Jump to content

Junkers Ju-87 G-2, SG 2 (Hans-Ulrich Rudel), Eastern Front 1943-1945 - Hasegawa 1:48

Herod
 Share

Recommended Posts

Nie ma co się rozwodzić. Mój samolot nr. 4. Dość leciwa Hasegawa, z kalkomanią jako-takiej jakości. Kamuflaż niezbyt ciekawy. Więcej pracowałem aero niż olejami. 
Samego Stukasa nie lubię. Jest duży... ale też brzydki. Zwłaszcza w tej wersji. 
Model przygotowany do gier - niektóre elementy usunąłem. Nie przetrwałyby zbyt długo.

1.jpg

DSC_0217.JPG

DSC_0195.JPG

DSC_0196.JPG

DSC_0197.JPG

DSC_0198.JPG

DSC_0199.JPG

DSC_0200.JPG

DSC_0201.JPG

DSC_0202.JPG

DSC_0203.JPG

DSC_0204.JPG

DSC_0205.JPG

DSC_0206.JPG

DSC_0207.JPG

DSC_0208.JPG

DSC_0209.JPG

DSC_0210.JPG

DSC_0211.JPG

DSC_0212.JPG

DSC_0213.JPG

DSC_0214.JPG

DSC_0215.JPG

DSC_0216.JPG

• Like 4

Istotnie. Te kalki to... nędza. Albo zostałem przez nie zaskoczony. Na innych moich modelach z reguły nie ma problemu. Wykonałem standardową procedurę (błyszczący lakier pod kalki itd), a te i tak błyszczą się gdy mowa o ich przezroczystych elementach. 

Przynajmniej się nie rozpadły. 

To nie był zbyt fajny zestaw i ciekawi mnie jakby mi się pracowało z Italerowskim odpowiednikiem. 

42 minuty temu, Herod napisał:

Istotnie. Te kalki to... nędza. Albo zostałem przez nie zaskoczony.

Typowa stara Hasegawa, gruba, żółknie i lubi błyszczeć. Ponakłuwaj delikatnie i podlej Solem tak, żeby wszedł pod kalkę. Powinno pomóc. Odcienie na górze trochę mi nie leżą, ale całość całkiem smakowita :super:.

• Like 1

Dziękuję za miłe słowa. Postaram się zapamiętać sposób na te kalki. 
Choć mam nadzieję, że Hasegawa szybko u mnie się znów nie pojawi. Przynajmniej nie z ich kalkami.

43 minuty temu, Herod napisał:

Choć mam nadzieję, że Hasegawa szybko u mnie się znów nie pojawi. Przynajmniej nie z ich kalkami.

Same modele Hasegawy nadal trzymają poziom, inne kalki zawsze można znaleźć wink4.

• Like 1

Lubię oglądać Twoje prace ale wrzucałbyś zdjęcia w ramach 2000x2000. Te 6k to się strasznie długo wczytują.

• Like 1