szpachli tu i tam. Wieże artylerii głównej oraz ich barbety to masakra jakaś. Na zdjęciach nie widać ale strop posiada 8-10 zapadlisk. Boki udało się wyprowadzić samym szlifowaniem choć dalej widzę są miejsca do poprawki. Zastanawiam się czy nie rozebrać luf i nie podorabiać mocowań blastbagów. Chcę mieć ruchome lufy. Jak się uda kiedykolwiek tego dziada ukończyć to co najmniej pół roku będę obracał wieże placami i SZCZelał w kierunku spieprzających krążowników Beatty'ego w narożniku pokoju Kadłub. Władowałem tu tydzień rzetelnej pracy i nawet tego nie widać(podobnie jak końca pracy). Nim zacznę malować pasy poszycia to jeszcze czekają popraFki oraz poprawki PopraFek. Poszycie będzie prawdopodobnie uproszczone. Kominy zostawiłem sobie na koniec. Udało się uzyskać całkiem dobrą powtarzalność. ChFalić się nie ma czym ale myślę, że pokazanie postępUF prac nie będzie obarczone ryzykiem porzucenia projektu z powodu PTSD. Na U-96 zrobiłem relingi w podobny sposób na dużo mniejszą skalę i jakoś nawet wygladały. Rzeczony knut. Reszta "wkrUtce" Edytowane 29 Lipca przez Lipa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca śruba piknie wyszła - towarzysz Gała aż się spoci ICM = Interdyscyplinarne Cacko Masochistów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca 21 godzin temu, M.A.V. napisał: śruba piknie wyszła - towarzysz Gała aż się spoci ICM = Interdyscyplinarne Cacko Masochistów Wzrokowa pochFała będzie dopiero po poprawnym przyklejeniu do kadłuba Garść zdjęć. Jeden z kilku dalmierzy zamontowanych okręcie, jeszcze bez gelyndra. Po lewej, pomiędzy dziurą na słupek a "L" na jakiś pancerz widać dwa małe cienie. Tam się plastik rozwarstwił. Zalałem całość extra thinem i ładnie się zapadło. WkrUtce się równie ładnie, rozumISZ, zaszpachluje Opancerzona centrala(?). pJykne, pJykne Tutaj przyłożon na swe miejsce. Szare ślady szpachli na pokładzie to nic innego jak, rozumISZ, naprawione rozwarstwione plastiki. Na koniec moja rodzyneczka. Barbeta pod wieRZę D. Tą na dziobie już naprawiłem. Dziura to przewidziane przez producenta miejsce na zestawową...drabinę. Jakiś glutowaty pasek z poprzecznymi fragmentami rozciągniętej ramki. Jeszcze u szczytu widzę, że trzeba będzie poprawić. Niepotrzebnie zostawiłem te filigranowe drabinki na wieżach które trzeba będzie zastąpić tymi kowalskimi od aber'a. Miłego, rozumISZ, wieczoru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca zaiście piękny detal.... wspomniały mi się czasy dzieciństwa.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca A co się właściwie w tym wątku modeluje bo mi osobiście tytuł wątku kompletnie nic nie mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca Mówi wszystko, Kronprinz. Pomidor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, Endrju napisał: A co się właściwie w tym wątku modeluje bo mi osobiście tytuł wątku kompletnie nic nie mówi. otóż szanowny Kolego jak wszystkie heblowania pójdą zgodnie z planem to powinien się finalnie wyłonić niczym wenus z morskiej piany taki oto gagatek : https://pl.wikipedia.org/wiki/SMS_Kronprinz_(1914) a strugany jest z takiego oto zestawu : Edytowane 31 Lipca przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca @Szydercza Gała @M.A.V. Koledzy, dziękuję za objaśnienie szczurowi lądowemu o co się tutaj finalnie wyłoni. Zawsze przyjemniej się ogląda jak wiadomo o co pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia wyskoczyło mi dziś na scalemates info że do tego wyrobu ICM wyszły blachy : https://www.scalemates.com/kits/ss-model-ss350309-model-upgrade-set-sms-koenig-battleship--1572056 tylko musiałbyś obczaić czy to pasuje do wszystkich arystokratów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 23 Sierpnia Autor Share Napisano 23 Sierpnia Dzięki za info jednak nie będę już dokupywał blach. Sporą cześć już mam razem z drewnianym pokładem Artwoxa bodajże. Lufy już wklejone, pomosty poobklejane, rozumISZ, płotkami Na schody kupiłem jakiegoś flajhołka. Relingi na kominach się robiOM. Taki fajny Fristajla powinien wyjść akurat na kominek. Jak opału braknie to do kominka Także TEN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi