Skocz do zawartości

Humber Scout Car, Bronco 1/35

krzychu83

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Udało mi się coś sklecić ostatnimi czasy :)

Humber Scout Car, 2 Brygada Pancerna, 1 Pułk Ułanów Krechowieckich, Włochy 1945r

Model Bronco (nawet całkiem fajny), z kalkomanią od Star Decals. Koła od Hussar Production.

Pozdrawiam i zapraszam do galerii

Krzychu

1_2.jpg

2_2.jpg

3_2.jpg

4,2_2.jpg

4,3_2.jpg

5_2.jpg

6_2.jpg

7_2.jpg

8_2.jpg

9,2_2.jpg

10_2.jpg

11_2.jpg

12_2.jpg

• Like 20

5 minut temu, Adamo722 napisał:

Fajny brzydal :super: podoba się :piwo: 

Dzięki :) Jak to u Angoli, kreślili te pojazdy po kilku głębszych chyba :)

6 minut temu, Adamo722 napisał:

W pierwszej chwili nie wiedziałem gdzie przód ale dobrze, że fotki wnętrza wstawiłeś :haha:

Wstawiłem z warsztatu, bo ciężko dobrze doświetlić wnętrz e, żeby zdjęcie zrobić po złożeniu

Bardzo fajny model. Wysoki poziom. Podoba mi się. Ze smakiem wybrudzony, nie przesadzony.  

• Like 1

Piękny Ci on. U mnie masz plusa za polskie malowanie. :piwo:

Elegancko zrobiony i fajnie pomalowany. Mam go w planach w tym malowaniu ale w 1:72. :wojo:

• Like 2

10 godzin temu, marcin70 napisał:

Fajny model 👍 szkoda tylko ze tego dopracowanego wnętrza nie bardzo widać.

W sensie jakby pod odpowiednim kątem doświetlić, to może dałoby się zrobić zdjęcia, na żywo jest w miarę to wszystko widoczne 

Godzinę temu, robertmodelarz napisał:

Szanowny Pan Nauczyciel znowu gwiazdorzy na forum. Bardzo fajny model.

Dzięki :), ale do gwiazdora jeszcze daleko 😁

16 godzin temu, krzychu83 napisał:

Cześć

Udało mi się coś sklecić ostatnimi czasy :)

Humber Scout Car, 2 Brygada Pancerna, 1 Pułk Ułanów Krechowieckich, Włochy 1945r

Model Bronco (nawet całkiem fajny), z kalkomanią od Star Decals. Koła od Hussar Production.

Pozdrawiam i zapraszam do galerii

Krzychu

Bardzo fajny Ulański Scout ci wyszedł , model rzadko obecnie widywany  i jeden z nielicznych w polskich barwach. Pytanko - możliwym jest iż odkleiła ci się szybka przednia czy to wina fotki lub moich oczu?  Ten model miał chyba figurkę z żywicy nie podpasowała ci ?

6_2.jpg

• Like 1

12 godzin temu, bulik58 napisał:

Bardzo fajny Ulański Scout ci wyszedł , model rzadko obecnie widywany  i jeden z nielicznych w polskich barwach. Pytanko - możliwym jest iż odkleiła ci się szybka przednia czy to wina fotki lub moich oczu?  Ten model miał chyba figurkę z żywicy nie podpasowała ci ?

6_2.jpg

Dzięki :)

Co do szybki jest taka możliwość, bo klejona na clearfixa a on tak klei trochę na " słowo honoru".

Figurki nie było w zestawie, coś mi świta że wypuścili kiedyś edycję z załogą...w każdym razie mój był bez figuranta 

• Like 1

16 godzin temu, krzychu83 napisał:

Dzięki :)

Co do szybki jest taka możliwość, bo klejona na clearfixa a on tak klei trochę na " słowo honoru".

Figurki nie było w zestawie, coś mi świta że wypuścili kiedyś edycję z załogą...w każdym razie mój był bez figuranta 

Zaskoczyleś mnie trochę słowami ,, wypuścili kiedyś edycję z załogą,, a ja w pamięci miałem tylko jedną i to żywiczną.  Dlatego przewertowałem internet i okazalo się iż Bronco wypuściło 3 modele tego pojazdu, z tego dwa identyczne i 1 taki jak twój.

1. Humber Scout Car MkI nr. 35009 z 1 figurką

2.Humber Scout Car MkI  w/twin k-gun (D-day version) nr.35016

3.Humber Scout Car MkI nr. 35009SP z zestawem figurek

[kit boxart image] -image_Bronco Models_CB35016_1https://www.mojehobby.pl/zdjecia/7/0/0/19950_rn.jpg

p1010146.jpg

• Like 1